09.07.1977 / Lohja

09.07.1977 Vietettyään aikansa Karjaan veturitallissa puumotti Ds1 numero 1 siirrettiin Lohjan veturitalliin odottamaan pääsyä rautatiemuseoon. Heinäkuun alussa 1977 motti pääsi toviksi ulkoilemaan tallin edustalle. Oikealla näkyy Hanko - Hyvinkää -rataa.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Lohja
Kuvaaja: Tapio Keränen
Lisätty: 15.03.2018 19:50
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla, Varikolla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

15.03.2018 20:15 Heikki Jalonen: Tässäpä kiinnostava kuva. Tuo D-motin katto varusteineen on harvemmin tarkasteltavissa näin hyvin. Museolla kun ei oikein ole portaita saatavilla...

Tuon kattokorotuksen tarkoitus on ilmeisesti pelkästään antaa tarvittavaa tilaa moottorin alueelle korkeussuunnassa, toimien samalla myös tietenkin tuulestuksen tehostajana, kyljessä luukkuja. Kattopala näyttää olevan helposti (?) irrotettava, auttaa suuresti moottorin poisnostamista jos tarve ilmenisi. Kattopalan keskellä pakoputken pää. Heti sen takana korkeampi osa: ilmeisesti moottoriveden jäähdytin?

Mielenkiintoinen määrä erilaisia hönkäputkia: ainakin neljä on laskettavissa. Jäähdyttimessä pari sekä pari muuta. Mitähän säiliöitä ne tuulettelevat? Polttoaine ainakin, ehkä polttoaineen välitankki?

Tässä taisi olla nestekiertoinen keskuslämmitys, näyttäisi olevan siinä himmeän ikkunan kohdalla sen näköinen torvennysä jotta siinä saattaisi olla pannu alapuolella, oliko se sellainen ulkoa tulisteltava malli? Asia olisi tarkastettavissa, kuin muistaisi tutkia. Ja reilulla kauluksella oleva kattoluukku osaston kohdalla. Kimeät ja karkeat viheltimet löytyy molempia ohjaamoita varten erikseen. Ja etupään merkit, tietysti.

Niin ja näin. Puolet tästä vaunun pituudesta on erilaista tekniikka- ja ohjaamotiloja. Melko niukasti metrejä jää varsinaisen bisneksen - matkustajien kuljettamisen - käyttöön. Mutta, mielenkiintoinen on tämä vaunu kaikkiaan!
15.03.2018 20:19 Eljas Pölhö: Erittäin hieno lisä vaunusta otettuihin kuviin! Suuret kiitokset tämän julkistamisesta!
18.03.2018 21:36 Ilkka Hovi: Minusta tuon lähimmän III luokkamerkinnän kohdalla olisi lämmityskamiina. Enpä vain yrittänyt avata luukkuja.
Mahdollisimman tarkka arvaus Ds1:n käyttöjännitteestä olisi 550V DC. Tämä olisi hyvä varmentaa, on ASEAn standardijännite. Millä jännitteellä Ds2 toimi ?
18.03.2018 23:51 Jorma Toivonen: Tuossapa kuva http://vaunut.org/kuva/77762 Ilkan arvuuttelemasta kamiinasta.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!