10.07.2011 / Sortavala, Venäjä

10.07.2011 Henkilöjuna n:o 6451 M62-1797 ja 4 vaunua saapumassa Kaarlahdesta Sortavalaan.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Sortavala Kuvauspaikka: Sortavala Valtio: Venäjä
Kuvaaja: Jarmo Pyytövaara
Lisätty: 25.08.2011 00:30
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Ulkomaat
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

25.08.2011 10:26 Jouni Hytönen: Nämä Sortavalan ja Kaarlahden väliset kaksi junaparia ovat nyt parisen vuotta kulkeneet vain parillisina päivinä eli toisin sanoen joka toinen päivä.
25.08.2011 11:18 Johannes Erra: Kulkeeko tuolla radalla enää muuta henkilöliikennettä? Ainakin joskus muistaakseni Pietarista pääsi Kostamukseen Sortavalan - Suojärven reittiä.
25.08.2011 13:25 Timo J Lindqvist: Pietari-Kostamus juna on edelleen kulussa. Sortavalan ja Suojärven kautta.
25.08.2011 22:41 Jouni Hytönen: Sekin kulkee vain joka toinen päivä eli poistumiset osaksi korpimaisemaa kannattaa suunnitella huolella. :)
25.08.2011 22:50 Jouni Hytönen: Sentään parittomina päivinä eli jotenkin pääsee Kaarlahden ja Sortavalan välillä liikkumaan joka päivä. Sortavalan ja Suojärven välillä ei kulje mitään muuta matkustajaliikennettä kuin Pietari-Kostamus-juna joka toinen päivä. Suojärvelle pääsee joka päivä myös Petroskoi-Kostamus-junaparilla. Pietarista on mahdollista matkustaa suoralla vaunulla Petroskoihin myös Sortavalan kautta pidempää reittiä. Vaunu(t) vaihdetaan Suojärvellä Kostamuksesta tulevaan junaan. Sama toimii tietysti myös toiseen suuntaan.
29.08.2011 13:11 Johannes Erra: Kiitos tiedoista! Jos matkustajaliikenne Sortavalasta koilliseen on noin vähäistä, onko aihetta pelätä että liikenne loppuu lähivuosina kokonaan? Entä miten uhanalainen on liikenne Viipurista Hiitolaan tai Enson/Svetogorskin suuntaan?
30.08.2011 13:15 Jarmo Pyytövaara: Jos hieman jossitellaan ja jos alue kuuluisi suomelle ja jos nykyinen suomalainen liikennöijä harjoittaisi henkilöliikennettä omalla riskillään tai ostoliikenteenä. Olisiko henkilöliikennettä Matkaselkä-Suojärvi-Naistenjärvi, Jänisjärvi-Pitkäranta-Salmi tai Hiitola-Kaarlahti-Käkisalmi-Rautu väleillä? Montakohan edestakaista vuoroa vuorokaudessa olisi kyseisillä rataosilla? Jossitellaan hieman edelleen, jos olisi sama tilanne ja sama liikennöijä kuin edellä, montako edestakaista vuoroa olisi Viipurin ja Sortavalan välillä vuorokaudessa, entä Sortavala-Värtsilä (Joensuu) välillä? Jos henkilöliikennettä olisi kyseisellä välillä, monellako liikennepaikalla junat pysähtyisivät Viipurin ja Joensuun välillä?
30.08.2011 17:41 Johannes Erra: Paljon sellaisessa tilanteessa riippuisi siitä, miten tuohon vaihtoehtohistorialliseen tilanteeseen olisi päädytty: olisiko toinen maailmansota jäänyt käymättä, vai olisiko tavalla tai toisella syntynyt tilanne, jossa Neuvostoliitto olisi palauttanut alueen Suomelle? Ensin mainitussa tilanteessa arvioisin, että kaukojunia kulkisi Sortavalaan lähinnä Lappeenrannan - Imatran - Elisenvaaran rataa pitkin. Simpele-Parikkala ja Parikkala-Säkäniemi olisivat rakentamatta, joten Elisenvaarasta junat jatkaisivat sitten Savonlinnaan ja Sortavalan kautta Joensuuhun. Huomattava myös on, että Joensuun väkiluku oli ennen uutta rajaa vain runsaat 4000, enkä usko että ilman rajajärjestelyjä kaupunki olisi kasvanut lähellekään nykyisiä mittoja. Pohjoisen Karjalan keskus olisi ennemmin Sortavala. On ihan mahdollista, että Salmi ja Naistenjärvikin olisivat henkilöliikenteen piirissä, mutta pari päivittäistä vuoroa olisi aivan ehdoton maksimi, ja pysähdyspaikkoja olisi vähemmän kuin nyt on RZhD:n vuoroilla.
