??.??.1910 / Helsinki, välillä Helsinki asema–Pasila asema

??.??.1910 Kuvassa näkyy päärata ja maisemaa kuva on kokoelmasta kuvaaja tuntematon

Kuvan tiedot
Välillä: Helsinki asema–Pasila asema Kuvauspaikka: Helsinki
Kuvaaja: Jyrki Längman
Kuvasarja: Helsingin asema
Lisätty: 26.06.2006 00:00
Muu tunniste
Vuodenajat: Talvi

Kommentit

26.06.2006 22:39 [Tunnus poistettu]: Ja huomatkaa taustalla kasvitieteellinen puutarha vai mikä sen virallinen nimi onkaan? Taustalla siis Helsinginkatua ja vasemmallako Töölönlahden pohjukkaa? - Ainakin vastaavia tämän tyylisiä kuvia Linnunlaulun ympäristöstä (postikortteinakin) on otettu 1900-luvun alkuvuosina mm. Iitan kanssa, jolloin Linnunlaulu oli juuri tällainen kaksiraiteinen. Vastaavan näköistä puuaitaa, kun tässä säilyi ainakin tästä vähän alemmas ja ylemmäs toisella puolella rataa aina 1960-luvun lopulle saakka Eltsun mäen suureen perusparannukseen saakka.
19.04.2007 23:48 Jorma Rauhala: Koskapa tämä oikealla oleva Diakonissalaitoksen rakennus on edelleenkin pystyssä, tuo ratasilta onkin mielenkiintoinen. Sellaistahan ei enää ole, vaan siinä on vahva ratapenger. Nykyinen Helsinginkadun silta on kuvasta oikealla näkemättömyydessä. Siellä ei varmaankaan ole kuvanottoaikaan vielä ollut radan alikulkua. Olikohan Linnunlaulun ylikulkusiltaakaan olemassa, sillä sehän on tästä vain vähän matkaa vasemmalle. Liekö tuo kuvan alikulkusilta täytetty soralla Linnunlaulun sillan valmistuttua ja myöhemmin Helsinginkadun alikulun valmistuttua? Mielenkiintoinen kuva sinänsä.
08.11.2012 22:31 Jorma Rauhala: SRS:n kartassa http://www.raitio.org/ratikat/helsinki/r​adat/kartat/yksrait1.gif näkyy kuvassa olevan Ensi Linjan alikulun sijainti. Eli tänä syksynä tuhopoltetetun "metsänvartijan majan" (oli Linnunlaulun vanhin talo) ja tulevaisuuden Helsinginkadun sillan puolivälissä. Karttaa katsovan kannattaa huomata, että karttalehtien liitos ei ole täydellinen, vaan hieman siirtynyt, mutta ymmärrettävä.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!