18.07.2000 / Helsinki, Helsinki asema

18.07.2000 Edfs 28306 konduktöörihytti. Neljä radiota, kahdet videot, cd-soitin, kuulutuslaite, pc, audio- ja videolaitteiden ohjausmonitori.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Helsinki asema Kuvauspaikka: Helsinki
Kuvaaja: Janne Määttä
Lisätty: 25.07.2000 00:00

Kommentit

05.03.2004 19:24 Arska: Nyky junissa pelit ja vehkeet. Silti matkustamon nappikuulokkeista ei kuulu juuri koskaan mitään.
05.03.2004 21:32 mikkom: Vähän on liian luksusta konnareille!
05.03.2004 21:36 Risto Hyvärinen: Taitaa nuo videotkin olla kyllä enemmän matkustajien käyttöön ja jos nappikuulokkeista ei kuulu mitään, on useinmiten vikana, että Junamies Ponteva ei ole vaunuja kytkiessään muistanut laittaa valokaapelia vaunujen välistä kiinni. Nimimerkillä monta kaapelia Ilmalassa vikalappujen perusteella kytkeneenä.
06.03.2004 00:20 Risto Hyvärinen: Sekin vielä! Joskus kun menee varikolla käymään niin siellä on kaikki radiot päällä. Sekä konnarin kopissa, että myös Cx-vaunun päässä olevat, että kaiuttimista kuuluu monta asemaa yhtäaikaa.
Ne käsinojaradiot on sitten toiminnassa vain ICS-vaunuissa ja IC2-rungoissa. Muistaakseni niitä käsinojapistokkeita on myös x-vaunuissa, mutta niissä ne ei toimi. (Tai useinmiten ei toimi.)
06.03.2004 13:17 Jyrki Tervo: No eihän niistä ole tarkoituskaan kuulua mitään, ja jos jotain kuuluukin, niin korkeintaan pientä ininää. Kyseessä on aivan oma ilmiönsä, jota olen tukinut pitkillä postilinja-automatkoillani jumalaisella 80 luvulla.
Se syntyy niin, että kun kuski avaaradion ja säätää sitä niin että se ei varmasti häiritse ketään eli ei kuulu ollenkaan. Kyse on ns onnikaradiohäipymäongelmasta!
Ongelma alkaa nyppimään vasta kuskin höllätessä aavistuksen kaasupoljinta ja kappas raatikaisen tuutista tulikin mielenkiintoista ohjelmaa. No kuski pusertaa taasen 45:aan ruskutuspumpun säädinpoljinta ja viestintä hukkuuu rieselien mylvintään. Jos käyt huomattaumassa kuskille, että ratiota vois laittaa lujemmalle, kauhistunut kuski ruuvaa sitä noin 1 asteen oikealle, ettei rokratio varmaan kuuluisi. Näin sen on aina ollu ja tulee olemaan. Paitsi nyt ihan viime vuosina, vähän vanhempana, on käynyt niinkin, että rockhenkisen kuskin rappivehkeet kiusaa korvia liiaksi asti. Kuka hitto haluaisi kuunella Don Johnson big bandia 10 km:ä, mieluummin kävelen.
06.03.2004 13:24 AnttiL: Eikös tuossa ollut pääsyypää se joku Teosto, joka kävi inisemään ettei radiota saa soittaa linjureissa eikä takseissa ellei makseta jotain korvausta Teostolle? Siis aivan naurettavaa, himassa saat kuitenkin kuunnella sitä mummo vainaan putkiradiota niin että kajarit huutaa punaisena.
06.03.2004 15:28 Jyrki Tervo: Joo nykyään taitaa Teosto olla syypää hiljaisuuteen. Miten lie homma Ylen puheohjelmien kanssa, ei kai niistä tarvitse maksaa mitään hiton Teostomaksuja tartte tilittää. Vai onko tästä tullut joku radiolupamaksuautomaatti!
06.03.2004 15:44 Risto Hyvärinen: Teosto tai oikeastaan Gramex on käytännössä tappanut kaiken "taustamusiikin", jota tähän saakka on saanut kuunnella takseissa junissa ja linja-autoissa. Ainoa paikka minne se ei ole iskenyt, on tavaratalot. Nykyisin onkin parempi kuljettaa mukanaan omia poppikoneita ja kun on lukenut viimeaikaisia kirjoituksia, niin vaikuttaa siltä, että enää ei riitä, jos ostat levyn kaupasta ja maksat siitä itsesi kipeäksi, niin täytyisi kehitellä joku systeemi, joka rahastaisi sinulta vielä joka kerta, kun kuuntelet jotain musiikkikappaletta. Ainoa, mikä siinä pännii minua, niin ne rahat, jotka sillä tavoin kerätään, niin niistä murto-osa menee sille musiikin tekijälle, joka on tehnyt siinä sen työn. Kaikki muu menee näihin levyfirmojen ja Gramexien ja Teostojen taskuihin, jotka ei lämmitä sen muusikon takataskua yhtään.
