04.03.2016 / Vaskiluoto

04.03.2016 Hietasaaren tasoristeys on ylitetty, itse saari ohitettu ja seuraavaksi ylitetään Niemelän tasoristeys ja ohitetaan Wasalandia, jonka toiminta loppui viime kesään. Sitten pian saavutaan tulovaihteelle, vaikka liikennepaikalla ollaan matkattu jo yli kilometrin verran. Saaren puolelta autotienkin silta muuttuu penkereeksi. Sillaksi tätä kuitenkin kutsutaan, niin eiköhän tuon "Silta"-tunnisteen voi tähän pistää. Taustalla EPV:n Vaskiluodon kivihiilivoimalan piippu, oikealla jo muutaman vuosikymmenen kylmänä ollut sokeritehtaan piippu.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Vaskiluoto
Kuvaaja: Jaakko Hakala
Kuvasarja: Vaskiluodon liikennettä
Lisätty: 04.03.2016 20:26
Junatyyppi
T: 55799
Muu tunniste
Rautatieinfra: Silta
Sekalaiset: Muu ajoneuvo
Sijainti: Linjalla
Vuodenajat: Talvi

Kommentit

04.03.2016 20:59 Olli Aalto: Vaskiluoto 2 on Vaskiluodon Voima Oy:n omistuksessa, josta EPV ja Pohjolan Voima omistavat kumpikin omat puolikkaansa. Siinä voidaan polttaa nykyisin myös biomassaa.
05.03.2016 10:49 Jaakko Hakala: Kiitos täsmennyksestä. Eikös muuten tavoitteena ole lopettaa hiilen käyttö vuoteen 2025 mennessä?
08.08.2017 00:13 Olli Aalto: Mitään konkreettista päätöstä asiasta ei ole maassamme tehty, vaan se on jäänyt lähinnä puheiden tasolle. Joka tapauksessa Vaskiluoto 2, jonka piippu kuvassa korkeimmalle kohoaa, tulee käyttöikänsä päähän vuoden 2030 aikoihin. Viimeistään siinä vaiheessa korvaavan laitoksen on jo oltava valmis, mikä tosin ei ole nykymenolla lainkaan sanottua sillä sähkön ja lämmön yhteistuotantoa uhkaa maassamme kannattamattomuus. Siitä voi osin syyttää tuetun tuulivoiman aiheuttamaa sähkön hinnan vinoutumista. Helsingissä päätettiin rakentaa pelkkää lämpöä tuottava laitos korvaamaan Hanasaari, joten pidetään kädet ristissä ettei Vaasaa uhkaa sama kohtalo. Vaskiluodon Voiman asioita ei nykytilanteessa Vaasan kaupunki omistamansa Vaasan Sähkön kautta pysty yksin sanelemaan, koska VV:n toisena omistajana olevassa EPV Energiassakaan sillä ei ole määräävää vaikutusvaltaa. Suomen poliitikot pysyvät kannattamattomuudesta hiljaa, ilahduttavaa on että Strand sentään pitää asiasta ääntä. Mankalaperiaatteen mukaisesti Vaskiluoto 2:n tuotanto menee Pohjolan Voiman ja EPV:n omistajien käyttöön omistusosuuksien suhteessa omakustannehintaan.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!