Samalla tavoin kuin Suomessa, Saksan energiatuotanto on saturoitunut: Ei-fossiiista energiaa on tarjolla rajallisesti ja sen dedikoiminen johonkin tarkoitukseen X ei vähennä grammaakaan kokonaispäästöjä.
Se on aika teoreettista, että miten "rajallisesti" ei-fossiilista energiaa on.
Nykyäänkin jo onnistuu pääosassa Eurooppaa koko oman sähkönkulutuksen kattaminen vähäisellä määrällä aurinkopaneeleita. Paneelit itsessään maksavat noin euron per watti, siihen päälle jonkinmoinen määrä rekan akkuja, aina kun ei ole aurinkoista. Ja toki invertteri, jotta 220V laittetkin toimivat.
Kun laitteet on hankittu energiatehokkuus huomioiden, sähköä ei paljoa kulu. Läppäri syö 40 W, televisio ehkä toiset 40 W, kattolamput n. 5 W kukin. Jääkaappikaan ei lopulta montaakymmentä wattia kuluta, kun kulutuksen laskee koko päivän ajalle, eikä ovea turhaan pidä selällään.
Tällä hetkellä 150 W paneeli 150 € hintaan on aika tyypillinen. Sellaisia ei kovin montaa tarvitse, jos vähän miettii laitehankintojensa kanssa
Sitten on uuni, jonka kulutus on aika huikea, jos ei puita ole saatavilla. Mutta toisaalta, uunia ja hellaakaan ei lopulta hirveän pitkiä aikoja kerrallaan käytetä, joten muutaman lisäpaneelin avulla nekin saa katettua. Kunhan akustoon pistänyt kiinni euroja tonnin tai pari.
Mä en ymmärrä, miten mikään fossiilinen olisi rajattomampaa kuin uusiutuvat, kun uusiutuvat toimivat noin.