Tuoreimmat viestit  | 
Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : Eilen kello 18:04:42 
Aloittaja Inka Alén - Uusimman viestin kirjoitti Inka Alén
Loppiaista vietetään Suomen Rautatiemuseossa 6.1.2020 teemalla ”Kurkista kokoelmiin”. Tapahtumapäivän ohjelmassa on rautatieaiheisia lyhytfilmejä ja erikoiskierroksia. Non stop -elokuvia voi katsella Perinnejuna Valtterin sisällä tunnelmallisessa III luokan vaunussa klo 12.30-16.30.

Kokoelmakierroksilla yleisö pääsee kurkistamaan museon kulisseihin: niiden aikana tutustutaan Rautatiemuseon kokoelmiin ja esinesäilytystiloihin.

Vuonna 2020 Riihimäki–Pietari -rautatie täyttää 150 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi loppiaisen ohjelmassa on teemaopastuksia, joiden aikana käydään läpi Riihimäki–Pietari -radan vaiheita sekä kuullaan upean keisarillisen junan matkoista.

Kokoelmakierrosten ja teemaopastusten alkamisajat loppiaisena:

Kokoelmakierrokset esinesäilytystiloissa klo 13.00, 14.00 ja 15.00

Teemaopastukset (Riihimäki–Pietari -rata) klo 13.30 ja 14.30

Kokoelmakierroksille ilmoittaudutaan paikan päällä Rautatiemuseon aulassa. Ilmoittautuminen kokoelmakierroksille alkaa museossa puoli tuntia ennen kierroksen alkamisaikaa. Yhdelle kierrokselle voidaan ottaa enintään 8 henkilöä. Kokoelmakierrokset eivät sovellu liikuntaesteisille.

Teemaopastuksille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen ja ne alkavat museon aulasta. Sekä kokoelmakierrokset että teemaopastukset kestävät noin 30 minuuttia.

Loppiaistapahtumaan ja kierroksille pääsee museon sisäänpääsymaksun hinnalla. Suomen Rautatiemuseo on avoinna 6.1. klo 12–17.

 2 
 : Eilen kello 16:15:35 
Aloittaja Jari Välimaa - Uusimman viestin kirjoitti Jari Välimaa

Nyssen ja VR:n välinen sopimusehdotus, jota käsitellään Tampereen Kaupunkiseudun Joukkoliikennelautakunnassa 19.12

"Tampereen kaupunki (kaupunkiseudun joukkoliikenneviranomainen) ja VR-Yhtymä Oy ovat neuvotelleet pilottiin liittyen lippuyhteistyösopimuksesta. Sopimuksella sovitaan Nysse-kausilippujen kelpaamisesta VR:n liikenteessä Tampereen seudulla sekä lähi- että kaukojunaliikenteessä. Sopimuksen mukaisesti kumpikin osapuoli vastaa ainoastaan omasta liikennepalvelustaan ja siihen liittyvistä toimista. Pilotissa 30-360 vuorokauden Nysse-kausiliput kelpaavat junaliikenteessä ja VR saa näillä lipputuotteilla tehdyistä matkoista nousukorvauksen, jonka suuruus on vastaavan junaliikenteen kausilipun yhden matkan asiakashinta. Nysse-kausiliput leimataan asemalaitureilla Tampereen kaupungin asentamilla kortinlukijoilla. Nousukorvauksen suuruus tarkistetaan puolivuosittain todelliseen käyttöön perustuen. "

http://tampere.cloudnc.fi/fi-FI/Toimielimet/Tampereen_kaupunkiseudun_joukkoliikennelautakunta/Kokous_19122019/Sopimus_lahijunapilotin_lippuyhteistyost(117825)

 3 
 : Eilen kello 16:10:44 
Aloittaja Ilkka Hovi - Uusimman viestin kirjoitti Jaakko Keränen
Kuvahaku-sivulla toimii tyyppi-alasvetolaatikko mutta littera- ja numero-alavetolaatikkoa ei saa auki (kuva).

Selain on Microsoft Edge.

