Tuoreimmat viestit  | 
Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : Eilen kello 20:50:29 
Aloittaja Jani Keskinen - Uusimman viestin kirjoitti Jani Keskinen
Tänään on yllättäen ajettu lisätavarajuna Mäntyluotoon, katodikuparia tai sahatavaraa satamaan?

Tästä junasta on tulossa "lähes säännöllinen kulkija" heinäkuun aikatauissa juna on merkitty maanantaina ja keskiviikkona kulkevaksi https://juliadata.fi/timetables/history?s=55203

Tämä "lähes säännöllinnen kulkija" taitaa liittyä katodikuparikuljetuksiin, tänään viimeisessä Mäntyluodosta lähtevässä junassa 5 tyhjää Occ vaunua

 2 
 : Eilen kello 20:29:58 
Aloittaja Jouni Halinen - Uusimman viestin kirjoitti Lauri Rantala

Naapurimaan liikennevirasto kommentoi:

"Vanhat vaunut eivät kelpaa euroopan liikenteeseen"

https://www.jarnvagsnyheter.se/20200529/10377/gamla-slitna-nattag-duger-inte-trafik-till-kontinenten

 3 
 : Eilen kello 10:33:37 
Aloittaja Jyrki Längman - Uusimman viestin kirjoitti Jyrki Längman
Saunakallio 12.07.2020
https://youtu.be/4c2LK6OcIh4

 4 
 : Heinäkuu 12, 2020, 14:55:31 
Aloittaja Jouni Halinen - Uusimman viestin kirjoitti Juhani Pirttilahti
Ainakin Malmön-Berliinin välillä on kuitenkin voinut varata koko hytin vaikka yhdelle matkustajalle. Hinta on tosin ollut yli 200 €.

VR näyttäisi tällä hetkellä myyvän vain kokonaisia makuuhyttejä.

Koronavirustilanteen takia VR otti tuollaisen käytännön käyttöön. Näin saadaan pidettyä sitä sosiaalista etäisyyttä.

 5 
 : Heinäkuu 12, 2020, 12:44:17 
Aloittaja Jouni Halinen - Uusimman viestin kirjoitti Jouni Seilonen
Ainakin Malmön-Berliinin välillä on kuitenkin voinut varata koko hytin vaikka yhdelle matkustajalle. Hinta on tosin ollut yli 200 €.

VR näyttäisi tällä hetkellä myyvän vain kokonaisia makuuhyttejä.

 6 
 : Heinäkuu 12, 2020, 08:11:12 
Aloittaja Petri Sallinen - Uusimman viestin kirjoitti Timo Salminen
Vaikken kuulu minkäänlaisiin rautatieharrastuksen sisäpiireihin enkä paljon ulkopiireihinkään, korviini on viime aikoina kantautunut hämmentävän yksityiskohtaista tietoa Haapamäelle pesiytyneestä Absurdistanin kuningaskunnasta, jossa eletään koko ajan rinnakkain kahta todellisuutta. Toista todellisuutta esitellään julkisuudessa, mutta toinen ei kestä päivänvaloa. Tuossa todellisuudessa hallitsija tuntuu pitävän valtaa hajottamalla ja hallitsemalla eli nostamalla toisia suosikeikseen ja heidän kauttaan uhkailemalla ja kiristämällä niitä, joille suosikkiasemaa ei ole suotu. Muiden täällä jo hyvin tunnettujen seurausten lisäksi työturvallisuudestakin välitetään tai ollaan välittämättä sen mukaan, miten kulloinkin huvittaa.

Mietiskelen myös, ovatko Haapamäen nykyiset kiusaajat kenties itse entisiä kiusattuja, jotka tilaisuuden tullen ovat panneet vahingon kiertämään.

Toivottavasti toiminnantarkastajan puheenvuoro (ks. erillinen ketju tällä palstalla) nyt johtaisi siihen, että ne, jotka ovat vieneet asiat tähän pisteeseen, ymmärtäisivät vetäytyä ja tilalle saataisiin toisia, jotka ottaisivat tehtäväkseen pimeän rinnakkaistodellisuuden juurimisen kokonaan pois.

