06.09.2008 / Korpi, Korpi

06.09.2008 Jyhkeyttä ja uljuutta oli tarjolla lähellä ruuhka-Suomea, kun maamme dieselvetureista se vaikuttavin (mielipide) oli päästetty irti. Pilvisyys lisääntyi päivän mittaan, mutta vielä kerran taivas repesi juuri sopivasti antaen auringonsäteiden hivellä punavalkoista pintaa. Dr12 2216 -johtoinen M1077 (?) ohittaa Korven entistä asema-aluetta.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Korpi (Liikennepaikan tiedot) Kuvauspaikka: Korpi
Kuvaaja: Tuomas Pätäri
Lisätty: 08.09.2008 00:00
Muu tunniste
Sijainti: Linjalla
Vuodenajat: Syksy

Kommentit

08.09.2008 19:17 Jussi Mäkinen: Tämä on kaunis! Mikään elementti ei paljasta vuosikymmentä, ellei sitten radanvarren pusikko. Kyllä kelpaa hurustella. Korven voisi muuten lisätä tuohon paikka-kohtaan, jos saa toivomuksia esittää. :)
08.09.2008 21:37 Tuomas Pätäri: Museojunia kuvatessa tulee usein ihan yritettyä, että ajalliset identifiointimahdollisuudet jäisivät vähäisiksi. Usein vain hyvän kuvauspaikan löydyttyä se on varustettu vähintään yhdellä linkkitornilla, ja viereistä hiekkatietäkin sattuu pöllyttämään se Audin viimevuotisin malli. Vaihdanpa tuon Korven tuonne tyystin, kävin vasta kuvatekstiä kirjoittaessa tarkistamaan että mikäköhän paikka tämä edes mahtoi olla - Korpi oli minulle aivan uusi tuttavuus rautateidemme ex-paikoissa.
08.09.2008 21:58 Erkki Alatalo: Nykyaikanakin saa hienoja nostalgisia kuvia, kun vain osaa etsiä oikeat kohteet.Tuomakselta jälleen hieno kuva. Maalaisidylliä vasemmalla, oikealla entisajan rautatieläisasunto ja keskellä uljas "huru". Silmiinpistävää on myös "puuvaunu" veturin takana. Kiitoksia Tuomas. Tämäkin kuva tuo taas mieliin sitä katoavaa rautatieromantiikkaa. Onkos Korpi ollut joskus vilkaskin liikennepaikka ja onko missään kuvaa kyseisestä asemasta.
16.05.2010 00:50 Jorma Toivonen: Sattui arvonnassa kohdalle tämä kuva, jonka johdosta muutamia muisteloita kaivautui aivojen sopukoista (noniin taas se "Toivonen"...). Iltaisin ja öisin linjalla oli melkoisen pitkä junasuoritusväli (Kr-Hy), 1835:llä Hangosta kohti kotia, Karjaalla odoteltiin edellä kulkevan lätän saapuvan Hyvinkäälle. Haimoon rullauksen jälkeen näillä paikkeilla (ehkä hieman aiemmin) MAN:iin täydet mörinät. Hyvinkää usein tiedusteli näillä tienoilla olinpaikkaa - joko alkaa "petailemaan" läpikulkua ja seuraava junakin (1841, 2xDv12) Karjaalla oli jo valmistumassa. Jotkut kuljettajat, kuultuaan oudon "Hyvinkään äänen", vastasivat totuuden mukaisesti: Pimeää on, ei osaa tarkasti sanoa, jossain korvessa taidetaan olla tulossa, kun ei mitään näy. P-i-i-i-tkä hiljaisuus ja epävarma kysymys - o-osaatko yhtään arvioida milloin olette Hyvinkäällä? "Puolen tunnin päästä ollaan ratapihalla - laitappa värit valmiiksi senmukaan". Ei tosin montaa kertaa onnistunut tämä harhautus, kun sana kiiri suorittajien keskuudessa ja junan sijainti tiedettiin vastauksen sanamuodosta riippumatta. Aikanaan värit olivat "läpi" ja asemamies pyöritteli ohikulkua Hangon laiturilla, suorittaja kurkisteli tapahtumaa aseman oven raosta... Mutta hurun mörinä ja vihellys edessä olevalle vartioimattomalle tasoristeykselle hieman häiritsi väsyneiden korpilaisten ilta-unia.
16.05.2010 14:07 Teemu Sirkiä: Näitä juttuja on aina mukava lukea. Mikä tässä oli se varsinainen harhautus, puoli tuntia on ajoaikana ehkä hieman liikaa?
16.05.2010 15:37 Teemu Sirkiä: Niin ja puheesta ei tietenkään erota sitä, onko juna korvessa vai Korvessa... :)
17.05.2010 00:18 Jorma Toivonen: Tuosta on n.25km Hyvinkäälle, tavarajunien sn60km/h oli Hy-Hnk välillä aiemmin, joten tuo puolituntia oli varsin hyvä arvio. Tuota Korpea ja korpea tarkoitin. 1835:ssä oli vaunuja Hangosta, Tammisaaressa otettiin lisää vaunuja tarvittaessa ja kohdattiin vastaantuleva paikku. Sivulta lähdettiin kiskomaan, usein raskastakin, junaa kohti Karjaata. Drasvigin kohdalla ei nopeus vielä ollut noussut huimaavaksi, Raaseporikin sivuutettiin rauhallisesti, vielä vähän ja lasku Karjaalle. Karjaalla veturin irroitus junasta ja tunnin tauko tornin silmien alla, kun päivystäjä valmisteli vaunuston viimeiselle etapille. Usein tuo 1835 oli täysi juna painon (1500tn), tai pituuden (140aks) puolesta - siinä sai huru laittaa parastaan...

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!