22.10.1942 / Viipuri, Viipuri

22.10.1942 Jatkosodan aikainen Viipurin Kolmikulma. Etualan pääkatu on Mannerheiminkatu, jossa on Papulan ja Ristimäen raitiotielinjojen rautatieaseman pysäkin laiturit oikealla, ja raitiotien takana on Salakkalahdelle vievä satamaraide. Viipurin satamien "Kiertorata" tulee oikealta asemalta ja jatkuu vasemmalle kiertäen Pohjoissataman, Eteläsataman ja ohittaen mm. Havin yms. sekä palaa Viipurin ratapihalle kierrettyään siten koko kaupungin. Vasemmalla oleva katu on nimeltään Kolmikulma ja linja-autoaseman viertä kulkee puolestaan Revonkatu.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Viipuri (Liikennepaikan tiedot) Kuvauspaikka: Viipuri
Kuvaaja: E.J.Reinikainen (Lisännyt: Jorma Rauhala)
Lisätty: 11.01.2009 19:33
Muu tunniste
Rautatieinfra: Asemarakennus

Kommentit

11.01.2009 23:00 Jouni Hytönen: Pääraidetta Vainikkalan suuntaan lukuun ottamatta kaikki raiteet ovatkin tältä kuva-alalta nykyään poissa.
31.12.2012 12:01 Kurt Ristniemi: Kuvan suunta on kutakuinkin länsilounaaseen. Revonkatu on siis tuo kuvan oikean reunan poispäin johtava katu, ja linja-autoasema on sen vasemmalla puolella kuvan keskellä. Aivan etualalla on Kolmikulman puisto. Tuo lähin vesialue vasemmalla on Salakkalahti. Sen takana Pohjoissatama ja Viipurin linna.
Pohdiskelen sitä, olisiko tuo etualan pääkatu tällä kohtaa kuitenkin jo Rautatiekatu. Rautatieasema olisi hetikohta tuolla oikealla.
Suuntia voi sihtailla esim. kartasta http://koti.kapsi.fi/timomeriluoto/KARTA​T/Kaupunkikartat/Viipuri%20matkailukartt​a%201935.jpg Ruutu 9. vas ja 4. ylhäältä. Kolmikulman puisto on aivan ruudun vasemmassa alanurkassa.
03.01.2013 18:43 Kurt Ristniemi: Jaahas. Niin siinä käy, kun unohtaa että kartat eivät aina suinkaan ole pohjois-etelä -suunnassa.
Korjataanpa siis: Kuvan suunta on kutakuinkin luoteeseen...

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!