14.07.1988 / Leukaluut, välillä Suoniemi (uusi)–Siuro

14.07.1988 Dr13 2342:n vetämä P 143 on juuri ohittanut Leukaluiden seisakkeen ja ylittää vauhdilla pienen järvipenkereen.

Kuvan tiedot
Välillä: Suoniemi (uusi)–Siuro Kuvauspaikka: Leukaluut
Kuvaaja: Juha Kutvonen
Kuvasarja: Hurut työssä
Lisätty: 31.12.2008 00:00
Junatyyppi
P: 143

Kommentit

01.02.2011 14:52 Teijo Lyijynen: Deja vu! Tai ei mikään deja vu, vaan ihan oikeita muistoja lapsuudesta.

Nähdessäni kuvassa nuo puhelintolpat tuli hieman hämmentynyt olo. Ihmettelin, mikä noissa tolpissa on tuttua. Hämmennystä lisäsi tuo silta ja maisema muutenkin. Sitten huomasin, että kuva on otettu erittäin tutussa paikassa.

Mummolla ja papalla oli aikoinaan mökki kutakuinkin tuossa junan peräpään kohdalla vasemmalla puolella. Paljon tuli 25 vuotta sitten käveltyä kuvassa näkyvää radan vartta ja ripeästi ylitettyä kuvassa näkyvää siltaa peläten mahdollista junaa. Voi sitä kreosiitin tuoksua ja kiskojen kolinaa junan kulkiessa ohi! Ja tuo seisakemerkkikin(?)... Voi voi...

Käytettiinkö muuten tuon näköisiä puhelinpylväitä muualla kuin Porin radan varressa? Itse en muista niitä muualla koskaan nähneeni.
(Käyttäjä muokannut 01.02.11 15:04)
01.02.2011 17:54 Kimmo T. Lumirae: Kuvauspaikka on hieman entisestä Myrrän seisakkeesta itään ja junan perä on juuri ja juuri Sadanleukaluun saarella, jota on myös Elsansaareksi kutsuttu. Nimen synnystä elää kansantarina, jonka mukaan, koska lie, olisiko isonvihan aikaan, venäläisiä oli liikkeellä ja pakottivat paikallisen Elsan soutamaan, vaiko opastamaan heidät kuvassa oikealla näkyvän Kuloveden yli. Elsa oli kuitenkin vetänyt vene/istä tapin/t ja uinut tämän saaren rantaan uimataidottomien venäläisten hukkuessa kaikki. Siitäkö mahtoivat kertyä ne sata leukaluuta...Saari oli kaiketi asumaton noin vuoteen 1960, jolloin sen läpi kulkevan radan linjausta muutettiin siten, että saaren itäpäähän jäi tarpeeton penger, jolle tehtiin sittemmin tie ja saari vuokrattiin näin tieyhteyden saannin jälkeen rautatieläisten kesämökkitonteiksi. Täällä länsipäässä vanha linjaus kulkee kuvan vasemmassa reunassa metsittyneenä penkereenä. Kuvan keskellä näkyvän sillan alla oleva kapea salmi yhdistää sen vasemmalla puolen olevan Piikkilänjärven oikeanpuoleiseen laajaan Kuloveteen.
07.02.2019 15:33 Timo Salo: Todella hieno ja hyvälaatuinen kuva menneisyydestä :-)

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!