17.06.2010 / Kouvola, Kaunisnurmi, Kouvola

17.06.2010 Keskustelussa http://vaunut.org/keskustelut/index.php/​topic,2002.0.html Oskari Kvistin esittämään kysymykseen vastaus kuvan muodossa, Mitä tein väärin? ja muille tiedoksi että sain tässä kohdin poliisin epämielyttävän huomion! jostain syystä kuvan paikassa EI SAA KUVATA! tässä ollaan muutama sata metriä Kouvolan asemalta länteen päin. Paikka on jonkinlainen maanjättöpaikka.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Kouvola Kuvauspaikka: Kouvola, Kaunisnurmi
Kuvaaja: Markus Räsänen
Lisätty: 20.06.2010 00:01
Muu tunniste
Sekalaiset: Työmaa
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

20.06.2010 00:03 Jarkko Korhonen: Sä varmaan ylitit ne ruostuneet ja nykytilassa jo tukitut(?) teollisuusraiteet ja syyllistyit radan ylittämiseen sakon uhalla?
20.06.2010 00:06 Jarkko Korhonen: Eikun jaa, tämä onkin Kaunisnurmen puolelta siis. Mikä ihmeen aukio tuossa on? Onko siitä purettu taloja vai kaadettu se metsikkö? Nyt on kyllä vaikea keksiä perusteluja. Ehkä poliisi saa vain päättää itse, missä kansalainen saa kuvata.
20.06.2010 01:30 Oskari Kvist: Hmm. Virallisesti rautatiealue taitanee olla 8 metriä kiskosta. Ehkä poliisi katsoo vähän pahalla silmällä kaikkia jotka näyttävät siltä, että ovat jäämässä kohta alle, ylittämässä rataa väärästä kohti, tai tekemässä tihutyötä. Eteenkin jos kuvaaja liikkuu rauhattomasti edestakas tällaisella alueella, totta kai se herättää huomiota.
(Käyttäjä muokannut 20.06.10 01:41)
20.06.2010 02:56 Riku Outinen: Ei ole purettu taloja, metsää on kaadettu ja nyt ajettu maata siihen.
21.06.2010 00:06 [Tunnus poistettu]: Suorittakaa ratatyöturvallisuus-kortti, se on 1pv kestävä vastaa Tieturva 1:stä ratapuolella. Kyllä niitä kursseja järjestetään aika usein.
21.06.2010 01:29 Tuomas Pätäri: Tästä ja asiaan liittyvästä foorumikeskstelusta nousee joitakin kiinnostavia asioita esille. Mistä tuo 8 metriä tulee, kun laissa siitä ei ole mitään mainitaa? Löytyykö lukema esim. jostain ministeriön päätöksestä tai asetuksesta? Entä huoltotiet näin yleisesti ottaen, onko niistä muka mainintaa jossain muualla kuin rautatielaissa (jossa siis ei ole), asiaa kyllä epäilen? Vinkki: Tällaisessa tapauksessa poliisille olisi kannattanut heti sanoa asiantuntevan itsevarmalla äänellä: "Rautatialueella liikkuminen on kiellettyä, mutta huoltoteitä ei juridisesti katsota rautatiealueeksi", ja asialliseen sävyyn. Lari tuolla foorumin puolella mainitsikin, että asiallisuudella pääsee pitkälle, näin on, mutta jos tästä aletaan Halkotorille saattamaan niin aika outoa. Poliisit ovat mitä ilmeisimmin tulkinneet tämän rautatiealueeksi. Itse en olisi Halkotorille asti suostunut lähtemään, olisin loikkinut pari metriä tuon metsän sisään niin viimeisetkin perusteet "häätämiselle" olisivat menneet. Kuvatekstiä voisi kuitenkin korjata, forumin puolelta selviää että poliisin mielestä paikassa ei saa OLESKELLA (ja sitä myötä välillisesti kuvata), kun nyt kuvatekstissä lukee "paikassa EI SAA KUVATA." Oleskelun kieltämiseen poliisilla oli syynsä, vaikkakin todennäköisesti virheellinen, mutta nyt forumikeskusteluun perehtymätön saa kuvatekstistä sellaisen käsityksen, että poliisi olisi kieltänyt ennemminkin julkisella paikalla kuvaamisen, mikä olisi huomattavasti pahempi virhe poliisilta koska sille ei ainakaan mitään perusteita voida tässä esittää.
01.10.2011 03:48 Raimo Harju: Olisiko viranomaisilla ollut mahdollisesti tekemisen puutetta,tai sitten valokuvaaja helppo ja vaarattoman näköinen komennettava

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!