Tuoreimmat viestit  | 
Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : Tänään kello 14:20:09 
Aloittaja Petri Sallinen - Uusimman viestin kirjoitti Petri Sallinen
Hkk-vaunujen valmistus alkoi vuonna 1961. Ajan hengen mukaisesti vaunut maalattiin tavaravaunun vihreällä, mutta maalattiinko vaunun lattialankut samalla maalilla, olivatko lankut mahdollisesti tervattuja tai peräti suolakyllästeisiä — eli maalaamattomia? Saman kysymyksen esitän myös hieman aikaisemmin valmistuneiden Hk-vaunujen osalta. Joku aikalainen voi ehkä muistaa.

 2 
 : Tänään kello 14:09:10 
Aloittaja Marko Vornanen - Uusimman viestin kirjoitti Marko Vornanen
Metsä Group on valinnut VR Transpointin Kemiin rakennettavan biotuotetehtaansa raakapuun logistiikkakumppaniksi. Taustalla on yli kaksi vuotta kestänyt strateginen yhteistyö, jossa kuljetuksia varten on suunniteltu tehokas ja ympäristöystävällinen kokonaisratkaisu. Raakapuuta tulee kulkemaan raiteitse tehtaalle viisi miljoona kuutiota vuodessa eli vuorokaudessa tehtaalle liikennöi keskimäärin 9 junaa.

Raakapuukuljetukset lisääntyvät Suomen raiteilla merkittävästi vuodesta 2023 eteenpäin, kun Kemiin rakennettava biotuotetehdas otetaan käyttöön. Kyse on yli viiden miljoonan kuution vuotuisista toimituksista, joiden kuljetuskumppaniksi Metsä Group on valinnut VR Transpointin. Logistiikkaratkaisua on hiottu tiiviissä yhteistyössä jo yli kahden vuoden ajan.

“Kuljetusten tehokkuus ja liikenteen sujuvuus ovat avainasemassa, kun biotuotetehtaan kaltaisia suurinvestointeja havitellaan maahamme. Suomi on kaukana väkirikkailta markkinoilta, joten sen on kurottava takamatkaa muita tehokkaammalla logistiikalla. Nyt olemme onnistuneet luomaan ratkaisun, jossa tehtaan toiminnot ja rautatiekuljetukset yhdistyvät saumattomasti”, VR Transpointin johtaja Martti Koskinen kertoo.

VR Transpoint on mukana mahdollistamassa metsäteollisuuden suurinvestointia jo toista kertaa: Metsä Group valitsi sen kumppaniksi myös Äänekosken biotuotetehtaan sellukuljetuksiin vuonna 2016.
“Arvostamme pitkäaikaista kumppanuutta VR Transpointin kanssa ja tarjoamme heille mahdollisuuden kasvaa vielä entisestäänkin Kemin biotuotetehtaan puunhankinnan yhteydessä. Rautatiekuljetuksilla on merkittävä rooli Kemin puunhankinnassa, mikä edellyttää tätä uutta tehokasta toimintamallia”, Metsäliitto Osuuskunnan liiketoimintajohtaja Juha Mäntylä sanoo.

Raakapuu kuljetetaan nykyistä kauempaa, mutta huomattavasti pienemmillä päästöillä

Raakapuun kuljetusmäärä Kemin uudelle tehtaalle vastaa jatkossa kolmannesta kaikista VR Transpointin raakapuukuljetuksista. Kasvavan puun käytön takia puuta tarvitaan aiempaa laajemmalta alueelta Kemin pohjois- ja eteläpuolelta, mutta kuljetukset toteutuvat huomattavasti nykyistä pienemmillä päästöillä.

