31.07.2017 / Venäjä

31.07.2017 Pietarin vanhan rahtiaseman ratapiha. Kiskot ovat pääasiassa poistetut mutta jotian oli vielä jäljellä.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Esa Alestalo
Lisätty: 31.07.2017 13:58
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Ulkomaat

Kommentit

04.08.2017 10:10 Esa Alestalo: Seuraava missio on Kulikovon kenttä. Se on laaja ja vaatii syventymisen. Pystyykö raiteista jotenkin tunnistamaan onko alkup. Kruppin kiskot? Tämän vanhan rahtiaseman rakennukset ovat yhä pystyssä mutta aseman eli oikean puoleinen on remontoitu rappauksella lähes tunnistamattomaksi. Vanhan rahtiaseman tavaraliikenne oli SVR vilkkain, seuraavana tuli Lahden Vesijärven satama-asema. Kulikovon kentällä on ilmeisesti alkuperäisiä terminaaleja jäljellä. Alkuperäisistä asemista Shuvalovon tiilirakenteinen rakennus on erinomaisessa kunnossa. Paikallisen asiantuntijan löytäminen on epäkohta.
04.08.2017 11:18 Erkki Nuutio: Harmi että Suoen aseman historiasta ei taida olla tavaraliikenteeseen ja raiteistoonkin perehdyttävää historiikkia. On kai ollut liian salaista. Pienemmät asemat, kuten Pargalovo http://www.inkeri.ru/rep/books/item.php?​id=19 taitavat olla nykyään paremmin esiteltyjä. Kannattaisiko vielä etsiä mm. Kansallisarkistosta ja Rautatiemuseosta mahdollisesti säilyneitä SVR:n ratapihapiirroksia 1915 vaiheilta, niitä joita Tammelin osaksi aikoi esittää Teknillisessä Aikakauslehdessä.

Rautatieharrastajia on Venäjällä Pietarinkin suunnalla, viittaan mm. Resiinaan 4/2016 . Ehkä esimerkiksi Markku Sakari Meriluoto osaisi kertoa. Harrastajilla on (ainakin ollut) lehtikin, johon Vorgissakin on jossain merkeissä viitattu.

Vanhoja radan suomalaisasemien kuvia on netissäkin - esimerkiksi tämä Suomen aseman kuva 1910-luvun muutostöiden jäljiltä http://www.nevsky-prospekt.com/images/st​ation%20postcard_018.jpg . Se näyttää Lenin-sedän käyttämät ovet kun hän meni panssariauton päälle puhumaan palturia.
04.08.2017 14:19 Esa Alestalo: Rautatiemuseosta ei löytynyt ratapihapiirrosta vuodelta 1915. Sen löytäminen olisi mielenkiintoista.
09.08.2017 09:56 Esa Alestalo: Pietarin asemalla vanha konepaja on remontoitu lähes tunnistamattomaksi siihen on lisätty kerros. Kulikovon kentälle on rakennettu uusia rahtiterminaaleja. Aseman historiaa vajavaisesti tuntenut oppaani kertoi, että mahdollisesti Baltiskajan veturimuseosta saattaisi löytyä intendentti joka ehkä osaisi valaista nykyistä tilannetta menneisyyteen nähden. Pietarin rautatiemuseossa käynti aiemmin ei ollut kovin hedelmällinen, vaikkakin minua toki yritettiin kohteliaasti auttaa.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!