Rautatiet ja harrastus  |  Pienoisrautatiet  |  Aihe: Pienoisrautatiekaluston rakentaminen/kunnossapito ja kaikki asiaan liittyvä.  |  << edellinen seuraava >>
Sivuja: 1 [2] | Siirry alas Tulostusversio
John Lindroth
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 8565


« Vastaus #25 : Toukokuu 25, 2025, 01:43:30 »

Yksi helppo tapa jota olen kokeillut on yksinkertaisesti kääntää vaunut radalla toiseen suuntaan ja katsoa mitä sitten tapahtuu ,jollei se auta poistetaan vaunu kerralla ja etsitään murheenkryyni,tämä noin yksinkertaistettuna.Voi tietenkin myös olla että suistumiset Märklin radalla iittyy laipan korkeuteen Märklin 1,35/Roco 1,1mm?
tallennettu
Rainer Silfverberg
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 1096


« Vastaus #26 : Toukokuu 25, 2025, 11:15:09 »

Sen mitä en tuolla edellä maininnut noista suistumiseen johtavista syistä saattanee tietenkin olla kytkimisen hakautumista ja liikkeen estymistä eri kytkinjärjestelmiä käytettäessä ja myös itse vaihteiden kaarresäteen jyrkkyys minkä vuoksi suosin mahdollisimman loivia vaihteita mikä ei tietenkään ole aina mahdollista käytettävän tilan rajoitteiden ansiosta1

Omien havaintojeni mukaan yleisin syy suistumiselle on kytkinten sopimattomuus keskenään. Osa vaunuista on 1970-luvulta jolloin yhtenäisiä NEM-kytkimiä ei ollut. Vaikka kytkimet näyttävät aika samanlaisilta niin voivat olla jopa eri korkeudella!  Lopputulos on että toisen vaunun kytkin ottaa kaarteessa tai laskussa kiinni toisen vaunun ylikulkusuojaan. Ongelmasta pääsee yleensä eroon vaihtamalla vaunujen järjestystä. Märklinin C-kiskojen kaarrevaihteiden kaarteet ovat niin loivia kuin olla voi, ja kyse on lisäksi ulompi kaarre.

Tuota pyörien laippojen hiomista en ole vielä kokeillut. Pitää ehkä kokeilla!

tallennettu
John Lindroth
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 8565


« Vastaus #27 : Toukokuu 25, 2025, 16:49:30 »

Noita liian teräviä laipan harjoja olen tavannut ainakin valmisteilla Roco ja Liliput tulee nyt mieleen.Ja myös muillakin joten tilanne tulee tarkistaa suistumistapauksen yhteydessä.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 29, 2025, 23:18:45 kirjoittanut John Lindroth » tallennettu
John Lindroth
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 8565


« Vastaus #28 : Eilen kello 23:36:29 »

Eli laipan harjojen tulee olla pyöristetyt kuten oikeassakin kalustossa ,pyörän halkileikkauskaavioita laippoineen löytyy netistä!Itselläni on vielä hakusessa "Model Railroader"julkaisun  ansiokas artikkeli "wheels" noin 67-8 luvulta jotta osaisin ottaa siellä lueteltuja tärkeitä pointteja ,joiden ymmärtäminen ja käyttöön soveltaminen on avuksi onnistuneessa liikennöinnissä!
tallennettu
John Lindroth
Käyttäjä
Poissa

Viestejä: 8565


« Vastaus #29 : Tänään kello 00:06:32 »

Tällä kertaa tulen tänne koska tuolla esikuvan palstalla esiintyy puolalainen höyryveturi jonka kuljettajan hytti on selvästi takakenossa veturin kattilaan nähden ,tämä asia liitty myös pienoisvaturin rakentajan maailmaan siinä mielessä että pienoismallia rakennettaessa ,huolimatta siitä että malli on päämitoiltaan oikein tarkkaan  rakennettu jo oikeappisesti koottu! Mutta tuo ysityiskohta kaikkien muiden lisäksi pistää katsojam silmään eikä täten anna hyvää vaikutelmaa rekennetusta veturista ,näinollen kannattaa huolehtia että höyryveturin kattilan kulma hyttiin on se 90astetta,tämä on yksi monista huomioonotettavista seikoista! Täytynee myös todeta että messinkimallien kohdalla niitä kootessa tuo asia on otettu jo suunnitteluvaiheessa huomioon niin että tätä ongelmaa ei ole odotettavissa!Itse olen omiern mallieni kohdalla pyrkinyt ratkaisemaan asian siten että hytin kiinnitys kattilaan tapahtuu vasta veturin viimeistely vaiheessa! Näistä viimeistelyvaiheiden asioista myöhemmin lisää!Huom! Tuo yksi yksityiskohta herätti miunussa keskustelun pienoisveturin rakentelun suuntaan!
« Viimeksi muokattu: Tänään kello 00:53:58 kirjoittanut John Lindroth » tallennettu
Sivuja: 1 [2] | Siirry ylös Tulostusversio 
Rautatiet ja harrastus  |  Pienoisrautatiet  |  Aihe: Pienoisrautatiekaluston rakentaminen/kunnossapito ja kaikki asiaan liittyvä.  |  << edellinen seuraava >>
Siirry:  
Powered by SMF | SMF © 2006-2008, Simple Machines | © 2025 Resiina