“Vastuullisuus on keskeinen osa niin VR Transpointin kuin Metsä Groupin strategiaa. Vaikka Kemin tehtaan raakapuukuljetusten matka junalla kasvaa, tehokkaiden rautatiekuljetusten ansiosta päästöt vähenevät 20 prosenttia kuutiota kohden. Yhdessä vähennämme liikenteen päästöjä ja vauhditamme matkaa kohti hiilineutraalia Suomea”, Martti Koskinen sanoo.
Käytännössä Kemin biotuotetehtaalle tulee kulkemaan 8–10 junaa joka vuorokausi. Kuljetusjärjestelmän tehokkuus perustuu huippuunsa optimoituun vaunukiertoon: kahden perättäisen kuormauksen välinen aika on kaikilta osavaiheiltaan jopa puolet keskimääräistä raakapuukuljetusta lyhyempi.

Investoinnit kalustoon parantavat toimitusvarmuutta

Uuden sopimuksen myötä VR Transpoint investoi noin 200 uuteen raakapuuvaunuun. Yhteensä biotuotetehtaan rautatiekuljetukset sitovat yli 400 vaunua. Vetokalustona käytetään uusimpia sähkö- ja dieselvetureita. Uudet sähköveturit vetävät jopa 2 500 tonnin kuormia, mikä tarkoittaa noin 20–25 prosenttia enemmän puuta junaa kohden.

“Investoinnit moderniin kalustoon niin vetureissa kuin vaunuissa ovat osa toimitusvarmuuden ja logistiikan tehokkuuden varmistamista. Olennaista on ollut myös se, että liikenteen infrastruktuuri on otettu huomioon hankkeen alusta asti ja suunniteltu yhdessä Väyläviraston kanssa”, Koskinen tähdentää.

 3 
 : Tänään kello 10:52:19 
Aloittaja Kurt Ristniemi - Uusimman viestin kirjoitti Kurt Ristniemi
Valtionrautatiet tilasi v. 1896 Nydqvist & Holmilta 10 G-sarjan veturia, vuoden 1886 mallia, niinkuin spesifikaatiossa mainitaan. Nykyisin nämä veturit tunnetaan G6-sarjana.

Teknikern 1.8.1896 julkaisi veturien ja tenderien spesifikaation ja sopimusehdot kokonaisuudessaan.

"Lokomotiv af Mogul-typ för finska statsjärnvägarna.
Vi meddela här specifikation å de lokomotiv, hvilka nyligen till ett antal af tio stycken bestälts för finska statsjärnvägarna från Nydqvist & Holms lokomotivfabrik vid Trollhättan i Sverge. Då dessa jämte andra nu under arbete varande lokomotiv blifvit färdiga, kommer lokomotivens antal af denna typ vid statsjärnvägarna att utgöra 70 stycken."

Itse spesifikaatio ja sopimusehdot alkaa sivulla 5:
https://digi.kansalliskirjasto.fi/aikakausi/binding/1122625?page=5

 4 
 : Tänään kello 09:42:12 
Aloittaja Marko Laine - Uusimman viestin kirjoitti Marko Laine
Jokioisten Museorautatietä ylläpitävä Museorautatieyhdistys julkaisee 50-vuotisen museorautatietoiminnan kunniaksi 176-sivuisen kirjan, joka sisältää paikallishistoriaa sekä esittelee myös alueen muita matkailu- ja kulttuurikohteita.

Jokioisten Museorautatie 50 vuotta – Puoli vuosisataa talkootyötä

Suomessa museorautatiet ovat toimineet jo 50 vuotta. Jokioisten Museorautatie on nykyään laajalti arvostettu kulttuuriperintökohde. Museorautatiellä on tehty jo reilusti yli puoli miljoonaa matkaa. Juhlakirja kertoo museorautatietoiminnan kehityksestä, nykyisyydestä ja tulevaisuuden kaavailuistakin. Kirja on samalla kertomus pyyteettömästä harrastustoiminnasta maamme, seudun ja rautateiden kulttuuriperinnön säilyttämiseksi.

Ennakkotilaajan etu!

