Kommenttihaku


Kirjoittaja:Haettava teksti:Kommentin sijainti:Kaikki ehdot
Mikä tahansa ehdoista

Kaikki kommentit / Hakutulokset


kuva 29.10. 21:11 Markku Naskali  
  Tämän kuvasarjan kommentointi alkaa mennä politiikaksi. Kyllä nykyinenkin itänaapurin touhu kummastuttaa, mutta eikö pitäisi pysyä enemmän junissa?
kuva 29.10. 16:52 Markku Naskali  
  Aika mielenkiintoinen juna. Onhan Suomessakin ollut erityisvaunuja kylmiin ja lämpimiin lasteihin, mutta muistan hyvin ajan kun maatalojen maitopystöjä kuskattiin konnarivaunun tavaraosastossa. Siinä tuskin kylmäkertju oli kunnossa navetalta meijeriin.
kuva 28.10. 18:16 Markku Naskali  
  En tunne vaunutyyppejä, mutta tuo tapaisilla noihin aikoihin koulumatkoja tein. Toisissa oli tosiaan sähkövalo mutta toisissa vielä kaasu. Konnari kävi eräänlaisella sytkärillä sytyttämässä.
kuva 28.10. 12:31 Markku Naskali  
  Tosiaan vielä 70-luvulla vähänkin "isokenkäisempi" saattoi saada pikajunankin pysähtymään pikkuseisakkeella jos sattui tarvitsemaan junakyytiä.
kuva 27.10. 15:24 Markku Naskali  
  Tästä muistuu mieleen eräs juttu. Lempäälässä oli vielä 70-luvulla sivuraide Katepalin tehtaille. Vaihde ei ollut asemalla vaan linjalla Lempäälän aseman ja silloisen Hollon seisakkeen välillä. Ajoittain tehtaalle oli liikennettä. Mukana oli useampi äijä. Käsipelillä vaihdetta vaihdettiin. Varmaan tavallista muuallakin vielä siihen aikaan, mutta oli sentään kyse ns. pääradasta, eli homman ajoitus oli tarkkaa.
kuva 26.10. 17:45 Markku Naskali  
  Sattuisiko joku tietämään mitä pöljä alunperin on tarkoittanut? Kansankielessähän sillä on sama merkitys kuin pölhöllä, mutta tuskin se sitä aluksi tarkoitti. Pöhkakanto on tuttu muustakin kuin Päätälon kirjan nimestä. Kirjaa en ole lukenut, mutta sana on tullut vastaan muutenkin esim. eräkirjallisuudesta.
kuva 26.10. 15:39 Markku Naskali  
  Makuja on monia, mutta mielestäni tämä väritys pukee Samia paremmin kuin se vihreä jota on muutamissa.
Tampereen seudun M-junat ovat pääosin olleet iloinen väripilkku. Tosin sielläkin vihreitä välillä näkee.
kuva 24.10. 20:10 Markku Naskali  
  Kyllä kännyköiden ominaisuudet ovat kehittyneet hurjasti. Kunpa niitä vielä voisi käyttää puhelimina ja sipivat paidan taskuun :)
kuva 23.10. 16:55 Markku Naskali  
  Noita pääasiassa Helsingin lähiliikenteessä käytettyjä vaunujahan kulki ihan säännöllisesti muuallekin esim. Tampereelle ja ruuhka- ja tilausjunissa niitä liikkui. Olisikan tässä joku tilauskeikka kyseessä?
kuva 23.10. 16:22 Markku Naskali  
  Rahallahan saa vaikka voita Laihialta. Kysynnästä ja tarjonnastahan kysymys on.