 4 
 : Eilen kello 13:01:56 
Aloittaja Henrik Hietala - Uusimman viestin kirjoitti Henrik Hietala
Varmasti moni on jo huomannutkin (ainakin twitterissä vr:ää seuraavat), että uutta VR:n verkkosivua pääsee jo kokeilemaan osoitteessa https://uusi.vr.fi/. Idea sen kehityksessä on nähtävästi sama kuin uudessa VR Matkalla -mobiilisovelluksessa, että ominaisuuksia lisätään pala kerrallaan. Ostaa onnistuu lähinnä tavalliset yksittäiset liput, paljon ominaisuuksia vielä puuttuu, kuten sarjaliput, makuu-, pyörä-, autopaikat. Mutta ainakin Flashin käytöstä päästään pikkuhiljaa eroon paikanvarauksessa, sekä uusilta sivuilta ostetut liput pitäisi näkyä uudessa mobiilisovelluksessa ja toisin päin Hymyilee

EDIT: Niin ja lippujen hintojen suhteen saattaa olla eroja uuden ja vanhan järjestelmän välillä, joten molemmat kannattaa tarkastaa

 5 
 : Eilen kello 07:19:10 
Aloittaja Jari Välimaa - Uusimman viestin kirjoitti Jari Välimaa

Väylä julkaissut vuoden 2021 verkkoselostuksen

https://julkaisut.vayla.fi/pdf12/vj_2019-46_vs2021_web.pdf

 6 
 : Eilen kello 00:55:51 
Aloittaja Teemu Salonen - Uusimman viestin kirjoitti Juhani Pirttilahti
Tuossahan tuo kysymys otsikossa tulikin. Olen nimittäin huomannut, että niistä rantaradan ic junista joissa ennen on ravintolavaunu ollut, se on nyt hävinnyt ja tilalle lisätty Ed (tms) vaunu.

Eli katsooko Avecra myyntien mukaan, mihin juniin se vaunun haluaa ja "ilmoittaa" sen sitten liikennöitsijälle vai tekeekö liikennöitsijä päätöksen itse ja Avecra pitää vaunun auki kävi kauppa tai ei?

Avointa dataa tutkimalla käännekohta ravintolavaunujen määrässä Turun radalla löytyy kesäkuulta 2017. Arkipäivisin ravintolavaunuja on ollut kymmenessä junassa ja tuon ajankohdan jälkeen vain kuudessa.

Porin radalle ravintolavaunullisia junia tulee nyt lisää, kun nyt aikataulujen vaihtuessa sinne alkaa liikenne Pendolinoilla. Tämä kalustotyypin vaihto lienee selkeä esimerkki liikennöitsijän päätöksestä.

 7 
 : Eilen kello 00:14:03 
Aloittaja Teemu Salonen - Uusimman viestin kirjoitti Teemu Salonen
Tuossahan tuo kysymys otsikossa tulikin. Olen nimittäin huomannut, että niistä rantaradan ic junista joissa ennen on ravintolavaunu ollut, se on nyt hävinnyt ja tilalle lisätty Ed (tms) vaunu.

Eli katsooko Avecra myyntien mukaan, mihin juniin se vaunun haluaa ja "ilmoittaa" sen sitten liikennöitsijälle vai tekeekö liikennöitsijä päätöksen itse ja Avecra pitää vaunun auki kävi kauppa tai ei?

 8 
 : Joulukuu 12, 2019, 21:54:05 
Aloittaja Veli-Matti Laitinen - Uusimman viestin kirjoitti Veli-Matti Laitinen
Tasavallan Presidentin odotustilat:
https://www.is.fi/matkat/art-2000006341199.html
    Lippuhalli ravintolaksi muuttuu:
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000006338943.html
Kellotorni:
https://www.is.fi/matkat/art-2000006342376.html

 9 
 : Joulukuu 12, 2019, 16:32:56 
Aloittaja Pietu Tuovinen - Uusimman viestin kirjoitti Teemu Saukkonen
Se tulee sitten tännekin jopa toimintaa, muutakin kuin satunnaisia Sandvikin lastailuja: http://vaunut.org/kuva/95210

 10 
 : Joulukuu 12, 2019, 15:40:50 
Aloittaja Pietu Tuovinen - Uusimman viestin kirjoitti Pietu Tuovinen
Easmar Logistics Oy laajentaa toimintojaan Niiralaan monivuotisella sopimuksella Cemagro Oy:n kanssa, yhdessä sisaryhtiönsä Aurora Rail Oy:n kanssa.

Yritykset tulevat tarjoamaan Niiralassa rautateiden vaihtotöitä sekä terminaalipalveluja. Palveluvalikoimaan kuuluvat mm. huolintapalvelut, paperi-, kartonki-  ja terästuotteiden käsittely sekä projektilastaukset.

Toiminta alkaa keväällä 2020.

http://www.easmar.fi/fi/Ajankohtaista/
https://www.yumpu.com/fi/document/fullscreen/62911994/kuljetus-logistiikka-5-2019/38

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2019 Resiina