Kommenttihaku


Kirjoittaja:Haettava teksti:Kommentin sijainti:Kaikki ehdot
Mikä tahansa ehdoista

Kaikki kommentit / Hakutulokset


kuva 22.07. 22:29 Simo Virtanen  
  On poikki. Kiskotkin osittain purettu, mutta taitaa olla vain valtatien siltatyömaan vuoksi purettu.
kuva 12.07. 20:33 Simo Virtanen  
  En itsekään muista nähneeni läpimenevää liikennettä ykkösraiteella. Yleensähän siinä seisoo Pieksämäen taajis.
kuva 02.07. 21:05 Simo Virtanen  
  Mennyt tuossa toisessa kuvassa olevan Posti- ja lennätinlaitoksen varastolle.
kuva 02.07. 21:04 Simo Virtanen  
  Muinaisen Posti- ja lennätinlaitoksen keskusvarasto, joka siirtyi Kuurilasta Toijalaan sotien jälkeen. Edelleen Telian käytössä, mutta junia täällä ei ole nähty varmaan miespolveen.
kuva 02.07. 21:02 Simo Virtanen  
  Otitko kuvaa laiturilla olevista "sukeltaminen kielletty, paaluja vedessä" -kylteistä? Tässähän meni aikoinaan rautatie syvälle järveen ja tästä on laskettu vesille edelleen Hämeenlinna - Tampere -väliä liikennöivä Silverlinen alus. Juna peräytti järveen kuin venetraileri ikäänsä.

Alunperin satamarata palveli Valkeakosken teollisuutta, josta rahti tuotiin vesitietä pitkin tänne Toijalan Satamaan.
kuva 02.07. 21:00 Simo Virtanen  
  90-luvun alussa tuosta vielä ajettiin juhannusjunia lättähatuilla. Se perinne katkesi moottoritietyömaan aloittamiseen.
kuva 26.06. 22:32 Simo Virtanen  
  Menee se edelleen SSAB:lle. Tuo ylikulkusillan paikalla oli vielä 90-luvulla neljä raidetta ylittänyt tasoristeys. Aika jännä paikka satunnaiselle kulkijalle.
kuva 25.06. 22:13 Simo Virtanen  
  Ei VR omasta tahdostaan sovussa toimi, mutta tosiasioiden tunnustaminen on tietysti viisasta.

Hienosti näkyy Dr20:ten suuri koko tässä kuvassa.
kuva 22.06. 14:06 Simo Virtanen  
  Katsoin Lahden karttapalvelusta Mukkulan ratapihan ilmakuvat ja hämmästyttävän paljon täällä näkyi liikennettä. Osassa oli veturikin mukana ja melkein kaikissa pitkiä vaunuroikkia. Kuvista kuitenkin aika moni oli 2000-luvun puolelta. Vain vuosien 2011 ja 2019 kuvat olivat tyhjänä.

https://kartta.lahti.fi/ims
kuva 22.06. 09:56 Simo Virtanen  
  Saattoi se tietysti olla, että kalliota oli louhittu rautatien tasoon asti. Pikkupojan silmin saattoi näyttää isommalta kuin olikaan, mutta olisi siinäkin varmaan parikymmentä metriä syvyyttä, kun katsoo tuota louhitun kallion reunaa.
kuva 21.06. 22:29 Simo Virtanen  
  Prisman nurkalla näkyvä pieni silta joessa on rautatiesilta, josta lähti pistoraide Prisman paikalla olleelle sorakuopalle. On ilmeisesti lastattu soraa ja kiviaineksia myös juniin.
kuva 21.06. 22:28 Simo Virtanen  
  Samaan maastokäytävään rautatien kanssa on rakennettu merkittävästi muutakin infraa. Koko koillista ja pohjoista kaupunkia palveleva pääviemäri kulkee samassa linjassa, kuten myös jättikokoiset kaukolämpöputket voimalaitokselta.

Joutjokikin palvelee Kymijärven voimalaitoksen lauhdeveden pois johtamista eli valtaosa vedestä on ensin pumpattu voimalaitokselle Vesijärvestä ja lämmönvaihtimien jälkeen se palautetaan Joutjokea pitkin Vesijärveen. Virtaamat tietysti suurimmillaan talvella kun voimalaitoksia ajetaan täydellä teholla. Silloin joki virtaa vuolaasti ja vesi höyryää hyvän matkaa alajuokselle.
kuva 21.06. 22:24 Simo Virtanen  
  Radalla on lukuisia sivuraiteita, joita on ainakin joskus ajateltu käytettävän kappaletavaran kuljetukseen. Mutkassa Etelä-Suomen sanomien kirjapaino, jolla on omat lastauslaiturit radalle, mutta ei ole taidettu vuosikymmeniin, jos koskaan, kuljettaa paperirullia junalla painoon.

