Resiina  |  Resiinan nettisivusto  |  Aihe: Kun salasana unohtuu  |  << edellinen seuraava >>
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Heikki Kannosto
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 139


« : Eilen kello 11:18:20 »

Aioin pari viikkoa sitten tehdä muutoksia profiilitietoihini. Lopuksi muutokset olisi pitänyt vahvistaa salasanalla - ja tajusin ettei minulla ollut haaleimmanharmaintakaan muistikuvaa salasanastani! Mikään aiemmin käyttämäni vakiosana (minulla on useita erilaisia kaavoja joissa on oma kiero logiikkansa) ei toiminut.

Pystyisikö tekninen ylläpito kenties tekemään nimelleni uuden tilapäissalasanan sekä ilmoittamaan sen sähköpostilla* minulle? Sen jälkeen voisin käydä itse vaihtamassa sen johonkin sellaiseen jonka tällä kertaa kirjoitan muistiin vanhanaikaiselle papyru... paperille.

Vai olisiko mahdollista erota vaunut.orgista ja liittyä sen jälkeen saman tien uudelleen ilman että kaikki kommenttini katoavat siinä samalla? Jos lisäämäni kahdeksan (8) kuvan kuvasarja katoaa vahinko ei ole mittaamattoman suuri koska pystyn kokoamaan ja julkaisemaan koko sarjan uudelleen. Kuvat ja tekstit kun ovat tallessa omassakin koneessani.

Kuka osaisi neuvoa? En kai voi olla ainoa jolle näin hassusti on päässyt käymään?

* heikki_kannosto@luukku.com
tallennettu
Mikko Lahdenmäki
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 8


« Vastaus #1 : Eilen kello 11:46:36 »

(Kiisto: en edusta Vaunut.orgin ylläpitoa, vaan kyseessä on geneerinen vastaus.)

Ilmeisesti olet siis tallettanut salasanan selaimeesi ja kirjaudut "automaattisesti" sisään. Silloin talletettu salasana olisi mahdollisesti saatavissa selaimen asetusten kautta näkyviin.

Mutta normaali keino näissä tapauksissa on klikata sisäänkirjautumisen yhteydessä olevaa linkkiä "Unohtuiko salasanasi", jolloin saat automaattisesti uuden tilapäisen salasanan sähköpostiisi jonka voit sitten vaihtaa haluamaksesi. Tuo linkki ei varmaankaan näy sinulla, jos olet siis sisäänkirjautuneena kuitenkaan tietämättä salasanaasi. Kirjaudu ensin ulos sivustolta tai käytä toista selainta, niin pääset tuota palautustoimintoa käyttämään.
tallennettu
Heikki Kannosto
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 139


« Vastaus #2 : Eilen kello 12:13:54 »

Kyllä ja ei - en tiedä muistaako selain salasanani ja vaikka muistaisikin se ei ehkä näytä sitä. En ole kuukausimääriin kirjautunut ulos siinä pelossa etten enää pääse sisään.

Täytyy kokeilla tuota uloskirjautumista ja "Unohtuiko salasanasi" -toimintoa. Jollei tepsi niin katsotaan sitten uudelleen.

Kiitoksia!
tallennettu
Heikki Kannosto
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 139


« Vastaus #3 : Eilen kello 12:18:26 »

Onnistui! Suurkiitos!

Olisihan tuo tietysti pitänyt hoksata itsekin mutta kun on käyttänyt tietokonetta vasta puolen ikäänsä ja siitäkin valtaosan pelkkään kirjoittamiseen...
tallennettu
Mikko Lahdenmäki
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 8


« Vastaus #4 : Eilen kello 13:05:01 »

Hyvä että ratkesi :-)

Tuo selainten ominaisuus huolehtia salasanoista on tavallaan kätevä, mutta johtaa helposti siihen että salasanoja ei itse enää muistakaan. Se ei myöskään ole kaikkein turvallisin tapa salasanojen talletukseen, paremmin tuon hoitavat varsinaiset salasanalompakot (esimerkiksi 1Password, Keepass tai Lastpass).

Mutta jos salasanat on tallentanut selaimeen ja muistaa niiden suojaamiseksi mahdollisesti käytetyn selaimen oman salasanan, niin silloin ne saa kyllä sieltä yleensä esiinkin.

Esimerkiksi englanninkielisessä Firefoxissa valikkokohta on "Menu -> Logins and Passwords" ja Chromessa "Settings -> Autofill -> Passwords -> Saved Passwords". Molemmissa on sitten silmäikoni jotta klikkaamalla pisteinä/tähtinä esitetty salasana muuttuu näkyväksi. Firefox taitaa käyttää noiden suojaamiseen omaa salasanaa mutta Chrome ainakin tässä Windows-koneessa käyttöjärjestelmän tunnuksen salasanaa.
tallennettu
Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
Resiina  |  Resiinan nettisivusto  |  Aihe: Kun salasana unohtuu  |  << edellinen seuraava >>
Siirry:  
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2021 Resiina