30.08.2011 17:55 Johannes Erra: Antrean-Imatran rata olisi samanlainen tapaus kuin esimerkiksi Jyväskylä-Äänekoski - eli periaatteessa paikallisliikenteen voisi olettaa olevan mahdollista, mutta syystä tai toisesta sitä hyvin todennäköisesti ei kuitenkaan olisi. Viipuri-Sortavala -yhteys olisi matkustajamääriltään ehkä vastaavassa luokassa kuin Jyväskylä-Seinäjoki. Viipuri tuskin nimittäin olisi paljoa Tamperetta suurempi, työmatkaliikennettä varten yhteys olisi liian pitkä ja suorin yhteys Sortavalaan kulkisi kuten sanottu Lappeenrannan, ei Viipurin kautta. No, takaisinhan noita alueita ei ikinä kannata tavoitella, joten spekulointi on tavallaan turhaa. Ratkaiseva ero Suomeen noilla alueilla tietysti on, että rautateitä on kehitetty vielä voimakkaammin tavaraliikenteen ehdoilla. Neuvostoaikana ennen autoistumista se oli loogista, koska kilpailukykyistä tieverkkoa ei ollut ollenkaan. Myöhemmin seurauksena on ollut, ettei rautateistä oikein ole kilpailukykyiseksi vaihtoehdoksi bussiyhteyksille tai autoilulle.
30.08.2011 23:31 Jouni Hytönen: Lotinapellon ja Jänisjärven välinen henkilöjunapari on mahdollisesti hiljattain lakkautettu. En löydä sitä enää mistään aikatauluhausta. Jos näin on, sillä radalla ei sitten kulje enää lainkaan henkilöjunia. Tavaraliikennekin on varsin vähäistä. Laatokan ympäriajon kiskoitse joutuu toteuttamaan Petroskoin kautta.
30.08.2011 23:35 Jouni Hytönen: Minä sijoittaisin panokseni sille, että koko ajan Suomen osana säilyneessä Viipurissa olisi tänä päivänä noin 300 000 asukasta ja se olisi selkeästi Suomen kakkoskaupunki.
31.08.2011 10:19 Johannes Erra: Tuo Lotinapellon junan lakkautus on kyllä harmittava. Tämä kuva viittaa tosin siihen, että ainakin vielä kuukausi sitten radalla liikkui jokin henkilöjuna. Sitä en osaa sanoa, onko kyse kuitenkaan vakinaisesta liikenteestä vai jostain lisäjunasta. http://www.parovoz.com/newgallery/pg_vie​w.php?ID=330885&LNG=RU#picture
04.09.2011 18:35 Jouni Seilonen: ptz-trans.ru-sivustolla on aiemmin kerrottu tarkoin päivämäärin ainakin seuraavanlaisia tietoja liikenteen vähennyksistä syyskuun alun tienoilla: Lotinapellon ja Jänisjärven välinen juna lakkautettu. Petroskoi-Kostamus-juna kulkee vain joka toinen päivä, sen suorat vaunut Jyskyjärvelle ja Lentieraan lakkautettu, samoin suora vaunu Petroskoi-Sortavala-Pietari. Osa näistä tiedoista on tämän sivun alaosassa:
http://ptz-trans.ru/interurban/trains-in​terurban/trains_interurban.html
Jos korvaavaksi kyydiksi kelpaa linja-auto, niin Petroskoista kulkee Kostamukseen kaksi bussivuoroa päivässä, Sortavalaan kymmenkunta. Petroskoin kaukobussien aikataulut:
http://ptz-trans.ru/interurban/intercity​_buses/all-directions.html
05.09.2011 18:31 Johannes Erra: Kiitos tiedosta! Jänisjärven junan lakkaaminen olikin siis noin tuore juttu. Minä aloin jo epäillä että tuo linkkaamani kuva tosiaan olisi joku lisäjuna, kun vaunukin vaikutti uusine värityksineen tuollaiselle radalle aivan epäuskottavalta.
05.09.2011 19:27 Jouni Seilonen: Salmin asemalle saapuvasta junasta heinäkuun lopussa otetussa kuvassa näkyy vain yksi vaunu. Olin luullut, että Jänisjärven junassa olisi ollut suora vaunu sekä Pietariin että Petroskoihin.
06.09.2011 08:56 Jouni Hytönen: Ei siinä ollut enää loppuaikana Petroskoin vaunua.
06.09.2011 08:59 Jouni Hytönen: 2007 kesällä tuli pienellä porukalla kierrettyä Laatokan ympäri tuota Lotinapelto-Jänisjärvi-rataakin hyödyntäen. Muuten matka tehtiin kiskoitse, mutta Sortavalasta oli siirryttävä Läskelään taksilla. Matka vaati myös yöpymisen Käkisalmessa. :)

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!