Melkoisia masiinoita ainakin ulkomitoiltaan nuo "sinivalaat" ovat.
kuva 20.10. 19:36 Markku Naskali  
  Junaromantiikkaa. En tiedä oliko se oikeasti kun en ole koskaan makuuvaunussa matkustanut. Lapsena ollessani käytiin joskus sukulaisissa yli 10 tuntia kestävien matkojen päässä, mutta aina päivävaunussa yöllä kun se muka oli halvempaa ja lapset muka nukkuivat. En nukkunut, mutta rasittavaa oli. . Jäi harmittamaan kun Pönttövuoresta mentiin läpi yön pimeydessä.
kuva 18.10. 15:55 Markku Naskali  
  Kovasti on optiikalla kutistettu. Dokumentaariarvo menetetty.
kuva 18.10. 14:13 Markku Naskali  
  Tosi hienoa nähdä historiallisia kuvia.
kuva 17.10. 19:27 Markku Naskali  
  Makuja on monia mutta minun mielestäni tuo "suden" väritys on ihan kamala. Sopii paremmin kuolleele.
kuva 17.10. 15:10 Markku Naskali  
  Noilla hammasradoillahan päästään ajamaan suurissakin korkeuseroissa, mutta tuli mieleen, että kerran olin Lissabonissa jossa varsin vanhan näköiset ratikat kulkivat melko mäkisissä paikoissa. Niissä paikoissa joissa olin katsomassa, näytti että ihan tavallista kiskoa oli alla. Tunteeko joku asiaa tarkemmin?
kuva 12.10. 18:57 Markku Naskali  
  Kuinkahan paljon "löpöä" moinen valas hörppää satasella?
kuva 11.10. 18:56 Markku Naskali  
  Eletäänkö täällä kuin pellossa?
Aikoinaan Espoossa oli seisake nimeltä Pelto. Suomenkielen taivutusten mukaan kummastakin paikasta voi kysyä samoin :)
kuva 09.10. 10:04 Markku Naskali  
  Jokus 50-60-luvuilla matkustin aina joskus Purolaan koska äitini isä asui sielläpäin. Saunakallio taisi olla lähempänä, mutta se oli pahainen seisake jolle pysähtyi harvemmin junia kuin Purolaan joka oli miehitetty liikennepaikka. Maailma on mullistunut niistä ajoista.
kuva 07.10. 18:55 Markku Naskali  
  Lisäkysymys Jormalle: Miksi valittiin kylmä pää? Melunko vuoksi? Muistaakseni tuo Valmetti oli aika äänekäs.
En ole lätän kyytiin päässyt sitten 1970-luvun. Mieli olisi kyllä tehnyt mutta ajoja on harvoin ja yleensä pitkän matkan takana.
Kuvasarja:
Lättähattu Dm7
 
07.10. 13:42 Markku Naskali  
  Onpa muistoja herättävä kuvasarja.
kuva 06.10. 16:36 Markku Naskali  
  Taas esimerkki siitä että rauta on halpaa. Sinne vaan ruostumaan ja lopulta hajoamaan. Maassa on satoja kilometrejä hylättyä rataa mutta kiskot eivät kiinnosta ketään. Jogurttipurkkeja kyllä keräilään. Hyvä sekin, mutta...
kuva 06.10. 14:03 Markku Naskali  
  Ajoitko moottoripäästä vai toisesta?
Kyllä moottoripäässäkin oli varmasti pitkään kalsaa kun lättä oli viettänyt yön pakkasessa, mutta pidemmän matkan jälkeen olo oli kaiketi kuin saunassa ja lasit huurteessa silloin lättäliikenteen alkuaikoina kun kai enemmäkseen ajettiin moottoripäästä ja ohjaamo oli täynnä lumesta sulavia koulupoikia.
Nimemerkki kokemusta moottorikopalla istumisesta.
kuva 03.10. 19:48 Markku Naskali  
  Väri tuo Ruåtsin mieleen vaikka sävyt eivät olekaan Kalle-Kustaan lipun mukaiset.
