Kommenttihaku


Kirjoittaja:Haettava teksti:Kommentin sijainti:Kaikki ehdot
Mikä tahansa ehdoista

Kaikki kommentit / Hakutulokset


kuva 02.06.2009 22:08 Olli-Pekka Säde  
  Joo - nyt myös nostalgisointiin liittyi naapurin vanha isäntä, joka oli ollut 1959 kesällä Rovalla rakentamassa varusmiehenä rakennuksia ja sitten vielä loppusodassakin toistamiseen Rovalla myöhemmin syksystä/loppukesästä: "Nähdä Rova ja Kuolla (Kuola)" - vanha viidakon sananlasku!
kuva 01.06.2009 18:28 Olli-Pekka Säde  
  Juu-3: nämä olivat vain "heittoja" taholtani. Moni ammatti-Pasi -kuljettaja (lue: kokenut varusmies) olisi oikea heppu vastaamaan kuinka lastata/purkaa Pasi junaan/junasta.
kuva 01.06.2009 18:25 Olli-Pekka Säde  
  Jep! Itse ei tullut käytyä (päästyä) varusmiesaikana tänne. Vuosia kuuntelin enoni luetteloa rautatiepaikoista Rovaniemeltä Misiin kun eno oli käynyt leirillä 1950-luvulla. Nyt olen päässyt kertaamaan jo peräti 3 kertaa Rovajärvelle - hienoja reissuja kerta kaikkiaan vaikka pykälääkin joutunut pyörittämään ja pelko että tämän kertainen oli viimeinen.... Nyt täyttyi myös unelma pääsystä Misiin kun aikaisemmin juna vei Kemijärvelle ja sitä edeltävä eli eka kerta tuli käytyä autolla ja oltua pääasiassa Someroharjulla varuskunnassa. Lisäksi toukokuu oli unelma kuvaamisen kannalta: valoa riitti toistaitoisellekin kuvaajalle. Kun enokin muisti suurella lämmöllä Rovajärven leiriä niin eiköhän tämän päivän varusmiehetkin sitten vuosien kullattua muistot. That's all Folks!
kuva 31.05.2009 19:42 Olli-Pekka Säde  
  Marraskuussa 2008 kun menin edellisen kerran Rovajärvelle niin sotilasjunan CEmt:eissä oli vielä Aurora Borealis Expressin kyltitkin jäljellä. Ems:sejä ei silloinkaan ollut kuin osa varusmiesten kuljetukseen käytetyistä vaunuista (eikä nämäkään CEmt:it olleet varusmiehille toki...).
http://vaunut.org/kuva/53490
kuva 31.05.2009 19:23 Olli-Pekka Säde  
  Jees! Vitsihän tämä alkujaan oli.... Kyllä ne taisi uazit loppupeleissäkin olla varsin kalliita kun ensin sähkötyöt tarvitsi tehdä täysin uusiksi yms karkeasäätöä tehdä ja sitten käyttömenoihin varmaan sisältyi huomattava määrä polttoainekustannuksia. defender on ihan oiva peli, sen konepellin ja pyöräsuojien päällä on mukava ruokailla yms. Ainoa ikävä on jos joutuu sen kanssa ajelemaan satoja kilometrejä päivässä. Nimimerkillä "Parempi sata defenderiä junassa kuin yksi maantiellä".
kuva 31.05.2009 18:50 Olli-Pekka Säde  
  Vitsinä voisi kertoa, että ne eivät ole maastureita vaan defendereitä (erittäin pienellä d-alkukirjaimella) - tämä siis defender-vitsaus eikä hiustenhalkomista. Ei tullut katsottua oliko mönkijöitä umpiperävaunuineen mukana (mennessä 18.-19.5. oli). Ne olivat aika vitsikkäitä ulkonäöltään - kuuluvat "alvimiehille" eli alueellisille viestijoukoille. Osa kalustosta taisi lähteä Misistä/Kemijärveltä suoraan Niinisaloon kulkematta lähtöruudun (eli Vuohijärven ja Vekaranjärven) kautta osallistuakseen Maavoiminen pääsotaharjoitukseen "Maanvyöryyn" kesäkuussa. Luulisin, että siellä sitä vasta onkin sotilasjunaliikennettä bongattavissa.