06.03.2004 15:56 AT: Pian tulee radiolupa takas =)
06.03.2004 16:47 Risto Hyvärinen: Nämä laitteet on asennettu näihin juniin, samoin kuin Sm4 kalustoon ennen kuin tuli tämä uusi laki näistä julkisen palvelun "viihdemusiikista". Vanhoissa Sm-junissa on myös alunperin ollut paikka radiolle. joissain on antennikin vielä paikoillaan ohjausvaunun etuseinässä konnarinpuolen tuulilasin yläpuolella.
06.03.2004 16:56 Christian: Mutta onhan se vieläkin kuitenkin tarkoitus, että radiokanavia soitetaan käsinojan kautta. Siihenhän tämä kielto ei kait vaikuta, tai sitten vr maksaa siitä soitosta jotain? Miten on?
06.03.2004 17:11 Risto Hyvärinen: Kyllä IC2 rungoissa PITÄISI edelleenkin toimia käsinojien kautta kuulokkeila radion kuuntelu, edellyttäen, että kaikki radiot on auki ja astukset kohdallaan tuosta ohjauspanelinäytöstä. Siitä muuten määritellään myös näkyykö nopeus infonäytössä vai ei. Radiot on RDS-radioita, eli asemat pitäisi pysyä koko matkan. Menin pari vuotta sitten IC2 rungolla Jyväskylään ja kyllä siinä ainakin toimi radio koko matkan. Ei tosin minun käsinojasta, mutta naapurin käsinojasta. Eikä se haitannut mitään, koska siinä ei istunut ketään. Ainoa paikka missä ei kuulunut, niin oli Pönttövuoren tunnelit. Lisäksi kaikki kuulutukset tuli myös kuulokkeisiin. Ainoa, mistä en sillä matkalla pitänyt, oli ravuntolapalveluiden puute. Koko matkalla meni kärrit ohi vain kahdesti. Jano olisi ennättänyt tulla, jos olisi vaikka ajatellut nauttia juomia matkan aikana.
18.06.2004 16:44 SEppo: Nämä Nykyajan vaunut eivät ole mitään verrattuna vanhihin kunnon sinisiin vaunuihin jotka sentään olivat kotimaisia eikä mitään puoli suomalaisia.
27.09.2004 16:46 Anssi Krooks: Se, että sinisten ensimmäinen sarja on tehty Saksassa saksalainen vaunusarja esikuvana ei ole puolisuomalaista? IC-vaunut taitavat olla kokonaan kotimaista kehittelyä?
27.03.2005 12:18 Lari Nylund: Pari vinkkia matkailijoille IC2- ja Pendolino-kalustossa: mikali radio ei syysta tai toisesta kuulu kuulokkeilla, ota yhteys konduktooriin. Mikali janottaa tai haluat pienta purtavaa, eika MiniBistroa nay - kysy konduktoorilta missa pain karry menee. Myyntia voidaan tehda myos mm. noutopisteella, IC2:ssa vaunussa 2 (Edfs). Yksi ongelma noissa radioissa on RDS:n kanssa eli ne hakevat kanavan parhaimman taajuuden. Riihimaki-Hameenlinna valilla Radio Suomen taajudelta tulee seka Lahden etta Etela-Suomen tai Hameen lahetysta vaihtuvalla menestyksella, milla nyt sattuu olemaan parhain kuuluvuus. Viime aikoina radiot ovat toimineet hyvin.
28.03.2005 09:31 Eija Mari: Minä olen se joka aina ruikuttaa konnareille kun radio ei kuulu. Eikä ole valittamista palvelusta. Ainoa ongelma rantadalla on se että jotkin asemat kuuluvat samalta kanavalta vuorotellen tyyliin 2 sekuntia rokkia/2 sekuntia iskelmää. Savonradalla tätä ongelmaa ei ollut - ainakaan silloin kun minä käväisin Lapinlahdella.
27.09.2005 17:51 Lari Nylund: Tuo radiokanava ongelma johtuu radioissa olevista RDS-säädöistä. Se etsii paikallisen taajuuden. Radio Suomen kanavalla tulee paikallislähetyksiä ja jossain kohtiin ne vaihtuvat. Raja-alueella se paikallislähetys kuuluu, jolla on parempi taajuus. Joskus tulee mielenkiintoisiakin sanoitusversioita. Paras on ollut "jos Sä konduktöörin mieheksesi sait... lentävä kalakukko."
27.09.2005 21:52 Mikko Mäntymäki: Ei muuta kuin koko junaan "Radio City" rokkaamaan, jonkun tylsän iskelmän sijasta...
01.12.2006 14:04 [Tunnus poistettu]: Totta! Keep on rockin'! ;)

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!