25.09.2008 / Pietari, Venäjä

25.09.2008 RZD:n Pietarin Moskovan asemalla Lokakuun Rautatien pääkonttorissa työskentelevä Kannaksen suunnan kauko-ohjaaja. Työpisteet ovat nykyaikaisia ja alansa viimeisin tietotekniikka on valjastettu rautateiden käyttöön. Jokaisella lukuisista Pietarista lähtevällä ratasuunnalla on oma liikenteenohjaajansa ja työhuoneensa. Eri radoillahan ei ole liikenteellisesti suoranaista yhteistoimintaa, vaan ne toimivat kuten yksittäiset rautatiet. Pietarin-Moskovan rata on jaettu mittavuutensa johdosta kahteen itsenäiseen liikenteenohjausosuuteen ja jälkimmäinen luovuttaa junat Moskovan Pietarin aseman "tornille". Pietarin eri suuntien pääasemien ratapihat hoidetaan paikallisesti kunkin aseman omasta "tornista", josta junat luovutetaan näille eri suuntien kauko-ohjaajille. Kuvan kohj:n naapurihuoneessa saattaa työskennellä Murmanskin radan kauko-ohjaaja, tai sitten vaikkapa Narvan tai Novgorodin suunnan kohj. Pietarin-Moskovan osuudelle on lähiaikoina valmistumassa suuri yhteinen liikenteenohjaajien keskusvalvomo, jossa käytetään saksalaista tekniikkaa.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Pietari Valtio: Venäjä
Kuvaaja: Jorma Rauhala
Lisätty: 15.01.2009 00:09
Muu tunniste
Sekalaiset: Henkilökunta
Ulkomaat

Kommentit

16.01.2009 19:30 Janne Kojo: Ja voi tuota leimasinten määrää, Venäjällä kun ollaan.
17.01.2009 18:08 Tuukka Ryyppö: Mitähän sitten tehdään jos jo jonkun muun leimaamaan paperiin tuleekin vahingossa väärä leima?
19.01.2009 14:03 Juhana Siren: Oletettavasti laitetaan korjausleima ja se oikea leima ja haetaan esimieheltä leima, jolla valtuutetaan korjaus... :)

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!