kuva 31.05.2009 16:57 Olli-Pekka Säde  
  Ei voi kuin kolmannen kerran kiittää listauksestasi!
kuva 31.05.2009 16:56 Olli-Pekka Säde  
  Samat sanat kuten Utajärven kuvan kohdallakin eli kiitos listauksesta, ei tartte plärätä kuvista tietoja. Tämä sotilasjuna odotteli takana olevan mäen päällä noin 45 minuuttia kunnes Rovaniemeltä saapui Misiin Misistä 01:30 lähtevä juna (eli tuo nro 2)).
kuva 31.05.2009 16:52 Olli-Pekka Säde  
  Kiitoksia - säilyy itsellekin muistoissa. Oli leirin jälkeen pää aika tyhjänä ja aikamoista ilotulitusta junien ja vaunustojen suhteen ettei enää jaksanut välittää vaununumeroista yms. Varusmiehet eivät olleet kovin tyytyväisiä Ein-vaunuihin kun ei edes lattialla saanut nukkua (häiritsi sotilaspoliisia ja itse asiassa lienee turvallisuuskysymys loppupeleissä). Lisäksi perinteisesti oli joko liian kylmää (talviongelma) tahi kuten nyt +34 astetta Celsiusta kuumimmassa Einissä. Some like it hot!
kuva 31.05.2009 11:07 Olli-Pekka Säde  
  Voisiko olla Misi (29.5.09 04:00)--> Kontiolahti -sotilasjunan jäänteitä?
kuva 31.05.2009 08:36 Olli-Pekka Säde  
  Omasta mielestäni ei mikään estä ajamasta rungon läpi (eli vastaus = ongelmanaiheuttaja lienee ajanpuute). Tosin lähes poikkeuksetta näkee jonkun pankon ajetuksi vinoon kun Paseja lastaillaan. Pasihan on ajtettva pois ja sisään opastettuna/ohjattuna ja etenkin pimeällä hankala homma kun aina takana joku ei malta käyttää pelkkiä parkkivaloja. En ole asiantuntija mutta ilmeisesti homma olisi kestänyt niin kauan, että Misissä purettiin erikseen sivukautta ja sitten Vuohijärvellä letka katkaistiin siten, että tämä Pasi purettiin ensimmäisenä - vaunukin oli tulomatkalla Misistä Vuohijärvelle hieman erilainen (oisko ollut 6. viimeinen vaunu paluujunassa), menomatkalla Vuohijärveltä Misiin Pasi oli viimeisessä vaunussa. Laitan kuvaa kunhan saan "pienennysapuja" sen muokkaamiseen.
kuva 30.05.2009 22:15 Olli-Pekka Säde  
  Pidetään kuvat mielessä.... Jonkun pikku historiikin voisi jossain vaiheessa laatia ja kuvitus tietty aina toivottavaa. Oliko näitä vaunuja muuten jossain vaiheessa lähivuosina Lohjan asemalla (tai siellä main) seisoskelemassa? Mistähän vielä löytyy (edes raatoina) tänä päivänä ko kalustoa?
kuva 30.05.2009 22:11 Olli-Pekka Säde  
  Juu-2: Taitaa valtaosa olla siellä ulkomailla turvaamistehtävissä. Joku esitti ajatuksen, että vain 5 olisi Suomessa käytössä (kaikki taitaa olla länsirannikolla kansainvälisten tehtävien yksikössä kirjoilla ja vain hajasijoitettuna tarpeen mukaan [kuten kuvan Pasi KarPr:ssä] - aktiivinen lääkintäkouluttaja on pistänyt hösseliksi ja käynyt kehittämään olan takaa toimintaa mm. rauhanturvakokemustensa perusteella ettei ihan elettäisi jatkosodan alkuvuosien tasalla kenttälääkinnässä). Käyttöönottoa taitaa olla ollut viivyttämässä se, ettei Suomessa tainnut saada kuljetella ihmisiä/potilaita pitkiin aikoihin kun taas ulkomaantehtävissä asia oli päivänselvä: kuljetetaan jos on tarvetta. Vaan ei se vara venhettä kaada - kai oli syytä varmistua turvallisuudesta ennen kuin joku mahdollisesti loukkantuu kuljetettaessa.
