10.07.2002 / Dippoldiswalde, Saksa

10.07.2002 Ajoimme ylikäytävän jälkeen junan ohi ja etsimme sopivan kuvauspaikan. Nousin autosta ja kiiruhdin kuvaamaan junaa. Hämmästyksekseni juna pysähtyi ja virkahenkilö kipitti automme luokse. Hän aukaisutti ikkunan ja työnsi kätensä auton sisälle vaimoni eteen ja näytti puhuvan ja selittävän jotain. Epäilin ihmetellen automme olevan väärässä paikassa ja kävelin virkamiehen luokse. Selvisihän pysähdyksen syykin: nähtyään automme FIN-tunnuksen hän oli heti pysäyttänyt junan koska halusi kiihkeästi suomalaisia eurokolikoita. Sain kaikista mukana olleista kolikoista kaksinkertaisen hinnan ja junakin pääsi jatkamaan aikataulusta jo myöhässä olevaa matkaansa.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Dippoldiswalde Valtio: Saksa
Kuvaaja: Matti Mäntyvaara
Lisätty: 11.12.2005 00:00
Muu tunniste
Sekalaiset: Kapearaiteinen
Ulkomaat

Kommentit

11.12.2005 22:21 Petri Soronen: Taitaa suomalaiset kolikot olla harvinaisia saksassa, tosin täällä suomessa on paljon saksalaisia kolikoita.
12.12.2005 10:39 Teppo Niemi: Ja ilmeisen haluttuja. Itselläni on kaksi kokemusta, kun Pienoisrautatiekerhon rata oli näytillä Dortmundissa. Ensimmäisellä kerralla konduktööri halusi vaihtaa kolikkoja, kun olin jäämässä pois junasta ja toisella kerralla samalla asialla olivat paikalliset matkalippujen tarkastajat. Kiitos heille, he järjestivät mahdollisuuden matkustaa veturissa, kun olivat saaneet kaikki loput Suomikolikkoni.
16.12.2005 15:43 Tuukka Ryyppö: Ympäri eurooppaa liftaillessa oli kiva ilahduttaa ihmisiä vaihtamalla heidän euronsa suomalaisiin :)

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!