??.??.1965 / Rovaniemi, välillä Kirkonkangas–Nivavaara

??.??.1965 Suutarinkorvan silta: Kuvan ottaja on ilmeisesti muiden kuvien perusteella lähtenyt Lappiin ja mm. Rovaniemelle suuntautuneelle kesälomareissulle kesällä 1965. Suomi autoistui vasta 60-luvulla, joten aikanaan oli luonnollista rakentaa silta palvelemaan sekä junia että autoja varten. Olisiko muuten kuvaaja mahdollisesti naispuoleinen henkilö, jonka mies on hankkinut ensimmäisen autonsa - Kuplavolkkarin!? Toisaalta kuvasarjaan kuului myös Helsingin rautatieasemalla otettu kuva http://vaunut.org/kuvasivu.php/19495 - http://vaunut.org/kuvasivu.php/19495, joten yhtä hyvin voisi olettaa kuvaajan lähteneen Lappiin kenties sukuloimaan junan kyydissä... (Kuvan takana painotekstit "040A Foto-Mäenpää 16.7.1965 - Kuvaajasta ei ole tietoa)

Kuvan tiedot
Välillä: Kirkonkangas–Nivavaara Kuvauspaikka: Rovaniemi
Kuvaaja: Tuntematon (Lisännyt: Jari Kuusinen)
Kuvasarja: Kirpparikuvia!
Lisätty: 11.12.2005 00:00
Muu tunniste
Rautatieinfra: Silta
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

11.12.2005 21:03 Jorma Rauhala: Joskus tällaisella yhdistetyllä rautatie-maantiesillalla kulkiessa on tullut sellainen hassu tunne mieleen, että jos sieltä kuitenkin tulee vastaan juna... Asianharrastajathan tietävät kyllä, että silta on paikallisesti vartioitu eikä sinne päästetä kaikkia yhtäaikaa.
12.12.2005 10:12 Tapio Muurinen: Syksyisin, kun sillan kansi oli märkä ja tuli pakkanen, tuo sillan kansi oli todella liukas. Kaksi henkilöautoa mahtui kohtaamaan, mutta liukkaalla kannella vasemmat pyörät oli pakko nuljauttaa tuohon kiskouraan ja silloin tuntu, että auto karkaa käsistä, vaikka kuinka varoen ajoi. Vastapuolella oli tietenkin sama tunne. Kuorma-auton kanssa ei kohtaaminen enää onnistunut. Sillan tässä päässä oli siltavahdin koppi. Hyvissä ajoin ennen junan saapumista hän (yleensä nainen) saapui autollaan paikalle. Molemmissa päissä junaliikennettä ohjattiin semaforeilla. Junan tullessa autoliikenne suljettiin ensin punaisin varoitusvalon ja kun silta oli tyhjä, siltavahti laski puomit alas ja avasi junalle kulkutien. Odotellessaan siltavahti hakkasi isolla vasaralla puukannen vuoronperään turpoamisen ja kuivamisen nostattmia naulankantoja alemmas.
23.09.2010 11:19 Jouni Halinen: Tässä linkiksi toinen kuva sillasta. http://vaunut.org/kuva/28334

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!