Jaa pitääkö uskoa kaikkea kuulemaansa? Ei aina välttämättä, mutta tietolähteeni ovat sellaisia, että jos he ymmärtävät mistään mitään, he tajuavat myös sen, ettei heidän ole tässä tapauksessa viisasta puhua muuta kuin totta. Siksi minun on aihetta olettaa, että kuulemani pitää ainakin pääpiirteissään paikkansa.

 7 
 : Heinäkuu 11, 2020, 23:12:34 
Aloittaja Jyrki Längman - Uusimman viestin kirjoitti Jyrki Längman
Kerava 11.07.2020
Lättähattu
https://youtu.be/Rmufyvh6I6E
Sähköveturi diesel veturin hinauksessa
https://youtu.be/ImyjhkQqLlI

 8 
 : Heinäkuu 11, 2020, 22:24:16 
Aloittaja Seppo Kiuru - Uusimman viestin kirjoitti Petri Nummijoki
Kokoomus näytti yhdessä mustasydämisen maalaisliiton (Esko Aho) kanssa todelliset karvansa 1990-luvun laman hoidossa. Ihmiset jätettiin hätänsä kanssa tylysti yksin, kun sitä rahaa piti hellästi hoivata. Seuraukset ovat näkyvissä vieläkin.

Ahon hallitus sai perinnöksi konkurssipesän mutta Suomi pelastui kuilun partaalta, joten kovin jyrkkiin moitteisiin ei liene perusteita. Sen sijaan pankkikriisissä velkavankeuteen tai takausvastuuseen ajautuneet ovat kokeneet joutuneensa pankkien mielivallan kohteeksi. Varmaan siihen liittyvää päätöksentekoa olisi syytä tutkia enemmänkin mutta toisaalta, jos on ostanut velaksi esim. kiinteistöjä, joiden arvo romahti laman aikana niin kenen lasku pitäisi kuitata? Varmaa on ainakin, ettei maksumieheksi joutuva päätöksentekoa kovasti kiittelisi, vaikka sitä miten perusteltaisiin.

90-luvun laman laskua maksoi todellisuudessa varmasti suurin osa suomalaisista jossain muodossa, joten jonkinlaiseen yhteisvastuullisuuteen siinä pyrittiin, vaikka tietysti suurin henkilökohtainen isku tuli ylivelkaantuneille ja työttömäksi jääneille. Mutta työpaikkansa säilyttäneilläkin nettotulot putosivat verotuksen kiristyessä. Devalvaatio kolhi säästäjiä ja laman aikana aikuistuneilla saattoi työmarkkinoille pääsy olla korkeamman kynnyksen takana, kuin edellisillä ikäluokilla. Vastaavasti laman aikana eläköityneillä osuivat eläkkeen laskentavuodet heikon ansiokehityksen aikaan ja vaikuttavat sitä kautta tulotasoon lopun ikää.

Yksityistämisen autuutena VR pakotettiin osakeyhtiöksi. Eikä sen tarkoituksena enää ole ollut ihmisten palveleminen, vaan kylmän voiton tuottaminen.

VR on osakeyhtiönäkin kokonaan valtion omistama, joten se ei liity mitenkään yksityistämiseen. Sen sijaan VR:n yhtiöittäminen liittyi EY/EU-jäsenyyteen ja sen myötä valmistautumiseen rataverkon avaamiseksi kilpailulle. Se on sitten oma tarinansa, miksi yhtiöittämisen jälkeen meni 20 vuotta, ennen kuin minkäänlaista kilpailua käytännössä ilmaantui edes tavaraliikenteeseen ja matkustajaliikenteeseen ei ole ilmaantunut vieläkään.

 9 
 : Heinäkuu 11, 2020, 19:27:59 
Aloittaja Mikko Nyman - Uusimman viestin kirjoitti Mikko Nyman
Jaan tämän hetki sitten Matti Bergströmiltä saamani viestin hänen pyynnöstään:
--
Haapamäen museoveturiyhdistys ry:n nykytila

Viime aikoina olemme facebookin “Rautatieharrastus”- palstalla ja mm vaunut.orgissa saaneet lukea Haapamäen museoveturiyhdistyksessä esille tulleista epäkohdista, joihin jopa viranomainen on tarttunut.

