Tuoreimmat viestit  | 
Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : Tänään kello 06:41:19 
Aloittaja Uwe Geuder - Uusimman viestin kirjoitti Esko Ampio
Hieno nimike pyöräsorville. Pyöräsorvihan voi olla rakennettu, mitoitettu kullekin raidevälille. Netistä löytyy videoita pyörien sorvauksista ja uusien kiskopyörien tekemisestä. Hymyilee

 2 
 : Eilen kello 23:49:22 
Aloittaja Uwe Geuder - Uusimman viestin kirjoitti Jorma Toivonen
"tuntemattomasta syystä" ( http://vaunut.org/keskustelut/index.php/topic,10936.msg86678/topicseen.html#msg86678 ) muuallakin ovat vaunut lähteneet karkuteille. Todellinen "musta perjantai" itävallassa.

 3 
 : Eilen kello 21:20:01 
Aloittaja Uwe Geuder - Uusimman viestin kirjoitti Uwe Geuder
https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/notice/view/2018-008314

Tarvitseeko niin pieni raitiotieverkko oman koneen? Toisaalta ei taida Suomessa olla kovin paljon tarjontaa, missä työt voisi teettää.  Onko semmoinen kone riippuvainen raideleveydestä vai hoidetaanko yksi pyörä kerrallaan?

 4 
 : Eilen kello 19:11:21 
Aloittaja Teemu Saukkonen - Uusimman viestin kirjoitti Teemu Saukkonen
Joensuun Peltolassa uhkaava tilanne: Tavarajuna ajoi tasoristeyksen ohi, puomit eivät laskeutuneet

https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/180010-joensuun-peltolassa-uhkaava-tilanne-tavarajuna-ajoi-tasoristeyksen-ohi,-puomit-eivat-laskeneet

Etteipä ollut T7180:na Niiralaan jatkava FER. Vaunusto ainakin näyttää siltä, tässä olivat tulossa Joensuuhun: http://vaunut.org/kuva/125891

 5 
 : Eilen kello 15:08:19 
Aloittaja Uwe Geuder - Uusimman viestin kirjoitti Uwe Geuder
Karanneet tavaravaunut matkustivat 32 km vain 20 minuutissa. Matkalla oli 45-50 tasoristeystä. Varoituslaitteet saatiin kyllä päälle, siellä missä ne semmoisia on. 25-30 tasoristeystä oli ilman varoituslaiteita. Auttoi ilmeisesti, ettei aamuneljällä ollut paljon liikennettä. Lopussa vaunuletka syöksyi kaarteessa raiteilta. Henkilövahinkoja ei tullut. Myös ympäristövahinkoja ilmeisesti ei ole, koska lastina oli paperirullia.

http://www.spiegel.de/panorama/oesterreich-fuehrerlose-waggons-rasen-30-kilometer-bergab-a-1204010.html

 6 
 : Eilen kello 14:56:06 
Aloittaja Mikko Herpman - Uusimman viestin kirjoitti Jarkko Voutilainen
Kyllä sen ohjeen on tultava Trafilta. Operaattoreilla ei voi olla kuin mahdollisesti siitäkin tiukempia määräyksiä.

"Tapoja toimia" ei voi eikä saa olla. Kuten lentolliikenteessä, on oltava vain yksi tapa toimia ja se tapa on kirjan tapa.

On käsittämätöntä, että noinkin selkeästä ja tärkeästä asiasta ei ole kuin "on varmistettava" -luokan ohjeistusta.

Totta kai on varmistettava, mutta eipä se sillä varmistunut tällä kertaa.

Äkkiseltään ajateltuna näkisin, että Trafi määrää jo asiasta.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on antanut 18.12.2015 käyttötoimintaa ja liikenteenhallintaa rautatiejärjestelmässä koskevan määräyksen (TRAFI/57058/03.04.02.00/2015).

https://www.trafi.fi/filebank/a/1450443389/2e7c9a3b8d021652a1058209e878243e/19300-TRAFI_57058_03_04_02_00_2015_FI_Kayttotoiminta_ja_liikenteenhallinta_rautatiejarjestelmassa.pdf

Rautatieliikenteen harjoittajan on kuvattava menettelyt kaluston paikallaan pysymisen varmistamiseksi, kun kalustoa jätetään seisomaan raiteille.

