01.06.2000 / Helsinki, Ilmala asema

01.06.2000 Ilmala itään. Keskimmäiset raiteet loppuvat Ilmalan asemalle.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Ilmala asema Kuvauspaikka: Helsinki
Kuvaaja: Janne Määttä
Lisätty: 04.06.2000 00:00
Muu tunniste
Rautatieinfra: Asemarakennus

Kommentit

15.12.2006 11:36 [Tunnus poistettu]: Tossa vasemmanpuoleisella laiturilla muuten näkyy hyvin, kuinka korkeita laitureita tehtiin "upgradeamalla" vanha laituri, eli siihen vaan liimattiin tommosta ontelolaattaa ja avot, 55 cm korkea laituri on siinä ja kansa hurraa.
15.12.2006 16:19 Jouni Hytönen: Ja kohta tämä paikka on taas täynnä rakennustelineitä.
20.02.2012 11:47 [Tunnus poistettu]: Ilmalahan on henkilöasemana jo historiaa...
20.02.2012 11:56 Topi Lajunen: Kari, perustelisitko hieman? Kyllä Ilmalan asemaa palvelee päivittäin M-, A- ja L-junat, vieläpä varsin tiheällä vuorovälillä - vuorokaudenajasta toki riippuen.
20.02.2012 13:10 [Tunnus poistettu]: Joo, siinä tuli väärinkäsitys: menin lauantaina Leppävaaraan, sattumoisin E-junalla, ja sen aikataulussahan Ilmala ei edes esiinny... muut seisakkeet kyllä joten tuli tehtyä hiukan äkkihavaintona vääriä johtopäätöksiä, varsinkin kun Ilmalan seisaketta ei lumitulvan takia edes havainnut eli kovin oli hylätyn oloinen yhdeksältä lauantaiaamuna.
21.02.2012 00:17 Topi Lajunen: E-junalta toki puuttuu myös Valimo, Pitäjänmäki ja Mäkkylä.
21.02.2012 07:33 [Tunnus poistettu]: Pitäjänmäessä kyllä pysähtyi, Valimoa tai Mäkkylää ei juuri huomannutkaan.
21.02.2012 10:52 Topi Lajunen: No, tässä on kaksi vaihtoehtoa. Joko kyseinen E-juna on tehnyt jotain hyvin poikkeavaa, tai sitten yksinkertaisesti Kari muistaa väärin. :)
21.02.2012 11:24 Tuukka Ryyppö: Eihän Pitäjänmäessä pysähtyminen välttämättä tarvitse tarkoittaa pysähtymistä laiturilliselle raiteelle, eikä myöskään matkustajien päästämistä kyytiin tai pois. Ehkä höyrystä vaan loppui vesi ja tarvitsi hommata jostain lisää :þ
21.02.2012 11:28 [Tunnus poistettu]: Kyllä se oli ihan tavallinen sami se juna, ja Pitäjänmäessä todella matkustajia siirtyi sisään ja ulos.
21.02.2012 13:17 Topi Lajunen: No, fakta on kuitenkin se, että E-junien ei ole tarkoitus pysähtyä Pitäjänmäessä, eikä Pitäjänmäessä ole edes laitureita "kaukojunaraiteilla", joita E-junat normaalisti käyttävät. Jos taas E-juna olisi jostain syystä käyttänyt kaupunkiradan raiteita, olisi se luultavasti osaltaan korvannut jotain peruutettua A-junaa, ja näin ollen olisi pysähtynyt myös Valimossa, Mäkkylässä ja Ilmalassa. Ehkäpä sotket Huopalahteen, jossa toki E-juna pysähtyy Pasilan ja Leppävaaran välillä?