Taisi myös Matti Kuitusen jätepaperiterminaalille olla oma pistoraide.
kuva 21.06. 22:21 Simo Virtanen  
  Kymijärvi I eli tuo korkein voimalaitos on käsittääkseni ajettu lopullisesti alas. Alunperin raskasta polttoöljyä polttanut laitos saneerattiin 80-luvun taitteessa kivihiiltä polttavaksi ja kiviihiili ajettii Valkon satamasta rekoilla tänne. Näin, vaikka rautatieyhteys oli olemassa ja voimalaitokselle oli rakennettu hiilenpurkulaitteetkin.

Kymijärvi II (oikeanpuoleinen piippu) poltta REFfejä eli lajiteltua ja käsiteltyä jätettä. Kun kyse ei ole arinalaitoksesta niin polttoaineenlaadun on oltava korkea.

Kymijärvi III (vasemmalla) on upouusi "biovoimala" eli polttaa puuperäisiä polttoaineita. Nekin tulevat yksinomaan rekkakuljetuksina ja volyymit ovat melko suuria.

Öljykuljetuksia en ollut näkemässä eli en tiedä tapahtuiko ne rautateitse vai kumipyörillä.
kuva 21.06. 22:16 Simo Virtanen  
  Nyt ollaan lapsuuteni maisemissa kun päiväkotini sijaitsi lähes keskellä kuvaa. Ratapihan vartta sinne usein kuljimme ja silloin nelisenkymmentä vuotta sitten oli vielä rautatiellä päivittäin liikennettä. Muistan päiväkodin aidan raosta tarkkailleeni Polttimon vaihtotöitä.
kuva 10.06. 16:35 Simo Virtanen  
  Ja pohjoismaiden ensimmäinen sähkövalo Tampereella.
kuva 10.06. 11:33 Simo Virtanen  
  Kovasti mustalta nuo Lappeen Rannankin uusien bussien keulat näyttävät. Se on muotia nyt tuollainen väritysmalli. https://tinyurl.com/yd5gt25q
kuva 10.06. 11:28 Simo Virtanen  
  En usko mainosteippauksiin kun Tampereella bussitkin on putsattu ulkopintojen mainoksista.
kuva 10.06. 11:25 Simo Virtanen  
  Taitaa olla Turussa samanlainen.

Turkulaiset eivät välitä muistella tätä Kolin rataa, kun mieluusti kertovat rakentaneensa Suomen ensimmäisen.
kuva 09.06. 17:02 Simo Virtanen  
  Aika vähän taitaa Tampereen raitiotiellä olla sellaisia paikkoja, joissa ratikka ei kulkisi joko omaa väyläänsä tai liikennevalo-ohjauksen turvin. Ero Helsinkiin on merkittävä.

Niin tai näin, kyllä näidenkin kanssa tulee ihmiset törmäilemään. Telin kohdalla oleva 8 cm maavara on aika ahdas rako jalankulkijallekin. Parempi olla jäämättä yliajamaksi.
kuva 25.05. 21:49 Simo Virtanen  
  Kuljetetaanko polttoaineita rautateitse Suomessa muualle kuin NEOT:in terminaaleihin Varkauteen ja Kuopioon sekä Teboilille Onttolaan?
kuva 24.05. 21:29 Simo Virtanen  
  Kiitos! Turku on lyöty ja Tampere on maamme ehdoton joukkoliikenteen kakkoskaupunki. Täällä on oma paikallisjuna, ratikka ja nivelbussitkin tekevät vahvan paluun vielä tänä vuonna.
kuva 18.05. 12:08 Simo Virtanen  
  Liikennevälineissä, julkisissa tiloissa ym. saa käyttää vain tietyn palosuojan täyttäviä tekstiilejä. Palotarkastuksessa esitettävä dokumentit kankaista.
kuva 15.05. 21:43 Simo Virtanen  
  Kuinka taajaan Pernoon liikennöidään? Aiempina vuosina kiskot olivat paksussa ruosteessa vuosikaudet.
kuva 13.05. 23:02 Simo Virtanen  
  Rata purettiin syksyllä 19. Sillalle lienee suunnitteilla jatkokäyttöä kevarina.
Kuvasarja:
Valokaasusäiliövaunuja
 
06.05. 09:56 Simo Virtanen  
  Samoin Turussa kaasulaitoksen tontti ja kaasukello olivat pahasti saastuneita. Kaasukelloon kaavailtiin hotellia ja muuta sellaista, mutta olisi kaiketi ollut tekemätön paikka. Nyt siinä on kaukolämmön lämpöakku.

