Tuoreimmat viestit  | 
Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : Tänään kello 15:29:19 
Aloittaja Veli-Matti Laitinen - Uusimman viestin kirjoitti Veli-Matti Laitinen
https://yle.fi/uutiset/3-10932951

 2 
 : Tänään kello 15:17:14 
Aloittaja Bengt Dahlberg - Uusimman viestin kirjoitti Jukka Viitala
Eikös polttoainepuoli ollut Boschin noissakin? Kasista ei ole kokemuksia, mutta räpläsin joskus veneeseen asennettua ikivanhaa bussissa tai myymäläautossa palvellutta Scanian kuutosta ja siinä oli Boschin syöttöpumppu ja suuttimet. Noissa vanhoissa Scanioissa oli erikoisuutena kannen kupeessa olleet "hikihanat" tai pultit, joita avaamalla sai yhteyden palotilasta ulkoilmaan, mikä oli kätevää venttiilikoppia myöten uponneessa veneessä, sylintereissä olleen veden sai pois pultteja avaamalla ja moottoria pyörittämällä, palotiloihin jäi toki vettä ja ensikäynnistys oli luokkaa mielenkiintoinen, varsinkin syöttöpumpun säätötangon jämähdettyä pakkosyötölle. Kaveri roikkui höyryävän 2500+ kierrosta käyvän koneen päällä ja löysäili suutinputkia, kävi vielä 3:lla pytyllä täyttä, mutta 2:lla alkoi hiipua. Ainoa käteen osunut avain sopi suutinputkiin, joten tuo oli ainoa vaihtoehto tappaa hirviö. Scania ei ollut moksiskaan pikku ryntäytyksestä, nuoremmista D/DS11-padoista olisi tullut veivi ulos noilla kierroksilla, jenkakello loppui 2500 ja kone lauloi iloisesti vielä korkeammalle ryystäen öljykylpyputsarista lisää vauhtia, filtterit olivat rutikuivia savotan jälkeen.

 3 
 : Tänään kello 14:35:18 
Aloittaja Jani Keskinen - Uusimman viestin kirjoitti Jani Keskinen
Metanoli-Vgoboja tänä iltana Tampereelta Raumalle?

T 53729
VR-Yhtymä Oy
Tampere Viinikka - Rauma
Lähtöaika: pe 23.8.2019 19:41
https://juliadata.fi/train?s=53729&d=2019-08-23

 4 
 : Tänään kello 13:18:33 
Aloittaja Ville Hautamäki - Uusimman viestin kirjoitti Jaakko Hakala
IC 48:ssä Vectron. Sateessa väliasemalta kyytiin hypätessä en kerinnyt käydä numeroa tsekkaamassa ja pikainen vaihto vielä toisaalla edessä, joten taitaa jäädä näkemättä..  Virnistää

 5 
 : Tänään kello 11:16:56 
Aloittaja Bengt Dahlberg - Uusimman viestin kirjoitti Erkki Nuutio
Åt Janne.
Hastiga beskyllningar om piratkopiering är orimliga, och att speciellt Finland är piratkopierare. Man praktiserar kopiering i varje land - Finland, Sverige och andra, men det händer främst i början av landets industriella expansion. Till exempel Japan kopierade främst på femtiotalet och Kina främst på åttio- och nittiotalet.

Teknikerna som byggde Finland mellan åren 1940-1948, var tvungna att konstrueara och även kopiera och tillverka nästan allt som behövdes i landet.
Som regel var det omöjligt att köpa produkter från utomlands, eller få tillverkningslicenser.
Så började till exempel SISU bygga Hercules-motorer själv.

Linnavuori grundades år 1942 att bygga flygplansmotorer. Fabriken hann bygga jaktplan, men inga jaktplansmotorer.
Men fabriken hade kompetenta motorkonstruerare, liksom President Rytis son, Henrik Ryti.
Så efter kriget börjades tillverka motorer, större motorer med licens från Skandia Diesel, motorkompressorer åt Atlas Diesel, och traktormotorer efter egna konstruktioner.
Och även en liten mängd motorer för våra licenstillverkade rälsbussar.

Du har ingen rätt att påstå att Valmet 815D -motor var piratkopia. Vi är inte medvetna hur saken handlades mellan Valmet och Scania-Vabis och hur saken handlades under licensdiskussioner mellan Valmet och Hilding Carlsson.
Om jag själv vore en pirat, skulle jag inte nämna min motor 815D, som direkt pekar på Scania-Vabis.

Vi bara vet att Valmet 815D är ganska trogen kopia av Scania-Vabis D815.
Vi också vet att ingen gräl existerade mellan dessa två koncerner. Tvärtom de hade ett mycket betydande industriellt samarbete.

Det är svår att bedöma skillnader mellan dessa motorers prestationer.
Scania-Vabis D815 var inte långvarig eller framgångsrik motor för Scania-Vabis.
Valmet 815D var MYCKET långvarig motor. Hela tiden har den varit i hård användning.
Faktiskt i en sådan användning, att cirka 250...300 kW hade varit den rätta effekten.
BÅDA dessa motorer hade ej turbo under deras kontruerings- och tillverkningstid.

Sammanfattningsvis, du kan inte bedöma prestationer dem emellan.
Och pirater var bara på sjöss, ej i Linnavuori.


 6 
 : Tänään kello 09:58:47 
Aloittaja Kurt Ristniemi - Uusimman viestin kirjoitti Kurt Ristniemi
Oheinen taulukko on julkaistu määräyksen Ko 28/1930 liitteenä.

