14.06.2005 / Lapinlahti, Lapinlahti

14.06.2005 Tässä verrokki Juhani Katajiston kuvaan Lapinlahden sorakuopalta (http://vaunut.org/kuvasivu.php/11787). Kiskot tästä vietiin jokunen vuosi sitten.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Lapinlahti (Liikennepaikan tiedot) Kuvauspaikka: Lapinlahti
Kuvaaja: Jape Ruotsalainen
Lisätty: 21.11.2005 00:00
Muu tunniste
Sijainti: Rataverkon ulkopuolella

Kommentit

21.11.2005 23:44 [Tunnus poistettu]: Tällä sorakuopalla tuli tosiaankin äänitettyä ja kuvattua monen eri höyryveturisarjan kaksinvetolähdöt raskailla sorajunilla. Nyt vihdoin pikapuoliin olen saamassa siitä vanhasta Lapinlahden Soraralli VHS-videoistakin nykyaikaisen uusitun DVD-version. (Samalla teen muutamasta muustakin vanhasta VHS videostani uudet DVD-versiot). Luonto ottaa omansa jälleen. Kuopan reunat näyttävät vahvasti pusikoituneeen niistä ajoista. Niinkuin koko kuvan yleisilmekin on hyvin kasvustollinen entisen autiuden sijaan. Soraa lastattiin silloin kesällä 1969 täältä niin tiuhaan, että lastattavana olevan junan lisäksi toinen runko vetureineen odotti usein jo tuossa oikealla sivuutusraiteella, kolmannen saattaessa odottaa vuoroaan Lapinlahden asemalla. Ja mikä ihmeellistä useat näistä sorajunista vedettiin tuplavedolla. Höyryjen kaksinvedot olivat yleensä ottaen koko maatakin ajatellen erittäin harvinaisia. Näin mulle rakkaasta ja tärkeästä paikasta kuin tämä Lapinlahden sorakuoppa tulen varmasti jatkossakin esittämään uusia vanhoja höyryisiä kuvia. Kiitos Jape ottaessasi tämän paikan esille. Se taas päästi sanaisen arkkuni valloilleen.
22.11.2005 00:11 [Tunnus poistettu]: Tässä vielä tuo toinen höyryinen kaksinvetovertailu tällä samalla paikalla.
http://vaunut.org/kuvasivu.php/11788.htm​l .Joskus pikku pakkasella talvella, kun farmariauto Opel Recordin takaluukku oli tässä auki ja mankka oli sisällä pyörimässä Ukko-Pekan lähtiessä varovasti (sutimisen estämiseksi) suurine vetopyörineen täyteen lastattuine soravaunuineen kuopalta oli komeaa kuultavaa, kun kaiku palautti isopyöräisen Pekan harvat iskut tuosta taustalla olevasta hiekkamuurista
22.11.2005 10:54 Jape Ruotsalainen: Siksi tämän esille otin, koska viikonloppuna sain viimein käsiini kyseisen videon ja sen pari kertaa katselin. Mukavia tunnelmia oli nauhalle tallentunut.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!