Mikäli tilaat ja maksat kirjasi ennakkoon 30.4.2021 mennessä, saat sen edulliseen 25 euron hintaan (MRY:n jäsenet 21,25 €). Kirjan normaali myyntihinta on 29 euroa (jäsenet 24,65 €). Ennakkotilatut kirjat toimitetaan tilaajille kirjan toukokuun alussa tapahtuvan julkaisun jälkeen postitse (toimitus 5,60 € – 16,40 € riippuen toimitustavasta) tai kirjat voi noutaa kesällä suoraan Minkiön kahviosta ilman toimituskuluja.

Tilaa kirja nettikaupasta
https://kauppa.jokioistenmuseorautatie.fi/fi/3-mry-n-julkaisemat-kirjat/244-jokioisten-museorautatie-50-vuotta-puoli-vuosisataa-talkootyoetae

tai sähköpostilla info@jokioistenmuseorautatie.fi

 5 
 : Tänään kello 08:17:35 
Aloittaja Tunnus poistettu - Uusimman viestin kirjoitti Jan Jahkola
Lopputuloksena yksi junakuvaaja poistettiin rata-alueelta ja junaliikenne  pääsi jatkumaan.

Oliko henkilö siis mahdollisten aitojen sisällä tai ratatyön suojaulottuman sisällä vai muuten vain lähellä rataa? Se on aina ikävää, jos olet kuvausreissulla radan läheisyydessä olematta kuitenkaan liian lähellä, mutta siitä huolimatta joku tekee poliisille ilmoituksen mahdollisesta allehyppääjästä ja sotku on valmis.

Onpas harmillista että tuollaista tapahtunut. Toivottavasti ei pahemmin tapahtunut vahinkoa. Hauska huomio tuohon radan aitoihin liittyen, Kok asemalla on laiturin pituudelta aitaa kyllä, seuraava aita on päärataa etelään päin mennessä 1-2 km asemasta, vielä kuitenkin kaksiraiteisella pätkällä. Ilmeisesti siellä suunnalla on ollut joskus kauan sitten tasoristeys tai pari. Onko kenelläkään mitään tietoa kyseisistä tasoristeyksistä ja niiden nimistä tai mahdollisesti jopa kuvaa? Maastossa niiden paikkoja ei juuri erota jos ei asiasta tiedä, ja vanhoissa kartoissa näkyy jonkunlainen tie vievän radan yli parissa kohtaa.

 6 
 : Tänään kello 07:57:42 
Aloittaja Jimi Lappalainen - Uusimman viestin kirjoitti Lauri Rantala

vorgistakin löytyy kuva vaunun vetolaitteesta 1000 mm verkolla.

http://vaunut.org/kuva/82921?tag0=11%7CUakk%7C


 7 
 : Eilen kello 23:12:50 
Aloittaja John Lindroth - Uusimman viestin kirjoitti John Lindroth
Pörssissä vieraileva henkilö kysyy pörssivälittäjältä missäs täällä pääsee kuselle?

Vastaus,ei täällä ole vessoja täällä kaikki kusettavat toisiaan!

 8 
 : Eilen kello 23:07:56 
Aloittaja John Lindroth - Uusimman viestin kirjoitti Pasi Ohtonen
Tämän veturin äänimaailma se vaan hymyilyttää  Hymyilee leveästi https://www.youtube.com/watch?v=J-IC-JRJYwc

 9 
 : Eilen kello 22:55:46 
Aloittaja John Lindroth - Uusimman viestin kirjoitti John Lindroth
Miten saat Trabanttisi arvon kaksinkertaistumaan?

Ajat bensikselle ja tankkaat tankin täteen!

 10 
 : Eilen kello 22:49:10 
Aloittaja John Lindroth - Uusimman viestin kirjoitti John Lindroth
Mao ja Ulbricht keskustelevat keskenään poliitisista vastustajaistaan että paljonko niitä itse asiassa on?

Tähän Mao n.17miljoonaa!

Ulbricht, kuinkas sattuikaan aivan yhtä paljon kuin meilläkin!

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2021 Resiina