21.02.2012 13:46 Tuukka Ryyppö: Kari: Helsinki-Leppävaara -välillä on neljä raidetta: Kaksi kaupunkiraidetta ja kaksi kaukoliikenneraidetta. Kaupunkiraiteet ja kaukoliikenneraiteet ovat käytännössä kaksi eri rataa, koska niiden välillä on yhteys vain muutamassa paikassa: Helsingin ja Pasilan välillä, Ilmalan ja Huopalahden välillä sekä Leppävaaran aseman jälkeen, kaupunkiradan päättyessä. Kaukoliikenneraiteilla ei ole lainkaan laitureita asemilla Ilmala, Valimo, Pitäjänmäki ja Mäkkylä. Ideana on, että kaupunkiraiteita ajetaan junavuoroja, jotka pysähtyvät jokaisella asemalla. Kaukoliikenteen raiteita puolestaan ajetaan kaukoliikenteen junavuoroja sekä sellaisia paikallisliikenteen junavuoroja, jotka pysähtyvät niillä asemilla, joilta löytyy laituri myös kaupunkiradalta: helsingissä, Pasilassa, Huopalahdessa ja Leppävaarassa. Kaupunkirataa kulkevat A- ja L-junat ja Huopalahteen asti myös M-junat. S, U, E ja Y puolestaan käyttävät kaukoliikenteen raiteita. Kaupunkiradalla ei ole olemassa lainkaan junavuoroja, jotka jättäisivät pysähtymättä joillain väliasemilla. Mikäli E-juna on ajanut kaukoliikenneraiteita ja pysähtynyt Pitäjänmäellä, matkustajat ovat joutuneet poistumaan junasta ratapenkalle. Jos taas on ajettu kaupunkirataa, on kaksi vaihtoehtoa: 1) kaupunkiradan ajamisesta on tiedetty reilusti etukäteen, jolloin juna on kilvitetty L-junaksi tai 2) kaupunkiradalle siirymiselle on tullut yllättäen tarve esim. toisen jonkin junan rikkouduttua kaukoliikenneraiteilla. Tällöin kuitenkaan ei ole ollut mitään tarvetta jättää matkutajia Pitäjänmäelle, koska aikataulun mukaan kaukoliikenteen raiteita kulkevassa E-junassa ei ole lainkaan Pitäjänmäelle haluavia matkustajia. Pitäjänmäeltä ei myöskään ole syytä ottaa E-junan kyytiin matkustajia, koska he voivat olla matkalla seuraavalle asemalle, Mäkkylään, eikä olisi kovin soveliasta ensin ottaa heitä kyytiin ja sitten olla pysähtymättä Mäkkylässä. Leppävaaran kaupunkirataa poikkeuksellisesti kuljettaessa siis joko pysähdytään joka asemalla ja kilvitetään juna sen mukaan L:ksi tai jätetään E-junalle kuulumattomat pysähdykset väliin.
21.02.2012 14:12 Topi Lajunen: Korjauksia Tuukan muutoin korrektiin viestiin: 1) "...joilta löytyy laituri myös kaupunkiradalta:" po. "...joilta löytyy laituri myös kaukoliikenneraiteilta:". 2) E-junaa ei pidä kilvittää L-junaksi, jos se pysähtyy A-junan pysähdykset. Tällöin annettaisiin virheellinen signaali siitä, että juna jatkaisi Kirkkonummelle, kun oikeasti sen pääteasema on Kauklahdessa. Kilvet luultavimmin pidettäisiin E:nä, ja muuttunut pysähtymiskäyttäytyminen ilmaistaisiin laiturinäytöin sekä asema- ja matkustamokuulutuksin.
21.02.2012 17:08 Juhana Nordlund: Tämä menee osaksi off-topiciksi, mutta kuitenkin: joskus näkee E-, S- ja U-junia kaupunkiradan puolella, toisinaan antamassa tilaa turkulaiselle, toisinaan paikkaamassa peruutettua A:ta. Kilpiä ei haivaintohetkinä ollut muutettu miksikään poikkeaviksi. Olen joskus noussut L:ään Huopalahdessa _kaukojunien_ puolelta (raiteelta 2 siis), muistaakseni siksi, että se L oli aamulla niin hurjasti myöhässä ja A:t olivat aloittaneet liikennöinnin. L siis päästettiin pikkuasemien ohi (käyttäen kaukojunien raidetta), vaikkakin väliin jätetyt asemat kuulutettiin. Kilpiä ei kesken kaiken muutetty esim. U:ksi.
21.02.2012 21:14 [Tunnus poistettu]: Olen kohtalaisen varma että se pysähtyi molemmissa - mikä erikoisjuttu lienee sitten ollutkaan.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!