Ainakin Suomessa on tapana juoda vaaleapaahoista kahvia, kun muualla se on tummaa tai ainakin puolitummaa. Taustalla tässä on se, että kun kahvi Suomeen tuli, Suomi oli hyvin hyvin köyhä maa, eikä varaa ollut muuhun kuin halvimpaan, eli vaaleapaahtoiseen. Tähän sitten suomalaiset tottuivat ja vaikka nykyään rahaa kunnolliseen kahviin olisikin, juodaan yleensä mieluummin vaaleapaahtoista.
Baltiassa on huomannut, että siellä ihan tavallisilla perheillä on melko tummapaahtoista kahvia kodeissaan, kun vastaavilla suomalaisperheillä olisi vaaleinta.
Erikoisempaa konetta ei siis tarvitse, senkus vaan hankit pidempään paahdettua kahvia.
Jos muuten haluat kahvistasi vielä vähän laadukkaampaa, tee se kahvinkeittimen sijaan pressopannulla. Kahvin aromeista iso osa on sen rasvoissa ja ne rasvat jäävät suodatinpussiin sen sijaan, että päätyisivät valmiiseen juomaan.
Ja vielä yksi vinkki lisää: Älä käytä kahvinvalmistuksessa lainkaan vettä, vaan korvaa se maidolla! Tämä toki onnistuu vain pressopannulla, koska kahvinkeitin menisi tuollaisesta sököksi. Mutta vieraat ovat kehuneet, että kahvini on kuin parhaastakin erikoiskahvilasta, kun sen maitoon teen.
Lopuksi: Koska hirveän moni tuntuu sekottavan pressopannun ja mutteripannun keskenään, tässä kuva pressopannusta:
