??.10.1983 / Hamina / Vehkalahti, Reitkalli, välillä Metsäkylä–Salmenkylä

??.10.1983 Tämä näkymä oli tuttu 20 vuotta. Reilut neljä vuotta aikaisemmin talvella oli Reitkallin seisakkeen eteläpuolella dieselöljylastissa ollut transitojuna suistunut kiskoilta kiskonmurtuman seurauksena. Seurauksena oli laaja ympäristövahinko ja päätös uuden radan rakentamisesta. Raskaasti kuormitettu vanha rata oli vielä pari vuotta käytössä, mutta uutta jo rakennetaan, kun Dr13-vetoinen T 2527 saapuu ylikäytävän jälkeiseen, pienisäteiseen kaarteeseen.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Tapio Muurinen
Lisätty: 18.11.2006 00:00
Junatyyppi
T: 2527
Muu tunniste
Sekalaiset: Henkilökunta
Sijainti: Linjalla
Vuodenajat: Kevät

Kommentit

20.10.2010 18:56 Perttu Karttunen: Oivoi mikä ajankuva! Tasoristeyksen tyyppi, veturin tyyppi, autojen tyyppi!
20.10.2010 22:34 Tapio Muurinen: Tähän kuvaan liittuu tarina, jonka haluan kertoa - Tuon keltaisen Kadetin omistaja soitti minulle, esitteli itsensä ja kysyi "tuntuuko tutulta?". - Ei heti kilissyt. - Hän oli saman koulun kasvatteja alemmilta luokilta, Pertti M. , teki työelämänsä Haminan satamassa. Minulle tämä oli vain tavallinen lauantai-itapäivän T2527, mutta osottautui, että kyseessä oli romuvaunujen siito Haminasta Kouvolaan. Jo edellisenä päivänä olin nähnyt sen romuvaunuletkan Hillon ratapihalla, mm. F, joka oli kääntöpöydän vieressä ollut 20 vuotta junamiesten taukotilana ja varastona, muutamia Gd, Gdt ym. Pertti seurasi junaa muistaakseni Inkeroiisiin saakka. - Pertti oli parempi harrastaja, minä vai harrastelija. Hänellä oli mm. erittäin kattava vaunuluettelo muutoksineen. - Taisi olla syöpä, joka vei hyvän miehen.
17.09.2013 10:03 Juha Kutvonen: Kuulin aikoinaan juttua eräästä Kymenlaakson suunnalla asuneesta rautatieharrastajasta, jolla huhujen mukaan oli laaja vaunutietokanta. Hän haki tietoa aktiivisesti mm. rautatiemuseosta, muttei kuitenkaan ollut halukas jakamaan tietojaan muille tutkijoille. Olisikohan sama kaveri? Onko hänen arkistonsa säästynyt jälkipolville?
17.09.2013 10:32 Teppo Niemi: En tiedä. Eräältä edesmenneeltä kymenlaaksolaiselta harrastajalta olen saanut runsaasti tietoja vaunuista, mm aikanaan kun tein malleja sotasaalistavaravaunuista. Ja nyt kun tuo SA-kuva palvelu on auennut, niin tuon listan myötä on tullut esiin monia tulevia malliprojekteja....

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!