Jos tavarajunat seisoo päivän nii mitää vaikutusta, johan se PUNAKONEEN aikaan aina ku punikkeja VR:llä vitutti niin oltiin ties missä lakossa ja rahdit valu maanteille.
Tavaroiden kuljettaminenhan on vaan menoerä, voi se kuitenkin aiheuttaa haittaa joillekin muillekin kuin punikeille. Punavirheet taas kärsisivät henkilöliikenteen pysäyttämisestä, joka varmaan olisi ollut seuraava askel. Silleen viekas toimi, ettei se haittaa suoraan suurinta osaa kansasta, mutta osuu pieneen osaan jolla on suuri valta. Jonkun tommosen suurehkon teollisuuslaitoksen alasajo yhden pässin(Zipi) takia aiheuttaa kohtuullisen suuria tappioita. Nämä isot tehtaat ei taida kuulua Suomen Yrittäjiin, kun eivät ole yrittäjävetoisia. Näiden tuotantolaitosten omistajia ja johtajia ei kiinnosta Zipilän ja kaltaistensa bisnekset Kempeleellä tai josaain muualla huitsin nevadassa.
Kumipyörille ei tälläisessä hetkellisessä häiriössä siirry juuri mitään, ei siellä ole ylimääräistä kapasiteettia kovinkaan paljoa. Kumipyöräliikenne pyörii hyvin ohuilla katteilla, eli siellä kuljetusliikkeissä ei ole ylimääräistä kalustoa ja kuljettajia odottelemassa jotain mahdollista keikkaa. Paraisilta pohjoiseen kulkeva laiva kun kohtaa jonkin odottamattoman vaurion ja joutuu telakalle, niin kuorkkibongarit saattaa saada bongattavaksi aivan ihmeellistä kalustoa. Semmosia 80-luvun vanhoja ryskyjäkin kaivetaan jostai romikselta ajoon ja silti ei kapasiteetti riitä.
Kyllähän työsopimuksissa olis paljonkin parannettavaa, mutta onko hallitus oikeutettu puuttumaan sopimuksen osapuolten välisiin asioihin kuinka paljon. Jos asioista sovitaan järjestötasolla ja näin on sovittu toimittavan, niin miksi hallituksella olisi oikeus näihin sopimuksiin puuttua? Miten se neuvottelu sit oikein menee, siis joku sanoo että näin on ja näillä mennään. Se on sanelua, ei neuvottelua.
Ite kun olen ollut pääasiassa pienyrityksissä töissä, niin voin kokemuksesta sanoa ettei kenenkään irtisanominen ole koskaan ollut ongelma kun määrittelee työsopimukseen työnkuvat jokaiselle työntekijälle oikealla tavalla. Käytännössä ainakin kaksi tehtävää työntekijää kohden ja siten etteivät ne ole kenenkään kohdalla samoja, niin voidaan käyttää tuotannolliset ja taloudelliset syyt perusteina irtisanomiseen. Mutta jos ei osaa niin ei osaa. Näitä on sitten ammattiliitonkin toimesta selvitetty, ja todettu ettei ole tarvetta jatkotoimenpiteisiin. Mutta jos ei osaa tehdä työsopimuksia, niin ehkei niitä sitten kannata tehdä.