??.??.???? / Pasila?

??.??.???? Perintökuvia. (Osa iso(iso)isän ottamia, osa ostamia tai saamia) Kokoelma M T Polamo. Kaikki tiedot ja arvaukset kelpaavat.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Pasila?
Kuvaaja: A. O. Polamo? (Lisännyt: Mika T. Polamo)
Kuvasarja: Perintökuvat
Lisätty: 10.10.2005 00:00
Muu tunniste
Sekalaiset: Henkilökunta

Kommentit

10.10.2005 17:28 Sami Matthews: Ratakartta on sama kun edellisessä joten kuvanottovuosi lienee sama.
10.10.2005 17:35 [Tunnus poistettu]: Ennen sotia ollan kun Viipuri mahtuu mukahan. Savon radallakin ajellaan jo ja Oulusta pääsöö Kontiomäelle.
Roviksesta ei näemmä vielä pääse Kemijärvelle eli ollanhan haarukassa 30-34. Jos vaan konttorien kartat uusittihin heti kun uutta rataa saatihin valamihiksi.
10.10.2005 17:39 [Tunnus poistettu]: Jos kuvien inssien piirrustuslauroolla on koneen osia suunnittelussa, on tämä varmajan koneteknillinen toimisto. Jos kysessä on talon piirrustus, niin varmahan sitten kiinteistöosasto. Mutta kun ei kuvasta varmasti n e ä!
22.06.2011 15:40 Juha Kutvonen: Outokummun rata puuttuu vielä, mutta Uuteenkaupunkiin junaillaan jo, joten kuva lienee 1920-luvun loppupuolelta.
24.06.2011 15:28 Jouni Halinen: Tuli mieleen tosta koneteknisestä toimistosta, että kun tein 70 luvulla sähkökeikkaa Helsingin kaupungille niin laskut niistä lähtivät paikkaan nimeltä Helsingin kaupungin rakennusvirasto, talo-osasto, konetekninen toimisto ja sähköjaosto. Virasto>osasto>toimisto>jaosto+ joku sähköteknikko vielä "jononjatkoksi". meni varmaan niin että virastossa "istui" pelkästään isoja johtajia ja sihteereitä, osastolla "istui" pelkästään isoja päälliköitä ja sihteereitä, toimistossa "istui" insinöörejä ja piirtäjiä ja jaostossa "istui" sitten niitä sähköteknikoita. Tälle tilaajatasolle riitti asiakassuhteen ylläpitämiseksi että heitä saunotettiin muutaman kerran vuodessa "pitkän kaavan mukaan", jouluna ilmestyi viskipullo pöydän nurkalle ja teeetettiin oman omakotitalon tai mökin sähkötyöt "firman piikkiin". Olen itsekin ollut näillä "keikoilla" erään ison osuuskaupan "tilaajahenkilön" kesämökillä ja jo edesmenneen pankin vastaavan henkilön omakotitalossa. Pankin nimilyhennys oli se mitä joulupukki tekee jouluaattona oven takana. Meni vähän aihealueen ohi, mutta menköön, näin jussin kunniaksi. Hauskaa juhannusta kaikille, älkääkä hukkuko.
26.06.2011 09:37 Timo Valtonen: Taisi olla se kuuluisa "maan tapa", joilla asioita junailtiin. Muutosta alkoi tulla, kun Helsingin kaupungin metrotoimiston johtaja Valtanen kävi liian ahneeksi ja yritti saada Siemensin rahoittamaan mökkeilynsä ja veneilynsä ja joutui siitä sitten linnaan. Poliitikot ovat nyt tulleet vähän varovaisemmiksi, mutta jatkuvastihan tätä maan tavan mukaista käytäntöä putkahtaa esille julkisuudessa. Ikuisuusasia - missä valta, siellä myös väärinkäyttö.
26.06.2011 13:49 Jouni Halinen: Tosta Valtasesta vielä, kun sielä oikeudessa luottiin hänelle lahjussyytettä, niin eräs kohta kuului "Valtanen vaati saada itselleen kahmalollisen nakkeja" (kun häntä vietiin taksilla kotiin, nakkikopin tärkka sijainti oli myös syytekirjelmässä, myyjää ei sentään haastettu todistajaksi). Syyttäjä kysyi sitten syytetyiltä, että kuinkahan suuri määrä nakkeja on (oli) tälläinen "kahmalollinen". Kuvailtiin että ehkä kahden kourallisen paikkeilla, määrä jäi hieman epäselväksi, mutta kai niistäkin muutama tuntia "häkkiä heilahti".
18.05.2012 08:28 [Tunnus poistettu]: Valtanen teki muuten varsinaisen työnsä hyvin! Se hänen röykyttämisensä oli pitkälti poliittista kaunaa eikä mitään muuta.
18.05.2012 09:29 Kari Haapakangas: Olisiko etualalla sinikopioita?

Taaemman piirtäjän työ on ärsyttävä. Melkein (vaan ei aivan) voi tunnistaa mitä siinä piirretään. Rakennukseksi kuitenkin vähän outo, varsinkin nuo kolme ympyrää rungon ulkopuolella.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!