01.07.2010 / Norrköping, Ruotsi

01.07.2010 Kommenttiini http://vaunut.org/keskustelut/index.php/​topic,6731.msg48110/topicseen.html#msg48​110 liittyen sai yllättäen sähköpostitse asiaa valaisevan kuvan julkituontiluvalla. Kuvassa siis näkyy, että SJ voi käyttää kalustopankkia, oikeassa reunassa näkyy merkki: ägare: ABB Credit AB. SJ:n lisäksi X14 vaunuja käyttävät ainakin Östgötatrafiken ja Västtrafik. Vättertåg käytti myös X14-vaunuja, joita se vuokrasi kalustopankilta Affärsverket Statens Järnvägar (jonka entistä tehtävää nykyisin hoitaa Trafikverket).

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Norrköping Valtio: Ruotsi
Kuvaaja: Mikko Nyman (Lisännyt: Eljas Pölhö)
Lisätty: 07.01.2014 00:05
Muu tunniste
Rautatieinfra: Merkki
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Ulkomaat
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

07.01.2014 09:25 Jimi Lappalainen: Hei tietäjät! Vaikuttaa siltä, että matkustajavaunun istumapaikkamäärä on aivan ehdottomasti ilmoitettava vaunun kyljessä. Tässä ja suomalaisvaunuissa näkee tuon "nn pl" -ilmoituksen, venäläisissä taas МЕСТojen lukumäärän. Miksi? Voisiko syy olla mahdollinen tulipalo, jolloin tiedettäisiin, paljonko ihmisiä voi olla loukussa?
07.01.2014 09:33 Juhani Suntioinen: Voisiko kyseessä olla rahoitusyhtiön omistama vaunu. Ei kalustopankki. Samoin Suomessa on näkynyt itäisiä säiliövaunuja, joissa omistaja on jotakin Nordea Estonia tai sinne päin. Samoinhan lentokoneita on vuokrattu pitkäaikaisilla vuokrasopimuksilla.
(Käyttäjä muokannut 07.01.14 10:46)
07.01.2014 12:53 Pave Saarinen: Varmaan tarpeellinen tuo huomautus älä matkusta rappusella. Ennen vanhaan puisten paikallisvaunujen rappusilla nähtiin vapaamatkustajia. Oli kuitenkin paljon mukavampi paikka.
07.01.2014 17:29 Eljas Pölhö: Pian kuvan ottamisen jälkeen SJ totesi, että se ei enää tarvitse tätä junaa. Omistaja etsi sille uuden asiakkaan (Västtrafik) ja nyt se kyyditsee Länsi-Ruotsissa maalaismummoja, jotka tyytyvät lyhyisiin laitureihin ja vanhempaankin kalustoon. Uutta kun ei kaikille sivuradoille kannata hankkia.

Suomen olosuhteissa tämä olisi romutettu, kun valtion yhtiön tarve päättyi.

Mitä herttaisen väliä sillä on, onko ABB Credit rahoitusyhtiö, ABB:n junapooli vai mikä, kun homma toimii siten kuin kalustopankin halutaan toimivan (kalustopankkia ei liene virallisesti määritelty, eli se on niin laaja tai suppea käsite, kuin kukin mielessään haluaa).

Minun ei olisi pitänyt käyttää sanaa kalustopankki, vaan tyytyä vain toteamaan, että SJ:n ei tarvitse *omistaa* kalustoa, millä se operoi. Aivan kuin jonkun lentokoneyhtiönkään ei tarvitse. Miksi VR:n tarvitsee?

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!