Kas, kas. Omassa kappaleessani, joka on päivätty 12.4.1930, Hh on omana rivinään.
Onneksi on, sillä se kertoo Hh:lle suunnitellun standardoinnin.

Omassani on myös Gdk, KK, HI ja I.

 7 
 : Tänään kello 09:46:22 
Aloittaja Kurt Ristniemi - Uusimman viestin kirjoitti Petri Sallinen
Oheinen taulukko on julkaistu määräyksen Ko 28/1930 liitteenä.


 8 
 : Tänään kello 06:56:29 
Aloittaja Kurt Ristniemi - Uusimman viestin kirjoitti Kurt Ristniemi
Näinhän Ko.28/1930 näyttää kertovan, kun tarkemmin lukee. Koska Hh-vaunu on Hdk-muunnos, voidaan olettaa Hdk-vaunuun tehtyjen standardointitoimenpiteiden pätevän myös Hh-vaunuun — ainakin noihin neljään yksilöön.

Ei onneksi tarvitse olettaa, Hh kun on taulukossa omana rivinään. Heti siinä Hdk:n alla. Ja sille on määritetty nuo aiemmin mainitsemani standardiosat.

Lainaus
Määräyksessä myös todetaan, että "varaosataulukkoon ei ole otettu kaikkia pienempiä vaunuryhmiä, koska ainakin muutamat niistä verrattain pian häviävät ja toisissa vaunuissa ei voida käyttää niiden rakenteen vuoksi standardiosia". Ehkä Hh-vaunun kohtalo oli jo tiedossa standardia laadittaessa, jolloin sitä ei enää käsitelty erikseen omana sarjanaan.

Ohjetta laadittaessa tämän pienen sarjan selvästikin oletettiin säilyvän, sillä - kuten sanottu - se on pienuudestaan huolimatta taulukossa mukana omana rivinään.  Tämänhän totesin jo tuolla järjestyksessä toisessa postauksessani.

 9 
 : Eilen kello 23:21:09 
Aloittaja Kurt Ristniemi - Uusimman viestin kirjoitti Petri Sallinen
Kantavuuden nostaminen 15 tonnista 16,5 tonniin on v. 1930 annetun standardointiohjeen mukainen. Standardoinnisssa vaunuun on vaihdettu 5- tai 5 A-pyöräkerrat, G 12 b -jouset, 8-laakeripesät, 8 A L- ai 8 L-laakerit ja 8- tai 8 A-laakeripesien tiivisteet.

Näinhän Ko.28/1930 näyttää kertovan, kun tarkemmin lukee. Koska Hh-vaunu on Hdk-muunnos, voidaan olettaa Hdk-vaunuun tehtyjen standardointitoimenpiteiden pätevän myös Hh-vaunuun — ainakin noihin neljään yksilöön. Standardoinnin jälkeen Hdk-vaunuun kelpuutettiin pyöräkertatyypit 4, 5 ja 5A ja laakereiksi 8AL ja 8L. Tosin määräyksen tekstiosassa todetaan, että "vaunuihin, joihin on merkitty laakeripesä N:o 5, voidaan käyttää poikkeustapauksissa myös pesiä N:o 4A."

Suurena vaunusarjana pitkään rakennettuna (1925-1951) Hdk on ollut kirjava sarja. Varaosataulukko toteaa pyöräkertojen, jousien, laakeripesien ja laakereiden osalta nykytilan (=1930) sisältävän "erilaisia" em. komponentteja. Hdk-vaunujen päädyistäkin löytyy neljä eri tyyppistä piirustusta eri aikakausilta. Vaunujen kirjavuus heijastuu osin myös vaunuista rakennettuihin muunnossarjoihin.

Määräyksessä myös todetaan, että "varaosataulukkoon ei ole otettu kaikkia pienempiä vaunuryhmiä, koska ainakin muutamat niistä verrattain pian häviävät ja toisissa vaunuissa ei voida käyttää niiden rakenteen vuoksi standardiosia". Ehkä Hh-vaunun kohtalo oli jo tiedossa standardia laadittaessa, jolloin sitä ei enää käsitelty erikseen omana sarjanaan. Tekstiosassa myös todetaaan, että "vaunuja hylättäessä tämä on kohdistettava ensisijaisesti semmoisiin vaunuryhmiin, jotka ovat heikkoa rakennetta tahi epäkäytännöllistä laatua." Ehkä Hh ei vastannut odotuksia.

Ko 28/1930 ei ollut vielä varsinaisen VR:n standardin mukainen ohje, kuten tekstiosassa todetaan: "Vaikka tämä taulukko poikkeaa valtionrautateiden standardilehdistä, on taulukkoa toistaiseksi kuitenkin noudatettava. Jos siinä annetut ohjeet osoittautuvat käytännössä tarkoituksenmukaisiksi, tullaan aikanaan vastaavat standardilehdet muuttamaan tämän mukaisiksi".

 10 
 : Eilen kello 23:03:51 
Aloittaja Bengt Dahlberg - Uusimman viestin kirjoitti Janne Louhi
Jag tänker att Valmet piratkopierade Regent Scanias motor och det blev mycket sämre.
Dm7 rälssbussar hade mycket problemer med topplockar. Valmet tänkte att de kan fa samma effekt med naturalt aspirerade motor som Scania från turbomotor.

Det är lång historia av piratkopiering i Finland.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2019 Resiina