kuva 30.05.2009 20:04 Olli-Pekka Säde  
  Juu... Asejärjestelmiä kun ei saa näissä kuvissa selvästi näkyä niin tässä niitä taatusti ei pitäisi näkyäkään. Ristit tullevat jatkossa muuttumaan esim punaisiksi kolmioiksi tahi kristelleiksi jos punaisesta rististä tulee tavaramerkki (lienee tarkoitus suojata humanitaarista toimintaa terrorismilta ettei tunnuksen suojiin naamioiduttaisi, tms syystä). Vaunussa näytti muuten olevan peräpäähän tankoon asetettavaksi tarkoitettu vuodelta 1942 oleva punaisen ristin pieni lippu kun vaunu itse taitaa olla tasan puoli vuosisataa nuorempi ja melko vetreä yhä (taisi olla vasta 10 000 km mittarissa). Harvinaisuus muutenkin lajissaan sillä kovin monia varusmieskuljettajia ei näihin liene koulutettu - tähän oli. Vaunusta on poistettu voimansyöttö potkureille (jotka kuitenkin jätetty poistamatta) ilmeisesti koska siihen lisätty katolle nuo mustat "arkut" tavaroitten säilyttämistä varten, jolloin painopisteen tulkittu muuttuneen liian korkealle (niiden ollessa kuormattuna).
http://tietokannat.mil.fi/rovajarvi109/n​ews.php?action=show_article&article_id=3​1&language=fi_FI&page_id=2
kuva 30.05.2009 16:44 Olli-Pekka Säde  
  Danke-1! Pitäisi saada niskasta kiinni itseään ja opetella...
kuva 30.05.2009 15:07 Olli-Pekka Säde  
  Jees-2! Fks:stä mulla on tuore sisäkuvakin, kunhan saan sitä pienennettyä (peukaloni melko keskellä kämmentä näissä hommissa ja hovimuokkaajani yo-juhlakiertueella) niin laitan kuvan näille sivuille. Suoraan ei kulkenut ainakaan se Fks joka oli ISVP/KarPr:n junassa - kovassa vauhdissa oli eksoottisen pelottavaa siirtyä kyseiseen vaunuun. Olin myös marraskuussa 2008 kertaamassa Rovajärvellä mutta silloin oli kunnia matkustaa KarTR:n junalla ja siinä ei ollut Fks:ää eikä ns. pioneeri(tarvike)vaununa umpitavaravaunua kuten nyt oli ISVP:n junassa.
kuva 30.05.2009 12:19 Olli-Pekka Säde  
  Jees! Kiitoksia. Helpommalla pääsee kun saa jonkun asioista perillä olevan kertomaan asiat. Yksityiskohdissa on opettelua kuten myös näissä uudistuneissa vaunut.org -sivuissa. Koitan laitella lisää kuvia ja kommentit tervetulleita - etenkin sotilaskuljetusten historiasta! Olisi hyvä aihe-ehdotus vaikkapa Ruotuväki-lehteen.
kuva 23.12.2008 18:33 Olli-Pekka Säde  
  Eipä näitä ratoja juuri näe ikkunoissa, itsekin muistan edellisen nähneeni Haminassa säästöpankin ikkunassa 70-luvun alussa. Loviisa on pirteä poikkeus. Elokuussa oli Loviisan Valkossa myös "kylätapahtuma" jossa mukana oli myös isohko G-mittakaavan pienoisrautatie (muistaakseni vajaa 300 metriä kiskoa) ja jatkoa olisi tulossa 2009. Niin... ei ole pankkiakaaan enää jäljellä Haminassa.
