Kommenttihaku


Kirjoittaja:Haettava teksti:Kommentin sijainti:Kaikki ehdot
Mikä tahansa ehdoista

Kaikki kommentit / Hakutulokset


kuva 28.06.2008 17:08 Janne Virtanen  
  Päättelisin tällaista: Toijala-Turku rataosalla (samoin mm. Turku-Uusikaupunki) liikennöitiin paikallisjunia Porkkanoilla (Dm9). Nämä ilmeisesti poistettiin ajosta kesken aikataulukauden, ja viimeinen kuukausi ajettiin paikallisjunia veturivetoisella 2-vaunuisella EFit/Eit -kokoonpanolla. Todennäköisesti meni vikaan, muutakaan selitystä en keksi.
kuva 10.12.2007 17:31 Janne Virtanen  
  30v ja rapiat sitten, lienee tuolloin vielä käyntiin lähtenyt?

Luonnonmateriaali rakennuksessa ja verhouksessa: puu. Mikäli ei hoideta säännöllisesti palautuu raaka-aine uudelleen kiertokulkuun :(

Sääli sinänsä jos tämän ainokaisen yksilön annetaan mennä lopullisesti pilalle Haapamäellä. Kukin voi miettiä mm. Dm4:n kohtaloa vaikka oli suurempilukuinen moottorivaunusarja.

Onko kukaan onnistunut pelastamaan konstruktiopiirustuksia?
kuva 06.12.2007 22:36 Janne Virtanen  
  Vertailun vuoksi kun lättään tarvitaan kuskin mukana kulkevaksi vain yksi ajokahva, tässä peräti viisi mukana kuljetettavaksi :) vasemmalta: junajarru, tehon (kaasun) säätö, vaihdekahva (neljä vaihdetta), suunnanvaihtovipu ja virta-/käynnistinkahva. Ja kaikki tosiaan irroitettava takaohjaamosta.

Turvalaite on myös mielenkiintoinen järjestely: tehokahvan yhteydessä ajopöydän alla näkyy mekanismi ja venttiili. Käännettävää säädintä on ajossa pidettävä lisäksi alaspäin painettuna (kuolleenmiehen kytkin). Jos akseli nousee ylös menee kaasu nollaan ja jarrut päälle.

Voi olla että joku pyöröterästankoviritys olisi kova sana tuon kahvan kiilaamiseksi ala-asentoon ajon aikana, pikkuisen puuduttavaa... takaohjaamossa kahva lukittiin ruuvilla al-asentoon kun ajopöytä ei ollut käytössä.

"Kylmässä"päässä kuskilla oli todennäköisesti joku kipparinjakkara jolta ajaa vaunua, moottoripäässä kunnollisempi istuin konekopan etureunalla. Moottoripäästä löytyy mm. henkilökunnan sosiaalitilat: lämminvesiboileri ja lavuaari seinällä. Vaunun lämmitys patterikierrolla moottorin jäähdytysnesteen avulla. Esilämmityksen ja tulipalopakkasien varalle vesi-Webasto 30-luvun tyyliin, eli klapilämmitteinen nestekamiina. On ainakin toimintavarma.

Moottori tanskalainen Frichs 220 kaakkia, made by Tampella. Vaihteisto neliportainen, planeetta todennäköisesti?

Jos jostain saisi tähän vaunuun liittyvää kirjallista materiaalia (piirustuksia, ohjekirja, huolto-ohjeistus jne jne.) olisin erittäin kiitollinen. Käyttäjien kanssa on todennäköisesti jo mahdottomuus päästä juttelemaan, poistettiinhan nämä linja-ajosta jo 1960-luvun alussa, siis yli 45 vuotta sitten. Joten 25-vuotias nuori kuljettaja olisi tällä hetkellä 70 paikkeilla, vanhempi polvi ajamassa moottorivaunuja Manalan ja Tuonelan linjoilla. Rauha heidän sielulleen.
kuva 05.11.2007 15:29 Janne Virtanen  
  Harmi vain kun jälkikasvu oli sairaana, oltais muuten lähdetty tuolle reissulle koko perhe. Ei muuten asuta kaukana Leukaluista, n. 500m linnuntietä pohjoiseen tuosta paikasta. Tuolta lahdelta kun menee Kuloveden selälle vähän matkaa niin ai jai kun joskus siitä nappaa kuha mukavasti. Todella kaunista seutua tämä. Mutta edessä näkyvä tasoristeys kamala! Odottelutasannetta lähestytään kulmassa niin että pakettiautolla todella kamala ylittää nuo tasoristeykset. Edes valoilla toimiva varoituslaitos olisi paikallaan. Kai rautatieläiset osaavat sitten varoa niin hyvin koska ei tuossa ole kait mitään pahempaa sattunut.
kuva 25.07.2007 15:51 Janne Virtanen  
  Kiitos, täytyy poikkeilla, koska tallilla järjestetään talkoita?

Kuka tuntee tarkemmin tämän kohteen? Tätä mottia ilmeisesti teki Pasilan kp joskus 30-luvun puolivälissä, eli pitkälle pienehkön sarjan valmistetta; tehtiinkö joku 5-6 kpl?

Moottori on ilmeisesti tanskalainen Frichs, jota teki Tampella lisenssillä. Muualta katsoin että on jumissa, onko kansi jo irti ja löpö-öljyseosta kaadettu pyttyihin? Putkitukset, helat, ja monet pienosat lienevät joko menneet parempiin taskuihin tai eläneet aikansa. Muuten luulisi tuollaisen olevan niin perusrautaa että käyttökuntoon saaminen edellyttää enimmäkseen apulaitteiden virittämistä.

Lomaa on vielä pari viikkoa, katsellaan...
kuva 24.07.2007 23:27 Janne Virtanen  
  Käytettävissä olisi joskus kunnostustalkoisiin hitsaustaitoinen ja dieselmoottorituntemusta omaava koneinssi joka ollut kiinnostunut rautatiekalustosta jo parikymmentä vuotta.

Tämä moottorivaunu pitäsi ehdottomasti saada entisöityä!

Matkaa Hpk:lle tulee tosin jonkin verran, asun Siurossa, tarkemmin n. 1,5 km Leukaluiden seisakkeelta suoraan pohjoiseen, järven yli (Kauniainen).

Jäsenyydestä/porukoihin liittymisestä kiinnostunut, janne.s.virtanen(at)tut.fi