Yhdistyksen toisena toiminnantarkastajana (jo vuodesta 2018) tuon esiin, että valtuuksieni puitteissa olen jo vuoden 2019 toiminnantarkastuskertomuksessa tuonut esiin yhdistyksen piirissä vallitsevan syrjivän toiminnan, jollaista esiintyy jopa joissakin hallituksen toimissa. Tällaista ei voida sallia näinkin merkittävässä ja suuressa harrastusalamme yhteisössä.

Viime viikkoina olen saanut useiden jäsenten yhteydenottojen kautta tietoa hyvin merkittävistä todenperäisistä negatiivisista tapahtumista, joita ei voida hyväksyä kuuluvaksi tällaisen yhdistyksen toimintaan. Kehotan yhdistyksen hallitusta toimimaan vakavasti yhdistys- ja muita lakeja  noudattaen siten, että tällainen toiminta, joka loukkaa merkittävästi yksittäisen jäsenen henkilöä yhdistyksessä, kitketään pois välittömästi. Kyseeseen tulee saamieni tietojen perusteella mm henkinen ja fyysinen pahoinpitely sekä mahdollinen seksuaalinen häirintä ja hyväksikäyttö. Näissä asioissa tulee olla täydellinen nollatoleranssi.

Myös talouden hoito ei näytä olevan avointa yhdistyksen jäsenten suuntaan, vaikkakin asiakirjat osoittavat, ettei teknisiä virheitä ole tehty. Yhdistyksen meno- ja tulokassavirrat eivät ole tasapainossa (ja varsinkaan tänä vuonna koronavirusrajoitteiden vuoksi) eikä yhdistyksellä ole käytettävissä taseessaan likvidejä varoja.
 
Mikäli edellä mainitun kaltainen toiminta jatkuu yhdistyksessä, niin hallitus ei enää voine jatkaa toimintaansa nykykokoonpanollaan, vaan joidenkin yhdistyksen toimihenkilöiden on tehtävä johtopäätökset asiantilasta ja toimittava sivistyneen hallintokäytännön mukaisesti. Tällaisten epäilyjen vallitessa hallitus ei kuitenkaan nauti sataprosenttista luottamusta jäsenistön keskuudessa. Tilanteen ollessa tällainen ei toiminnantarkastaja voi tukea hallituksen toimintaa, vaan tulee huomauttamaan kuluvan vuoden toiminnantarkastuskertomuksessaan tilanteesta yksityiskohtaisesti asiakirjalähteisiin perustuen, jolloin viimeistään yhdistyskokouksen on ryhdyttävä asian kannalta tarpeellisiin toimiin. Yhdistyskokous voidaan pitää myös ylimääräisenä kokouksena, mikäli sääntöjen määräämä määrä jäseniä sitä vaatii.

Toinen toiminnantarkastaja 2020 M.Bergström

 10 
 : Heinäkuu 11, 2020, 15:28:46 
Aloittaja Petri Sallinen - Uusimman viestin kirjoitti Jussi Laukkanen
Tämä tilanne on äärimmäisen ikävä. On itsestään selvää, että väärinkäytöksiä ei pidä piilotella eikä ainakaan lakaista maton alle. Jos niin tehtäisiin, eivät ongelmat korjaantuisi. Siksi keskustelulle halutaan antaa mahdollisuus. Toisaalta emme voi Resiinan keskustelufoorumilla julkaista sellaisia asioita, jotka voivat johtaa oikeustoimiin Resiinan jukaisujayhdistyksiä vastaan tai olisivat jollain tapaa lain vastaisia. Tietysti haluan toimia myös niin, että täällä keskusteltaessa kukaan keskustelija ei alkaisi kirjoittamaan asioita, jotka voisivat aiheuttaa hänelle itselleen vaikeuksia.

Näiden näkökohtien väliltä pitää löytyä se polku, minkä rajoissa keskustelua käydään. Jokainen tähän keskusteluun osallistuvan on hyvä pohtia asiaa ennen enterin painamista.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2020 Resiina