??.??.2003 / VR lipunmyynti Helsinki

??.??.2003 VR tarvitsi tiedon valtatielle alustan, jonka päälle lähdettiin rakentamaan kuluttajille ja yrityksille suunnatut sähköiset palvelut. VR-yhtymä valitsi sähköisten liiketoimintojensa tietokantaratkaisuksi Oracle9i-tietokannan ja otti samalla käyttöön Oraclen kymmenen vuoden tuotekehityksen tuloksena syntyneen tietokannan klusterointiteknologian Real Applications Clusterin (RAC).

Tietokantaratkaisu oli VR:n mukaan keskeinen osa sen e-infrastruktuuria, jolla se keskitti sähköisten palvelujen sovellusten käyttämät tietokannat klusteroituun ympäristöön. Sen myötä jokaiseen sovellusten käyttämään tietokantaan pääsee samanaikaisesti kaikilta palvelimilta. Oraclen klusterointiteknologia jakaa käsiteltävän tiedon tuottaman kuorman tasaisesti eri palvelimien välillä, mikä estää kuormituspiikkien syntymisen ja sähköisten palvelujen hidastumisen, joita olivat muun muassa internetin ja matkapuhelimen kautta toteutuva henkilöliikenteen lipunmyynti ja aikataulupalvelut sekä erilaiset yritysten ekstranet-ratkaisut, esimerkiksi rahti- ja tavaraliikennettä varten.

Osapuolet korostivat, ettäö Oraclen tietokantaklusterointi lisää VR:n sähköisten liiketoimintaratkaisujen skaalautuvuutta sekä tuo kustannussäästöjä. Käyttäjämäärien kasvaessa tietokantaratkaisun tehoa ja kuormankestävyyttä voidaan kasvattaa yksinkertaisesti lisäämällä samanlaisia palvelimia klusteriin.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: VR lipunmyynti Helsinki
Kuvaaja: Kari Suominen
Kuvasarja: Internetin tulo VR:n lipunmyyntikanavaksi
Lisätty: 03.12.2021 02:05
Muu tunniste
Sekalaiset: Junamatkustaminen, Matkalippu

Kommentit


Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!