??.??.1900 / Philadelphia, Yhdysvallat

??.??.1900 Vauclain kompoundeista on keskusteltu kuvassa http://vaunut.org/kuva/89665 . Ehkäpä tämä sylinteriryhmän kuva tuol lisää valaistusta. Kopsasin sen Baldwinin vuoden 1900 esitteestä.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Philadelphia Valtio: Yhdysvallat
Kuvaaja: Eljas Pölhö
Kuvasarja: Vetureiden ja vaunujen tehdaskuvia
Lisätty: 24.01.2014 22:46
Muu tunniste
Ulkomaat

Kommentit

25.01.2014 00:31 Heikki Jalonen: Kiitos E.P. Tässäpä selviääkin koneen ohjauksen strategia. Tämähän on hämmästyttävän yksinkertainen juttu lopultakin, yksinkertainen ristiluisti, ilman erillistä paisuntasäätöä. Täytöksen kp/mp-balanssin säätö näyttää perustuvan ihan simppelisti huolellisesti mietittyihin aukkojen ja luistin peittosuhteisiin. Lyhennetyllä iskulla luisti kuristaa vain kp-täytöstä, poisto ja mp meno ei rajoita. Luistiliikuntana käy ihan tavallinen Walschaert/Heusinger, ilman muuta ihmettä kuin sisäpuolinen sijoitus.

Paineentasausta tässä ei ole, rullaaminen vaatii kuljettajalta taitoa jottei kone vastusta kulkua.

Pohjimmiltaan siis periamerikkalainen, yksinkertainen ja toimiva ratkaisu. Olen tainnut olla viime aikoina hieman liikaa upoksissa saksalaisiin keksintöihin ja nykyajan EU-direktiivikikkailuihin kun epäilen monimutkaisuutta kaikkialla...
13.03.2018 22:43 Esa J. Rintamäki: Noita männänvarsissa näkyviä tiivisteholkkeja käytettiin vielä 1980-luvun alkupuolella G. A. Serlachiuksen pumpputehtaalla keskipakoispumppujen akseleissa. T. nimimerkki "kymmeniä tiivisteholkkeja sorvannut". Tiivistemateriaalina käytettiin teflon-päällysteisiä punoksia. Hyvä ja toimiva keksintö! Erityisolosuhteita (esim. kuuma vesi, hapot ym.) varten tietenkin käytettiin sitten erikoismallisia tiivistepesiä.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!