Ajankohtaiset  |  Uutiset  |  Aihe: HMVY:n toiminnantarkastaja Matti Bergströmin lausunto yhdistyksestä  |  << edellinen seuraava >>
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Mikko Nyman
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 996


« : Heinäkuu 11, 2020, 19:27:59 »

Jaan tämän hetki sitten Matti Bergströmiltä saamani viestin hänen pyynnöstään:
--
Haapamäen museoveturiyhdistys ry:n nykytila

Viime aikoina olemme facebookin “Rautatieharrastus”- palstalla ja mm vaunut.orgissa saaneet lukea Haapamäen museoveturiyhdistyksessä esille tulleista epäkohdista, joihin jopa viranomainen on tarttunut.

Yhdistyksen toisena toiminnantarkastajana (jo vuodesta 2018) tuon esiin, että valtuuksieni puitteissa olen jo vuoden 2019 toiminnantarkastuskertomuksessa tuonut esiin yhdistyksen piirissä vallitsevan syrjivän toiminnan, jollaista esiintyy jopa joissakin hallituksen toimissa. Tällaista ei voida sallia näinkin merkittävässä ja suuressa harrastusalamme yhteisössä.

Viime viikkoina olen saanut useiden jäsenten yhteydenottojen kautta tietoa hyvin merkittävistä todenperäisistä negatiivisista tapahtumista, joita ei voida hyväksyä kuuluvaksi tällaisen yhdistyksen toimintaan. Kehotan yhdistyksen hallitusta toimimaan vakavasti yhdistys- ja muita lakeja  noudattaen siten, että tällainen toiminta, joka loukkaa merkittävästi yksittäisen jäsenen henkilöä yhdistyksessä, kitketään pois välittömästi. Kyseeseen tulee saamieni tietojen perusteella mm henkinen ja fyysinen pahoinpitely sekä mahdollinen seksuaalinen häirintä ja hyväksikäyttö. Näissä asioissa tulee olla täydellinen nollatoleranssi.

Myös talouden hoito ei näytä olevan avointa yhdistyksen jäsenten suuntaan, vaikkakin asiakirjat osoittavat, ettei teknisiä virheitä ole tehty. Yhdistyksen meno- ja tulokassavirrat eivät ole tasapainossa (ja varsinkaan tänä vuonna koronavirusrajoitteiden vuoksi) eikä yhdistyksellä ole käytettävissä taseessaan likvidejä varoja.
 
Mikäli edellä mainitun kaltainen toiminta jatkuu yhdistyksessä, niin hallitus ei enää voine jatkaa toimintaansa nykykokoonpanollaan, vaan joidenkin yhdistyksen toimihenkilöiden on tehtävä johtopäätökset asiantilasta ja toimittava sivistyneen hallintokäytännön mukaisesti. Tällaisten epäilyjen vallitessa hallitus ei kuitenkaan nauti sataprosenttista luottamusta jäsenistön keskuudessa. Tilanteen ollessa tällainen ei toiminnantarkastaja voi tukea hallituksen toimintaa, vaan tulee huomauttamaan kuluvan vuoden toiminnantarkastuskertomuksessaan tilanteesta yksityiskohtaisesti asiakirjalähteisiin perustuen, jolloin viimeistään yhdistyskokouksen on ryhdyttävä asian kannalta tarpeellisiin toimiin. Yhdistyskokous voidaan pitää myös ylimääräisenä kokouksena, mikäli sääntöjen määräämä määrä jäseniä sitä vaatii.

Toinen toiminnantarkastaja 2020 M.Bergström
tallennettu
Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
Ajankohtaiset  |  Uutiset  |  Aihe: HMVY:n toiminnantarkastaja Matti Bergströmin lausunto yhdistyksestä  |  << edellinen seuraava >>
Siirry:  
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2020 Resiina