05.09.2024 / Nokia

05.09.2024 Porista Viinikkaan kulkeva lyhyt ― kaksi kolmasosaa »kakkosnelosesta» eli 16-vaunuinen ― pankkojuna on mennyt muutostöiden alle jääneellä Nokian ratapihalla sivuraiteelle väistääkseen vastaan tulevia IC 473:ää ja T 3729:a.

Ei ole sattumaa, että kuljettaja päätti pysähtyä juuri tähän toistobaliisien eteen. Junan JKV-laitteisto saa tiedon edessä olevien opastimien ja vaihteiden asennoista yms. baliisien kautta. Vaikka opastin paranisi Seis-asennosta ajon sallivia värejä näyttäväksi, veturin JKV-laitteet saavat tietää siitä vasta junankeulan kulkeuduttua baliisien yli. Tässäkin tapauksessa »valvontanopeus» ― eli se nopeus, jolla JKV antaa junan lähestyä Seis-asennossa olevaa opastinta ―, jopa ajaa sen ohi ― on pienempi kuin Sn opastimen takana käyrille käännetyissä vaihteissa, joten matkan jatkuminen aikanaan, kulkutien muodostuessa ― rautojen kääntyessä ja värien pamahtaessa tauluun ―, on näistä asemista joutuisampaa kuin veturinmitan verran edempää olisi.

Niiden tilanteiden varalta, jolloin värit vaihtuvat ajon salliviksi junan ollessa vielä liikkeellä, olisi näiden baliisiryhmämerkkien hyvä näkyvyys liikenteen sujuvuuden kannalta mukavaa. Silloin ei tulisi sitä, että opaste kyllä vaihtui ajon sallivaksi, mutta eihän tässä vielä baliiseja ollutkaan, vaan vaikkapa kauempaa baliisimerkiltä näyttävä pieni, keltainen, suorakaiteen muotoinen erkkamerkki.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Nokia (Liikennepaikan tiedot)
Kuvaaja: Ari-Pekka Lanne
Kuvasarja: Muiden paikkakuntien kuvia
Lisätty: 06.09.2024 11:06
Junatyyppi
T: 55910
Muu tunniste
Rautatieinfra: Merkki, Silta, Turvalaite
Sekalaiset: Työmaa
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit


Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!