 7 
 : Eilen kello 14:14:20 
Aloittaja Mikko Herpman - Uusimman viestin kirjoitti Eero Karttunen
Simolle vain totean, että minulla on ollut aikanaan eräässä tilaisuudessa mahdollisuus keskustella poliisitutkinnan aloittamiskynnyksen ylittymisestä useankin poliisipäällikön kanssa. Minulle kerrottiin, että riippuu ihan tilanteesta, milloin tutkinta kirjataan aloitettavaksi. Raja saattaa eri rikosten kohdalla "liukua".  Aivan varmasti poliisi on tässä tapauksessa käynyt onnettomuuspaikalla hyvinkin pian, mahdollisesti ollut paikalla heti onnettomuuden tapahduttua lähes siinä kuin pelastuslaitoskin. Ja aivan varmasti poliisi on nytkin toiminut hyvässä yhteistyössä onnettomuustutkinnan kanssa ja varmaan keskustellut ympäristöviranomaistenkin kanssa. Poliisi itse päättää mitä tekee esitutkinnan virallisen aloittamisen osalta ja missä vaiheessa esitutkinnan mahdollisesta aloittamisesta tehdään virallinen päätös. Poliisi toimii virkavastuulla ja tekee omat päätöksensä itsenäisesti. Elikkä mielestäni ei meidän tarvitse tällaisessa asiassa olla esitutkinnan aloittamisesta huolissaan, ainakaan vielä tässä vaiheessa.

Nuo poliisipäälliköt käyttivät aikoinaan yhtenä esimerkkinä esitutkinnan aloittamisen myöhäisemmästä kirjauksesta sen laatuisen nestemäisen aineen vuotamisen vesistöön, jossa edes ympäristöviranomaiset eivät hetkeen tiedä eri vahinkojen laatua ja laajuutta, eikä myöskään poliisin toimesta ole välttämätöntä syytä aloittaa virallista tutkintaa esimerkiksi onnettomuuden syyn selvittämiseksi. Nythän  tässä tapauksessa onnettomuuden syytä selvittelee jo erityinen asiantuntijaryhmä. Tutkittavan rikosten nimetkin saattavat olla aluksi hetken aikaa epäselviä.

En tiedä mitä nyt on poliisin diaareihin kirjattu eikä se minulle kuulukaan. Kun päätös esitutkinnan aloittamisesta kuuluu virkavastuulla poliisille, niin ainakaan minä tähän asiaan melko lailla perehtymättömänä en uskalla omilla vähäisillä tiedoillani asiasta ottaa kantaa siihen, onko "poliisille pakollinen" esitutkinnan aloittamisen raja jo tässä tapauksessa mahdollisesti ylitetty. Varsinkin kun vahinkojen lopullisia laatujakaan ei voida vielä tässä vaiheessa tietää, kemikaalithan ovat vielä leviämässä kohti alajuoksua ja muutoinkin vahingot selviävät vasta ajan mittaan.

 8 
 : Eilen kello 14:05:38 
Aloittaja Uwe Geuder - Uusimman viestin kirjoitti Uwe Geuder
Amtrak poistaa ravintolavaunut kahdelta pitkän matkan yhteydeltä. [1]. Lukumäärä ei kuulosta dramaattiselta, mutta pitää muistaa, että USA:ssa on kokoonsa nähden todella vähän pitkiä junalinjoja. Ruokaa saa edelleenkin ostettu, mutta pahvilaatikossa omalla paikalla syötäväksi. Yhtiö yrittää markkinoida muutosta parannuksena, mutta artikkelin kirjoittaja näkee siinä taas yhden palan siitä palapelistä, jolla jotkut tahot siellä yrittivät ajaa alas koko maan pitkän matkan henkilöliikenteen Boston – Washington linjan ulkopuolella. Pelkään, että kirjoittaja voi olla oikeassa, tekeehän se pitkän matkan paljon mukavammaksi, jos saa poiketa ravintolavaunussa. Mitä vähemmän mukavaa matkateko on, sitä todennäköisemmin matkustaja valitse toisen menopelin. Mitä vähemmän matkustajia, sitä todennäköisemmin tarjontaa vähennetään...

[1] https://www.railwayage.com/passenger/intercity/want-airline-food-take-amtrak/?RAchannel=home

 9 
 : Eilen kello 12:50:06 
Aloittaja Mikko Herpman - Uusimman viestin kirjoitti Jukka Ahtiainen
Mielenkiintoista nähdä tämän mittavan ympäristövahingon käsittely oikeudessa ja se, millaiset tuomiot ja korvausvelvoitteet määrätään.

Ympäristövahinkohan on ollut poikkeuksellisen huomattava. Avannosta on löytynyt kuollut ruutana, joka on ehkä mahdollisesti menettänyt henkensä kyseisen vuodon takia. Asiasta ei toki ole varmuutta, kalalle ei tehty kuolemansyyn tutkintaan liittyvää ruumiinavausta. Eli ehkä, jos, mahdollisesti.

Paikalliset ihmiset eivät ole voineet lipittää puroista vettä, koska siinä on epämiellyttävä haju. En tiedä onko tuollapäin suomea ollut yleensä tapana juoda vettä mitä epämääräisimmistä paikoista jos vedessä ei ole sen ihmeempiä hajuhaittoja.

No kaikesta huolimatta moisten aineiden kuljettaminen olisi siirrettävä maanteille, koska siellä se on turvallisempaa.

https://yle.fi/uutiset/18-71461

 10 
 : Eilen kello 12:07:03 
Aloittaja Jaakko Pehkonen - Uusimman viestin kirjoitti Petri Soronen
Entäs Otanmäen tehtaan kuljetukset jatkossa?

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2018 Resiina