Topin vastaus pitää paikkansa. Joskus, enemmän kuin 50 vee sitten on ollut repiviäkin ristiriitoja eri puolueisiin sitoutuneiden henkilöiden ja heidän ryhmiensä välillä, ja saatte itse arvata, minkä puolueen kaverit huolehtivat siitä repimispuolesta (1 pisteen vinkki: mistä puolueesta ovet paukkuen erillissiiveksi lähtenyt porukka nimitti itseään lisäliitteellä "yhtenäisyys"?
), ja silloin jopa niin, että eri puolueille oli sovittu tietyt mandaatit, esim. puheenjohtaja on demari mutta varapuheenjohtaja kommaripuolelta jne.
Tästä on kuitenkin kauan ja puoluepolitiikka ja VML eivät kuulu enää yhteen. Osa VML:n piireistä politiikkaan lähteneistä on demareita, mutta demareista vasemmalle olevilla puolueilla ja ryhmittymillä ei liiton sisällä ole käytännössä minkäänlaista sananvaltaa, jollei nimellisesti demareillakaan. Liitto liputtaa selkeästi olevansa SAK:lainen, mutta tämähän ei suoraan vaikuta puoluekantaan.
Niinpä Topin mainitsemissa henkilövaaleissakaan eivät ehdokkaat esiinny minkäänlaisten poliittisten tunnusten alla. Syynätkää Veturimies-lehteä, te, kenen on jotenkin vaikea uskoa puoluepoliittisesti sitoutumattomaan ay-edunvalvontaan.