Muutamia nostoja Rautatiemuseopäivien 2018 ohjelmasta:Tapahtuman museojunaliikenne:Ukko-Pekka Hr1 1021 on liikenteessä koko pitkän päivän vetäen kaksi höyrypikajunaparia Hyvinkää - Karjaa -radalla. Karjaalla yhteydet VR:n juniin / junilta Helsingin, Turun ja Hangon suuntiin. Junassa on sekä puukorisia että teräskorisia vaunuja. Junassa on ravintolavaunu. Välipysähdyspaikat ovat: Rajamäki, Otalampi, Nummela ja Lohja. Rajamäen tehdasmuseo sijaitsee aivan junien pysähdyspaikan vieressä ja on päivällä avoinna. Lohjan asemalla Cafe Ventelän Resiina palvelee päivän ajan.
Tapahtuman yhteydessä on mahdollista tehdä myös lyhyt kiertomatka Rajamäelle höyryjuna - museobussi -yhdistelmällä. Paikkoja kiertomatkoille on rajoitusti.
Perinnejuna Valtteri kulkee Helsingistä tapahtumaan ja takaisin veturinaan Dr13 2349. Valtterin kahvilavaunu palvelee matkan ajan, sekä myös salonkivaunuun A100 on mahdollisuus päästä tutustumaan oppaan johdolla. Salonkivaunussa voidaan käyttää vain rajallinen määrä vierailijoita. Välipysähdyspaikat ovat Tikkurila ja Järvenpää.
Museoalueella pääsee matkustamaan sekä Lättähatulla Dm7 4020, että Höyryveturi Leenan Vk4 68 vetämässä vuosisadan vaihteen III lk vaunussa.
Museojunaliikenne toteutetaan yhteistyössä Suomen Rautatiemuseon, VR-Yhtymä Oy:n ja Haapamäen Museoveturiyhdistys ry:n kanssa.
Kalustoesittelyt:Päivän aikana museoalueella on mahdollisuus tutustua VR:n uusimpaan sähköveturiin Sr3 Vectroniin, sekä nähdä kuinka veturi liikkuu sähköttömällä raiteistolla dieselmoottoriensa avulla. Vastapainona modernille sähköveturille kalustoesittelyssä nähdään höyrykauden tekninen huipentuma, Rulla-Pekka Hr1 1021 sekä Suomen molemmat Dr13 dieselveturit. Kaikki veturityypit käyvät kääntöpöydällä käännettävänä päivän aikana.
Liikenneviraston rautatieraivausyksikkö esittelee toimintaansa raivaustyönäytöksin.
Tapahtumaan liittyvän museojunaliikenteen aikataulut, junalippujen hinnat sekä muita tapahtumatietoja Suomen Rautatiemuseon web-sivuilta:
https://rautatiemuseo.fi/fi/rautatiemuseopaiva-2018