Turku lakkautti keskusta-aluetta ja telakkaa palvelleen kaasulaitoksensa 1972 eli samoja tahteja eteni kehitys kaasuverkossa kuin raitiotieverkossakin. Turkuhan ei ole maakaasuverkon piirissä, joten lakkauttaminen ei ollut suurikaan vahinko.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Turun_kaas​ukello
Kuvasarja:
Valokaasusäiliövaunuja
 
05.05. 16:49 Simo Virtanen  
  Oliko valokaasu sitten samaa kuin kaupunkikaasu, jota ainakin Helsingissä jaettiin putkiverkostoa pitkin kotitalouksiin vielä 90-luvun alussa? Sittemmin muutettiin maakaasuuksi eli metaaniksi, joka on paljon turvallisempi vaihtoehto.
kuva 27.04. 22:02 Simo Virtanen  
  Keväällä metsäyhtiöt ajattavat kiireellä puut pois metsistä, kun routa sulaa ja pelkona painorajoitukset pienille teille. Siksi kuormauspaikoillakin on keväällä isot kasat puuta. Loppukesästä ei välttämättä yhtään varastoja.
kuva 17.04. 10:52 Simo Virtanen  
  Ehkä vain oli gosplan määrittänyt terästehtaalle tuotantomääräksi X tonnia ja lankaa tuottamalla se on saavutettu helpoiten. Ei mitään väliä tarvitsiko kukaan niin paljoa rautalankaa.
kuva 17.04. 10:23 Simo Virtanen  
  Käsittämättömät määrät paksua rautalankaa oli noihin aikoihin monella itäsuomalaisella ratapihalla. Päättelimme, että ainakaan siitä ei sosialistisessa maailmassa ollut pulaa.

Tuotiin näissä vaunuissa hakettakin ja muistan nöösinä olleeni seuraamassa kuinka "kätevästi" hakekuormaa purettiin Åkerman H12 -kaivurilla. En tiedä kuinka paljon vedättivät, mutta panssarivaunun telaketjuja ja kaikkea muuta pienempää oli hakekuormien pohjalla tullut.
Kuvasarja:
Kuvaraportti LUIMA -hankkeesta
 
02.04. 21:46 Simo Virtanen  
  Hienoja kuvia ja tuttuja seutuja aina kiva katsella. Vuoksen ympäristössä tapahtuu enemmän kuin vuosikymmeniin.
kuva 20.03. 13:04 Simo Virtanen  
  Eikö jokeri(bussi)valojen ja ratikkavalojen periaatteellinen ero ole siinä, että ratikkaan nähden muut ovat väistämisvelvollisia - aina. Bussin ainoa etuoikeus on pysäkiltä lähteminen taajamanopeuksissa.
kuva 19.03. 14:09 Simo Virtanen  
  Olenhan siellä minäkin kuvassa. Vasemmassa reunassa tunnollisesti tietä antava valkoinen Nissan oli kulkupelini. Seurasin ensin jalkamiehenä ratikan ohimarssia ja sitten autolla perään.

Aamulla kävimme lasten kanssa kuikuilemassa, josko näkyisi jotain maailman tai ainakin Tampereen historiallista eli ratikkaa kadulla, mutta ei näkynyt. Sitten vein auton huoltoon ja lykkäsivät sijaisauton avaimet käteen. Oli pari tuntia aikaa tehdä jotakin ja suuntasin uudestaan Herwoodiin. Nyt tärppäsi, vaikka vähän pettymys oli, että autoilijaa ohjeistettiin liikenteenohjaajien toimesta eikä liikennevaloilla.
kuva 27.06.2019 22:14 Simo Virtanen  
  Kevyet on kiskot, mutta tuollaisiahan ne kapsut tuppaavat olemaan.

