08.10.2012 / Kemijärvi, Kemijärvi

08.10.2012 Tältä näytti Kemijärven ratapiha 30.9. 2012, kun uusi autonkuormauspaikka oli valmistumassa. Ensimmäinen purku/kuormaus tapahtui lauantaina 6.10. ja paikkaa viimeistellään vielä mm asfaltoinnillla ja muulla fiksaamisella viikko, pari.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Kemijärvi (Liikennepaikan tiedot) Kuvauspaikka: Kemijärvi
Kuvaaja: Osmo Röntynen
Lisätty: 08.10.2012 21:54
Muu tunniste
Sekalaiset: Työmaa
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla

Kommentit

09.10.2012 11:23 Kimmo Pyrhönen: Kuinkas usein tänne sitten auto junassa pääsee?
09.10.2012 11:46 : VR:n sivujen mukaan 8.12. saakka perjantaisin Helsingistä Kemijärvelle ja lauantaisin päinvastoin. Eli kerran viikossa.
09.10.2012 13:16 Osmo Röntynen: Ja läpi vuoden siis.
09.10.2012 13:32 Toni Lassila: Vuoden alussa alkaa liikenne uusilla Hccmqqr-vaunuilla. Ilmeisesti. :/
Uusia valaisimiakin on ratapihalle asennettu, kuten kuvastakin näkyy.
Vanhat autonkuormausvaunut Kpb ja XOe näkyvät ratapihan oikeassa reunassa. :)
09.10.2012 20:07 Ari Palin: Hieman vieläkin ihmetyttää se, että Kemijärven henkilölaituri uusittiin vanhalle paikalleen. Eikö se olisi kannattanut siirtää vanhan linja-autoaseman yhteyteen entisen Pajulan seisakkeen tienoille, niin se olisi ollut aivan keskustan vieressä? Se olisi vaatinut laiturin rakentamisen lisäksi lähinnä sivuraiteen uuden laiturin kohdalle veturin ympäriajon mahdollistamiseksi, kolmioraiteen eteläisen sivun palauttamisen ja jonkin verran asetinlaitetöitä. Nykyäänhän siellä tosin on ABC-huoltoasema, mutta jos laituri olisi rakennettu sinne, olisi linja-autoaseman voinut jättää paikoilleen ja rakentaa huoltoaseman vaikkapa sen itäpuolelle. Autovaunut olisi voinut painaa sieltä tälle Kemijärven uudelle autonkuormauspaikalle kolmioraiteen itäsivun kautta. Onkos Kemijärven linja-autoasema nykyisin sama kuin Kemijärven aseman parkkipaikka? Toki jos suurin osa Kemijärven aseman käyttäjistä vaihtaa bussiin, nykyinen ratkaisu puoltaa paikkaansa, koska nyt pohjoiseen suuntaavat bussit eivät ruuhkauta keskustan / entisen linja-autoaseman risteystä. Viitostie Sodankylän suuntaan kun erkanee aseman länsipuolelta. Yöjunan löysällä aikataululla voitaisiin liikennöidä niinkin, että keskustalla olisi oma laituri nykyisen aseman lisäksi. Tällöin juna ajaisi ensin keskustan seisakkeelle ja jatkaisi sieltä painamalla asemalle.
09.10.2012 20:32 Toni Lassila: Tuskin kannattaisi, liian ahdasta tulee.
Kaiken lisäksi junavaunut peittäisivät järvinäköalan. :( Ja linja-autoasema on ABC:n parkkipaikalla.
09.10.2012 23:14 Osmo Röntynen: Henkilölaituri on edelleen vanhalla paikallaan, sitä ei ole uusittu, vain hieman jatkettu 2009. Pajulaan tulo matkustajajunalla on ajatuksena hieno, mutta ei ihan helpolla ja ilmaiseksi toteutettava ainakaan enää. Junan runko on joka tapauksessa huollettava ja vesitettävä nykyisella asemalla sinne rakennetun infran takia ja tällöin runko pitää siirtää myös sinne. Tästä aseman Pajulaan siirrosta käydään aika ajoin keskustelua ja se on tyrmätty VR:n taholta aikoinaan kustannuksilla, joita tulee mm junahenkilökunnan palkasta, kun työaika jatkuu. Vaikkakin vain 15-25 minuuttia/päivä, mutta vuositasolla jo aika paljon. Asia olisi pitänyt ratkaista aikoja sitten, nyt se ei enää ole realistista. Syöttöliikenne keskustaan ja keskustasta asemalle toimii busseilla moitteetta ja taksin saa pikaisesti paikalle. Jos juna tulisi Pajulaan, olisivat ruuhkat ja liikenteen määrä liian suuri ja se puuroutuisi päivittäin puhumattakaan sesonkiajoista. Toni on ihan oikeassa kommentissaan ahtaudesta ja järvinäköalan peittymisestä. Ja mitä sanoisivat ympäristöihmiset? Kyllä nykyinen asema puolustaa paikkaansa ja on järkevä ratkaisu myös tilojen suhteen. Asemaahan käyttää päivittäin n. 20 VR:n ammattilaista.
10.10.2012 07:12 Toni Lassila: Järvinäköala on yksi Kemijärven hienoimmista puolista, joten asema/seisake ei olisi hyvä vaihtoehto Pajulaan. :) Ja kuten Osmo sanoi, olisi "asemalla" ruuhkaa sesonkiaikoina.
Teboil olisi kyllä ihan sopiva asemaksi. (En edes tiedä miksi se poistettiin huoltoasemakäytöstä.)
Ja kyllä nuo matkustajat linja-autoilla pääsevät nykyisellekkin paikalle aivan yhtä hyvin.
Lauantaina on kolmekin bussia innokkaita Lapin matkaajia vastassa. :)
Ja osa matkustajista tulee jonkun "saatilla".

On muuten aika huonon näköinen tuo kiskoistus tässä kuvassa, etenkin tuolla kauempana.
Saattaa johtua kameran asetuksista..yms.
10.10.2012 22:01 Ari Palin: Minulla oli muistikuva, että laituri olisi korotettu, mutta ehkä muistan väärin. Ainakin sitä tosiaan jatkettiin etelään päin.
10.10.2012 22:46 Osmo Röntynen: Laituria ei oo korotettu, mutta etelään päin sitä on kyllä jatkettu.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!