01.04.2006 / Hanko, Santala

01.04.2006 Mitä asiallisemmalla tavalla ilotikkuun nojaillen tapahtui H 357:n lähtö Santalasta. Hangon plootuliikenteen toiseksi viimeisenä päivänä ei tämän vuoron kipparin tarvinnut täällä todeta muuta, kuin että lisää hanaa vaan. Kyytin tulijoiden puutteessa tuoresaneerattu 2543 savuaa pois EFit 23519:n ja Ein 23236:n kanssa.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Santala (Liikennepaikan tiedot) Kuvauspaikka: Hanko
Kuvaaja: Eero Heinonen
Lisätty: 01.04.2006 00:00
Junatyyppi
H: 357
Muu tunniste
Rautatieinfra: Merkki
Sijainti: Linjalla
Vuodenajat: Talvi

Kommentit

02.04.2006 02:39 [Tunnus poistettu]: Tuli muuten ihan näin ohimennen vaan mieleen, että ehtiköhän VR:n päässä joku homma tai laskelma mennä ns. mot helvete, mikäli ihan tosissaan lättäliikenteen ensimmäiset korvikkeet saatiin liikenteeseen miltei 20 vuotta lättien museoittamisen jälkeen? Snadi farssi meinaan gubbet: eka dee-äm-kybä (Junttilan salama), sit Mandolinot ja nyt sit Vankat, jotka vihdoin toimii. Eihän tähän palanut kuin 50 MEur fyffendaalia, joka tosin on tärkeää, sillä kyseessä ei ollut veronmaksajain rahat. Onneksi lippujen hinnat VR on muuten pitänyt suht maltillisina: esim. Hki-Tpe Pendolinolla maksaa täysin vaatimattomat: 30,40 EUR. Maltti on valttia ja kiekot on kiekkoja. Harva jannu nimittäin suostuu maksamaan miltei 400 mummon vinttimarkkaa siitä ilosta, että käy Tampereella eessuntaassun, mutta bisnes is bisnes, se pitää muistaa.
02.04.2006 04:24 Tero Kovanen: Jos oikein oon ymmärtäny niin Dm 10:hän oli vain joku "koerakennelma", ja Mandolinot oli vastoin tehtyjä sopimuksia liian painavia ja meluisia...eikös se oo vaan hyvä että ne silloin laitettiin takas kun eivät täyttäneet kriteerejä. Eihän junia osteta niinku autoja hetken mielijohteesta, koeajot yms suunnittelemiset kestää kuitenkin aika kauan kun ottaa huomioon että junan täytyy sitten olla liikenteessä parahimmillaan useampia kymmeniä vuosia. Oiskos ollu parempi että ois hommattu 25 Mandoliinoa ja sitte vasta huomattu että eihän en sovellukaan hiljaisille ja kevyillä kiskoilla rakennetuille radoille...Ja veronmaksajain rahoistahan ei todellakaan ole kysymys vaan VR:n omalla busineksellään hommaamilla tuloilla, niinkuin itse toteatkin..
02.04.2006 04:39 Tero Kovanen: Ja jos et halua maksaa 30.40 pendolinosta, voit valita esim bussin, jolloin hinta 28,50e ja matkustusmukavuus jotain muuta ku junalla, matkan kesto 2h 45min; tai lentokoneella 174,-e ja keskustasta keskustaan n 2,5 tuntia...jokainenhab voi tietysti itte valita!!!
02.04.2006 04:49 Tero Kovanen: ...taajamajunassa matka-aika ja matkustusmukavuus Helsinki-Tampere jotakuinkin sama kuin bussilla, hinta 20,00e bussissa siis 28,50e (vertailun vuoksi)
02.04.2006 12:21 Kimmo Pyrhönen: Mistähän Tero tuon bussihinnan nappasi? Paunu vie Tampereelta Helsinkiin 21 eurolla ja edestakaisin hintaan 37,50! Toki voi miettiä omia kiireitään, rahapussiaan jne. Hinnoittelu vain johtaa valitettavan usein henkilöauton käyttöön. Kun vertaa omalla rahapussilla tehtyä matkantekoa, menen mieluusti välin pikajunilla. Siinä kun ei ole suurta eroa linja-autoon. Pikajunat vain entisestään vähenevät ja tilalle tulee pendoja. Mielestäni on virhe keskittyä vain yritysmatkaajiin, joille ei hinnalla ole merkitystä kun "artisti" maksaa. Lähdeppä perheen kanssa käymään stadissa ja vertaa mitä lysti maksaa. Oma auto-pikajuna-linja-auto-pendo...