Nopeasti on näin tamperelaisena tottunut leveäraiteisiin raitioteihin ja Hesassa käydessä pistää hyvin silmään raitioteiden kapeus.
kuva 26.06.2019 21:44 Simo Virtanen  
  Joukkoliikennettä ei voi olla siellä missä ei ole joukkoja. Haukivuorella ei ole.

Jokin paikallisjuna voisi tietysti palvella heikäläisiäkin, mutta ei suurten kaupunkien väliä kulkevat IC:t tai pendot.
kuva 25.06.2019 21:01 Simo Virtanen  
  400 kV kantaverkko on sen verran iso rakenne, että junakin näyttää pieneltä. Toki junakaan ei juuri pienempi voisi enää olla.
kuva 22.06.2019 19:27 Simo Virtanen  
  Tervehdimme ilolla tällaista kaukonäköistä veroeurojen käyttämistä.
Kuvasarja:
Yötön yö Pyhäsalmella
 
16.06.2019 20:32 Simo Virtanen  
  Pyhäsalmesta en tiedä, mutta yöttömän yön aamuyöt ovat kiehtovia kaikkialla.
kuva 24.05.2019 13:41 Simo Virtanen  
  Pysähtyneisyys on vallitseva olotila Varkauden ratapihalla. Näkymä ei ole 29 vuodessa muuttunut kuin nimeksi.

Nyt jälleen virinnyt raakapuun kuormaus juniin rikkoo hieman pysähtyneisyyttä.
kuva 23.05.2019 20:56 Simo Virtanen  
  Kuvaaja on seissyt Hermiankadulla olevassa mäessä. Juuri tänään tuosta ajelin ja jäin pohtimaan paljonko mäen kaltevuus lienee?

Missä suomalaisella raitiotieverkolla on kovin nousu? Ei tuo Hermiankatu ainakaan loivemmasta päästä ole.
kuva 14.05.2019 15:29 Simo Virtanen  
  Mikäs työmaa tuolla on käynnissä?
kuva 26.04.2019 19:43 Simo Virtanen  
  Värimaailmakin on täyteläinen ja varsin alkukesämäinen. Eletään kuitenkin jo hellekesän heinäkuun loppua.
kuva 26.04.2019 15:36 Simo Virtanen  
  Paha tästäkään sanoa, että kumpiko lopetti rautatiekuljetusten käytön. Tehdas vaiko VR osakeyhtiö.

Radanpitäjän kannalta samantekevää ja lopputulos on kuitenkin se, ettei kannata tällaisiin rahoja haaskata.
kuva 25.04.2019 21:15 Simo Virtanen  
  Järjetöntä olisi syytää rahaa sellaisen rautatien kunnossapitoon jota kukaan ei käytä.
kuva 24.04.2019 21:07 Simo Virtanen  
  SSAB:lle Raaheenko nämä Tampereelta jatkavat? Eikö sielläkin olla siirtymässä maakaasuun?
kuva 24.04.2019 15:05 Simo Virtanen  
  Meillä oli tuolloin ´75 Range Rover eli hyvin olisi sopinut kuvaan. Isän seuraava Range Rover valmistuikin Solihullista joulukuussa 1987.
kuva 24.04.2019 14:10 Simo Virtanen  
  Tuohon aikaan parhaita poikavuosia eläneenä en muistanut ajankuvan olleen noinkin vanhanaikaista.
kuva 07.04.2019 20:32 Simo Virtanen  
  Median mukaan työhön oli tuotu pohjoismaiden suurin mobiilinosturi.

https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-20​00006060370.html?fbclid=IwAR2qXAZ1Ydcsxp​G784gFZIXZM8baFqShrzEju9goDmve_oAtXt5xax​gM6ak
kuva 06.04.2019 22:17 Simo Virtanen  
  Nelivetoisen auton saa jumiin paljon pahempiin paikkoihin kuin vajaavetoisen.
kuva 04.04.2019 15:01 Simo Virtanen  
  Just olin sanomassa, että on Suomessa tyyppihyväksytty lasi. Ei mitenkään itsestään selvyys tuollaisessa ulkomaanihmeessä.
kuva 28.03.2019 08:09 Simo Virtanen  
  Seiskalle tultiin. Vakimatkustajat olivat vain poistuakseen ryhmittyneet vaunun väärälle puolelle, ei muuta haittaa.