kuva 22.12.2008 18:22 Olli-Pekka Säde  
  Eikös ne ekat pendot saapuneetkaan Pasilan varikolle? Vääräleuathan Turussa arvuuttelivat, että missä matkan varrella kohtaavat samaan aikaan sekä Helsingistä että Turusta lähtevät 2 pendolinoa? "Pasilan varikolla" taisi olla se oikea vastaus...kunhan ne sinne ensin oli hinattu.
kuva 22.12.2008 18:16 Olli-Pekka Säde  
  Mukava kuva. Pienoismallin arvoinen vesitorni. Helminä juna-aiheinen tuuliviiri ja vesiviskuri.
kuva 21.12.2008 17:05 Olli-Pekka Säde  
  Liike on Photo Mauritz (lukee muuten valkoisen tavaravaunun kyljessäkin, liikkuukohan Rhätische Bahnilla esikuva mittakaavassa 1:1?). Kuningattarenkatu 12.
kuva 20.12.2008 22:15 Olli-Pekka Säde  
  Jees! Löytyisikö jälleen tauon jälkeen lisää kuvia nostagisesta Hamina-Inkeroinen -radasta. Hienoa nostalgiakuvaa toinen toisensa jälkeen - ei näitä väsy katsomaan.
kuva 20.12.2008 16:52 Olli-Pekka Säde  
  Kaipa niitä molemmissa rukkaillaan (vaikka muistuu kyllä Saksaa kotimaaksi kutsutun), keksisivät vaan sellasen version joka hyppää työpäivät yli. Ois kyllä hieno jos Flirtissä olis käkikellot aikaa näyttämässä ja vaikka ilmainen Tobelerone-jakelu.
Nämä leveäraideversiot täytynee pääpiirteissään koeajaa täällä kylmässä Pohjolassa kun Stadlerin tehdasalueilla ei taida kovin pitkää kiskotusta tähän tarkoitukseen olla.
kuva 20.12.2008 13:15 Olli-Pekka Säde  
  Eikä siltikään siihen saa / uskalla koskea.... Onkohan käkikellomaassakin maanantaiversioita.
kuva 09.12.2008 21:02 Olli-Pekka Säde  
  Nallen "Pingviini" olisi kuvaava lempinimi. Flirtistähän on tehty pohjoisen leveille raiteille oma leveä versionsa ja lämmitysratkaisut ovat myös oma lukunsa (ei osastoja erottavia seiniä). Tosin pingviini ei ole samalta mantereelta kuin "Alppiruusu".
kuva 04.12.2008 06:45 Olli-Pekka Säde  
  Leirillä oli kurjaa katsella niitä varusmiehiä, jotka olivat itsensä noissa kylmissä vaunuissa vilustuttaneet. Leiriä oli odotettu saapumiserän pääsotaharjoituksena ja vieläpä "arktisena" sellaisena - monen kohdalla vempula ja teltta-vuppi vapautuksina olivat siten pettymys. Kurjaa oli myös leirin päättyessä ensin saunottaa miehet ja sitten laittaa kylmiin vaunuihin paluumatkaksi...
Osaako kuka kertoa noista Ems-vaunuista enempiä? Ainakin tuo Ems 21562 ulkokuoreltaan poikkeaa muista tässä kuvassa olevista.
KarPr/KARTR matkasi tällä jälkimmäisellä junallaan Kemijärvelle, Misissä ilmeisesti puretaan mikä vaan ehditään muita junia, Niinisalon ja Parolan porukoita siellä ainakin purettiin ja kuormattiin. Misin ammusvarikon tavaratkin tietty puretaan Misissä - ilmeisesti rauhallisimpina hetkinä. 3000 sotijaa ja 500 ajoneuvoa vaativat suuria liikkeitä....