27.01.2019 / Välillä Vaajakoski–Lievestuore

27.01.2019 Näkymä ohjaamosta on sininen ja valkoinen https://www.youtube.com/watch?v=Rr7loPC3​bJk

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Jukka Ahtiainen
Lisätty: 22.11.2023 14:53
Muu tunniste
Sekalaiset: Ohjaamo
Sijainti: Linjalla
Vuodenajat: Talvi

Kommentit

23.11.2023 11:55 Timo Salo: Tuon tyyppisestä näkymästähän Akseli Gallen-Kallela sai kai inspiraation Suomen lipuksi! Ei kai saavuttanut oikein suosiota alkuvuosina, mutta tämä kuva kertoo miksi värit ovat ne mitä tänä päivänä ovat, hieno!
Vikipedia väittää, että lipun ovat suunnitelleet Eero Snellman ja Bruno Tuukkanen. Ihan outoja hemmoja ainakin minulle...
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_lip​pu
23.11.2023 13:31 Petri Sallinen: Akseli Gallen-Kallelan suunnitelma Suomen lipuksi oli puna-keltainen risti valkoisella pohjalla. Akseli Gallen-Kallelan museo Tarvaspää sijaitsee tässä meidän kotikylällä. Lipun voi yhä nähdä liehumassa Tarvaspään isännän lippuna.
23.11.2023 13:48 Hannu Peltola: Tuota en ole tiennytkään, että Tarvaspäässä isännän viirinä on AG-K:n suunnittelema lippu. Tarvaspäässä olen viimeksi käynyt lapsena, pitääkin ottaa vaikka ensi kesänä työlistalle!
23.11.2023 14:21 Timo Salo: AG-K:n erämaa-atelje, joka ei valitettavasti ole ollut auki hetkeen aikaan. Onneksi tuli käytyä aikanaan, uskomattoman hieno paikka! Sekä luonto, että rakennus:

https://www.ruovesi.fi/kalela
23.11.2023 15:56 Erkki Nuutio: AG-K näki punaista ja keltaista ja leijonankin, eikä suostunut viimeistelemään Eduskunnassa 1.1918 esitettyä siniristilippua.
Sen tekivät sotilaspukukomitean piirustustoimiston tateilijat Eero Snellman ja Bruno Tuukkanen. Ja hyvä tuli.
Perustuslakivaliokunta hyväksyi luonnoksen 23.5.18.
Eduskunnan täysistunnossa jatkettiin kiivailua siniristi- ja leijonalipun välillä, mutta hyväksyttiin siniristilippu 28.5.18 .

J.Alfred Tanner Eduskunnassa tammikuulla 1918 : Porvareilla on aina sellaisia tyhjänpäiväisiä jaarituksia. Minä voin mainita yhden esimerkin, minä voin mainita vaikka kaksi esimerkkiä, mutta minä mainitsen vain yhden esimerkin. Nyt te olette taas riidelleet Suomen lipusta ja sekoittaneet siihen kaikki värit. Sitä meikäläinen ei enää voi selittää muuten, kun että edestä se on takaa ja musta se on valkea. Lipun on oltava punanen ja vähän keltasta. Ja-ja minä voin sen näyttää toteen, sillä meitä on verrattava vastasyntyneeseen lapseen ja sen vähän mitä se saa aikaan, on keltasta, se on keltasta.
23.11.2023 16:31 Esa J. Rintamäki: J. Alfred Tanner eli kuplettilaulaja "Affu" ollut kansanedustajana?

Väinö Tanner nyt ainakin ollut...
23.11.2023 16:48 Erkki Nuutio: Rakennusmestari J.Alfred Tannerin johdolla tekeillä ollut kerrostalo sortui, mutta hän ei silti hakeutunut kansanedustajaksi.
Hänestä tuli kupletööri. Hän mm. seurasi lehteriltä kansanedustajien puheita ja halusi ylipäätään valaista tärkeitä asioita kiertelemättä.
J.Alfr. Tanner Kuolemattomat kupletit (1947, 296s.)
23.11.2023 17:10 Timo Salo: Erkille täydet pisteet kommentin ensimmäisestä lauseesta, siinä asuu SUURI VIISAUS! Ainakin kun äsken katselimme "eduskunnan kyselytuntia", niin asia tuli toteennäytettyä: Jos et muualla parjää, ryhdy kansanedustajaksi! (Tulee mieleen Tuntemattoman Sotilaan Rahikaisesta annettu arvio: Loputtomasti tyhjää mälväävät leuat! :-) )
24.11.2023 05:14 Esa J. Rintamäki: Herra Timo:

Jos haluat lukea äärimmäisen terävää parlamentarismin arvostelua, niin sitä löytyy Hitlerin kirjasta "Taisteluni". Se vaan, että Adolfin itsensä tarjoama ratkaisu ongelmaan oli - sanoisinko: - "yksikiveksisen yksinvaltius". (12-ukkoinen natsihallitus ei kokoontunut kertaakaan, kaikkeen piti Adolfin pistää peukalonsa, esim. Me 262 "salamapommittaja"-sotku.)

Eikä se kolmas valtakunta "toiminut" kuin max 12 vuotta tuhannen sijasta, kun muu porukka maailmalla sanoi että piisaa jo. Eikä toiminut se neljäskään valtakunta antifasistisine suojavalleineen Ulbricht-Honecker-pikkuhitlereineen.

Kaikista kokeilluista hallintomuodoista demokratia on vähiten huono. - Winston Churchill.

Enkä nyt menisi väkipakolla sulkemaan mölöjen suita, sillä ilman sananvapautta emme koskaan saisi tietää, että ketkä lopulta osoittautuvat typeryksiksi.
25.11.2023 20:50 Erkki Nuutio: Ainakin helsinkiläisiä saattaa kiinnostaa mikä kerrostalo sortui muurausvaiheessa rakennusmestari J. Alfred Tannerin ollessa sen vastaavana työnjohtajana. Tiedot löytyvät arkkitehti Estlanderin uraa ja töitä käsittelevästä Eero Olkkosen hienosta tutkimuksessa : https://trepo.tuni.fi/bitstream/handle/1​0024/130831/OkkonenEero.pdf?sequence=2&i​sAllowed=y .

Tannerin osuutta sortuman aiheuttaneiden, arkkitehti Estlanderin veljen kehittämien tiilien valmistuksessa, muurarien varoittamisessa turvaan sortuman edellä ja omasta pelastumisesta sortuman tapahtuessa huippuvoimistelijan taidoillaan hypyllä viereiseen puuhun käsitellään tutkimuksen sivun 47 vaiheilla.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!