02.04.2006 12:29 Aki Grönblom: Tuossa olet Kimmo asian ytimessä. Kansan omistaman VR osakeyhtiön painopiste on tällä hetkellä voimakkaasti liikematkailussa ja "tavallinen tallaaja" alkaa olla sivuseikka. Aika vääryys veronmaksajia kohtaan, että tämmöinen strategia on otettu käyttöön. Tämä pitäisi jonkun ottaa hallintoneuvoston puolella esiin.
02.04.2006 12:43 [Tunnus poistettu]: Aki ja Kimmo: käsistähän tuo VR:n hinnoittelu lähtenyt tyystin. Jos on vähänkin enemmän kuin yksi ihminen ja parkkipaikalla on auto vailla käyttöä, niin valintaa varten ei tarvitse edes heittää noppaa, josko ajelisi omalla autolla Tampereelle junan sijaan. Miksi VR "yhtenäisti" hinnoittelua poistamalla esimerkiksi Vihreät Lähdöt? Mun mielestä jotain Finskin tyyppisiä viikkotarjouksia voisi harkita, tai jotain muuta kampanjasysteemiä kuin pelkästään Auto-juna-juttuja, jotka eivät palvele, tai koske kuin vain marginaalista osaa matkustajista. Aki muuten vielä: elä edes yritä nyt saada mua kuumenemaan tuolla hallintoneuvostojuttelulla... :-)
02.04.2006 13:08 Kimmo Pyrhönen: VR:llä on ollut orastavaa markkinointi-intoa linja-autopuolen tyyliin. Viimeisin muistamani tarjous junapuolella oli Tampereelta Jyväskylään, jolloin tavallinen työssäkäyvä aikuinen pääsi kiinteään hintaan sinne, jolloin pendossakin syntyi merkittävä säästö. Linja-autopuolella on jatkuva lehdissäkin näkyvä tarjouskampanja. Alkavalla viikolla pääsee kympillä Seinäjoelle ja samaan hintaan takaisinkin, jos varaa liput etukäteen. Ei enää autolla (ainakaan minun) kannata lähteä!
02.04.2006 14:43 [Tunnus poistettu]: Tommosta hinnoittelumallia kyllä kaivattaisi myös VR Osakeyhtiön tarjoamiin kuljetuksiin. Lisäksi minusta olisi hyvä, jos juniin myytäisi lentsikkatyyliin ennakkoon esim. 5 % paikoista todella halvalla. Mikäs sen mukavampaa, jos voisi ostaa lipun Helsingistä Ouluun kuukautta ennen lähtöä hintaan 25 EUR. Mutta viksumpaahan se on tietenkin olla myymättä tuon hintaisia lippuja kokonaan ja pitää paikat tyhjinä ja pakottaa ihmiset ajamaan omilla autoillaan. Jäykkä ja mielikuvituksesta vapaa markkinointi on tämän päivän sana - VR Osakeyhtiössä.
03.04.2006 17:18 Jani Arponen: Voisin kyllä kyseenalaistaa tuon Teron ja nynnyn kommentit siitä "busineksella" rahoitetuista investoinneista kalustoon. Suuri osa junaliikenteestä Suomessa on valtion tukemaa ostoliikennettä. Täten valtio tukee epäsuorasti myös kalustohankintoja. VR:llä on monopoliasema kiskoilla, minkä vuoksi se voi ja sen kannattaa pitää hintoja korkealla. Uuteen kalustoon tietenkin pitää tarpeen vaatiessa investoida, ja mandolinothan eivät noudattaneet tehdyn sopimuksen kriteerejä. Epäilys herää silti...
03.04.2006 17:46 Aki Grönblom: Nynny: toisaalta tiedät kyllä hyvin kalliitten hintojen syyn: Osakeyhtiön on tarkoitus tuottaa maksimaalisesti voittoa ja muusta viis. Ihan en allekirjoita kuitenkaan tuota auto-juna vertailuasi. Tampere-helsinki pendolla noin 1h30min, autolla vähintään 2h ja ruuhka-aikoihin enemmänkin. Bonuksena ajan hyötykäyttö junassa. Ihan kilpailukykyinen se juna on, mutta melko kallista silti.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!