Kukahan Ukkopekka-kuski keksi nimityksen lättähattu? Sehän oli selvästi halveksiva. Meistä pikkupojista olivat alkuperäiset sinivalkoiset aivan uskomattoman hienoja ja moderneja myönteisessä mielessä.
kuva 25.09. 17:30 Markku Naskali  
  Kyllä näitä jää kaipaamaan. 60-70-luvuilla matkustin usein Helsinkiin kesätöihin ja ihailin. Myös monella muulla asemalla oli hienoja istutuksia. Nyt ei ole juuri muuta kuin kummallisia lippuautomaatteja sateen armoilla.
kuva 25.09. 16:42 Markku Naskali  
  Herättipä kommenttini vilkkaan keskustelun joka myös meni kauas raiteilta. Harrastajista löytyy monen alan tietäjiä. Tein viime vuonna pienen puukaupan (n. 40 tuhatta€) ja totesin että puuta voi pätkiä moneen luokkaan. Pienehkö sahalatos sai tavarasta arvoa yli 30% enemmän kuin ns. "jätit" ja rungosta löytyi huomattavamman enemmän tukiksi luokiteltua.
kuva 25.09. 14:13 Markku Naskali  
  Aikoinaan nippuun pantiin kyllä pituudeltaan poikkeavaa tavaraa, mutta toinen pää pyrittiin laittamaan tasaiseksi. Tässä on vähän sen hakuista, mutta ei täysin. Ei ole ainakaan kunnon kauppatavaraa.
kuva 24.09. 18:00 Markku Naskali  
  Tukin pituudesta otettiin sopiva osuus hyötykäyttöön. Nykyajatuksen mukaan ei ehkä ole logistisesti edullisinta.
kuva 19.09. 19:55 Markku Naskali  
  Jos ei tietäisi paikan olevan Suomessa uskoisi että Neuvostoliitossa ollaan: Rakennelmat miten kuten ja lastauksessa ei väliä mihin osuu kunhan määrä täyttyy.
kuva 19.09. 11:36 Markku Naskali  
  Asema on kokenut "lieviä" muutoksia tuon jälkeen. Tulin pari vuotta sitten junalla lentokentältä vaihtaakseni Tampereen suuntaan menevään junaan. Virityshän muistutti enemmän lentokenttää kuin perinteistä rautatieasemaa! Kuvan oton aikoina kuljin usein tuosta ohi.
kuva 15.09. 19:45 Markku Naskali  
  Viime aikoina on tullut esille useita kuvia erityisesti jo lopetettujen liikennepaikkojen rakennusten kuvia.
Jos sellaista ei jo ole, toivottavasti joku tekee yhtenäisen kuvasarjan varsinkin kunnostetuista uusiokäytössä olevista.
kuva 12.09. 18:59 Markku Naskali  
  Ihan samat sanat Timo!
kuva 12.09. 16:24 Markku Naskali  
  Kovasti on erinäköinen (siis väritykseltään) kuin ne jotka ilmestyivät 50-60-lukujen taitteessa Tampereen seudulle. Ai että ne olivat komeita ja moderneja koulupojan matkustaa. Varmaankin keltaväri lisää näkyvyyttä, mutta kyllä tyyli kärsi.
kuva 04.09. 17:57 Markku Naskali  
  Joskus 1960-luvun alussa alkoivat ns. tavallisetkin kansalaiset vähitellen päästä matkustamaan ulkomaille.
Sieltä tuli monia vaikutteita kuten tasakatto ja monta muutakin suomalaiseen rakennukseen sopimatonta.
Merkillistä on se, että rakennusalan ammattilaisetkin nielivät pureksimatta. Ns. kattohuopa sai pahan tahran maineeseen kun se oli lähes ainoa mahdollinen kate tuohon tarkoitukseen. Nykyiset bitumikatteet eivät enää perustu johonkin lumppuhuopaan, vaan ovat ihan eri materiaali kuin tasakattovillityksen aikaan. Vaikka materiaali paraneekin, ei tasakatto kuulu tähän ilmastoon edelleenkään.
kuva 30.08. 15:23 Markku Naskali  
  Kommentti vanhaan satunnaiskuvaan:
Paikallisjunia kaivataan, mutta luutuneet asenteet jarruttavat.
Junat voivat vaikuttaa pienoisrautatieltä, mutta maisema on aito. Joskus junien pienoismallit ovai ihan uskomattoman tarkkoja, mutta ympäristö aina selvästi keinotekoinen mittasuhteita myöden.