20.08.1934 / Iisalmi

20.08.1934 Ratapenger satamaan erottuu selvästi. Paloisvirran silta uusittiin 1931. Karhumäki, yleisnäkymä. Kortti kulkenut 1935.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Iisalmi
Kuvaaja: tuntematon (Lisännyt: Reino Kalliomäki)
Lisätty: 09.03.2019 21:52
Muu tunniste
Sekalaiset: Ilmakuva
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

10.03.2019 10:24 Antti Laajalahti: Ss Pitkäkoski mahtaa olla laiturissa siltojen välissä. Keväällä tulvan aikaan laivan savutorvi jouduttiin kaatamaan rautatiesillan ali kuljettaessa.
10.03.2019 13:00 Tuomo Kärkkäinen: Seilasiko Ss Pitkäkoski Koukunjoen Pitkäkoskelle asti?
10.03.2019 14:03 Antti Laajalahti: Kyllä. Pitkänkosken alajuoksulla oli yöpymispaikka. Sieltä läksi aamulla kuudelta, kävi mennessä Viitaalla Lyyran rannassa ja jatkoi sitten Tikankosken ja Kilpijärven kautta Iisalmeen, iltapäivällä palasi takaisin. Oli ainut laiva joka liikennöi Iisalmen itäpuolella. Laiva ei voinut mennä Palosvirrasta alas niin siksi laituri oli tuossa Palosvirran sillan yläpuolella. Muuta laivat tulivat Poroselän puolelle varsinaiseen satamaan.
10.03.2019 14:25 Hannu Peltola: Matka Koukunjoen Pitkäkoskelle on Google Mapsin mukaan laiturista n. 16 km ilman välisatamapysähdysten tuomaa lisää. Kauanko on mahtanut matka Pitkäkoskelle kestää höyrylaivalla? Pari tuntia varmaan helpostikin...
10.03.2019 16:48 Antti Laajalahti: Reilu kolme tuntia matkaan on mennyt. Yksi Viitaan Lyyran isännän kertoma juttu muistui mieleen, laitan sen vaikka ei rautatieaiheeseen kuulukkaan. Laiva ei liikennöinyt sunnuntaisin, mutta eräänä suvisunnuntaina oli Lyyrassa kesäkinkerit ja laiva toi kinkeriväkeä taloon ja oli laiturissa odottamassa tilaisuuden loppua paluukyytiä varten. Talon tuleva isäntä oli vielä poikanen ja tilaisuuteen oli tullut muitakin poikia. Aika oli käynyt pojille pitkästyttäväksi ja pojat olivat menneet laivaa katsomaan. Talon poika oli kehaissut toisille että hän sitä osaa ajaa tätä laivaa. Eräs pojista oli saanut pikakoulutuksen konemestariksi mitä hanikkaa pitää kääntää minnekkin päin, talon poika oli käynyt ruorin ääreen. Niin pojat olivat laittaneet laivan liikkeelle ja lähtivät ajelemaan Viitaan järvelle. Laivan kippari Veikko sattui olemaan ruokalevolla hytissä ja herännyt siihen että laivahan on liikkeellä. Veikko oli hiippailut katsomaan poikien touhua ja aikansa seurattuaan oli kysynyt että minnekkä myö ollaan mänössä? Pojille oli tullut hätä käteen, mutta Veikko ei ollut hankala mies ollenkaan. Oli ajettu lenkki järvellä sitten onnistunut paluu laituriin Veikon ohjeitten mukaan. Lopuksi oli tehty sopimus että jos on kyydin tarvista niin Veikko otetaan mukaan. Senverran laivahomma sivuaa rautateitäkin että konemestari oli entinen veturinkuljettaja. Kaupunkiin päin mentäessä hän oli Tikankosken alapuolella katsonut kelloaan ja jos oli oltu myöhässä niin hän oli lisännyt vauhtia kysymättä kipparilta ollenkaan.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!