??.07.1965 / Hamina (Vehkalahti), Summa

??.07.1965 Tämän tapauksen muistan; tosin vuodessa voi olla säätövaraa ylöspäin. Mak-roikka oli vetäisty Poitsilan ratapihaa täyttämästä Summan ratapihalle. Irroitin roikan päästä tämän vaunun ja työnsin "mallikuvaan". Kuvauksen jälkeen panin vaunun takaisin paikoilleen.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Summa (Liikennepaikan tiedot) Kuvauspaikka: Hamina (Vehkalahti)
Kuvaaja: Tapio Muurinen
Lisätty: 28.03.2013 23:28
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

29.03.2013 06:49 Sauli Mäkelä: Laitoin auton justiinsa lämpiämään ja taidankin mennä Inkeroisiin kokeilemaan samaa jollain roikalla. Toivottavasti ajat eivät ole tuosta muuttuneet ja saan minäkin tehdä operaation rauhassa.
29.03.2013 09:23 Kari Suominen: Ennen vanhaan VR.n apuvälineluettelosta saattoi löytää tekstin : "Suurimmilla kuormaus- ja purkauspaikoilla on saatavissa käyttöön vaununsiirtokanki, jonka avulla yksittäisen vaunun pienehköt siirrot ovat mahdollisia tasamaalla".
29.03.2013 13:17 Tapio Muurinen: Sauli heitti tietenkin leikillään, mutta nyt ajat ovat toiset, enkä suosittele kokeilua kenellekään enkä missään. Vaikka kyllä nykyiset G-, H- K-, O- ym. rullalaakerivaunut tasaisella, suoralla ja puhtaalla kiskolla lähtevät liikkeelle tyhjänä ainakin kesällä - tai riippuu miehestä. Painuneet ja kauemmin paikoillaan seisseet liukulaakerivaunut olivat itsepäisiä. Niitä piti joskus auttaa vaikkapa Hdk-vaunun puisella tolpalla kankeamalla. Jatkoksen kohtaan akselia ei saanut jättää heijaamaan. Sitten taas tarvittiin kankea avuksi.
29.03.2013 16:23 Pasi Utriainen: Maallikkokysymys: miten herkästi pitkään seisseen vaunun jarrut menevät jumiin? Vai vapautetaanko jarrut, jos vaunut jätetään seisomaan pitemmäksi aikaa?
29.03.2013 22:07 Tapio Muurinen: Maallikkovastaus: Nykyvehkeistä en tiedä; mutta näissä vanhoissa, jos ne seisoivat kuukausia ja vuosia, niin ei näissä ollut hengen pihahdustakaan ilmoja jäljellä. Tiivistekumitkin varmaan kovettuneet ja halkeilleet. Ei myöskään jarruja ollut päällä kuin seisontajarru muutamassa vaunussa roikan päässä. Jos joku jarrutönkkä yritti jumia, niin kunnon potku tai isku vaunutolpalla, niin kyllä tavallisesti löysäsi.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!