13.02.2009 / Nürnberg Hbf, Saksa

13.02.2009 Nürnbergistä lähtee useita mootorijunia (RE / RB) jotka jaetaan matkalla jopa kolmeen osaan. Jotta matkustajat osaisivat nousta oikeaan yksikköön käytetään laiturilla junan jakokohdan tuntumassa lisäopasteita. Olisikohan täällä Suomessa VR Oy:lla jotain opittavaa opastuksesta. Tuskin, sillä Suomessahan on erikoisolosuhteet, joissa ei voi soveltaa ulkomaisia esimerkkejä.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Nürnberg Hbf Valtio: Saksa
Kuvaaja: Teppo Niemi
Kuvasarja: Saksan matka helmikuu-09
Lisätty: 16.02.2009 10:36
Muu tunniste
Rautatieinfra: Asemarakennus, Asemarakennus
Ulkomaat

Kommentit

16.02.2009 10:57 Pasi Seljas: No kaipa tuo tuostakin selviää, tuntuisi vaan luonnollisemmalta, jos kilpi olisi junan suuntaisesti ja vasemmalla Bayreuth ja oikealla Marktredwitz. Suomessakin olisi varmasti opittavaa näin jaettujen pendojen aikana, kun on paikkaliput ja kaksi junaa samalla raiteella.
28.02.2009 19:36 Tuukka Ryyppö: Näin kyltin näkee hyvin silloin kun seisoskelee junan seinustalla ja ihmettelee, mihin osaan junaa oikeastaan pitäisi nousta. Ja viesti menee kyllä takuuvarmasti perille. Jos kyltti olisi ehdottamallasi tavalla, kylttiä itseään ei näkisi kovinkaan helposti.
02.03.2009 05:25 Lari Nylund: Maailmalla on paljon esimerkkejä, jotka kannattaisi tuoda Suomeen. Toki myös päinvastaista mallia olisi tarjolla. Informaatiossa on kaksi puolta, jos sitä annetaan liikaa niin tulee informaatiotulva ja sitten ovat kaikki seinät sekä jääkaapin ovet täynnä tietoa erilaisista asioista - ilmoitustaulu kärsii siitä, kun tietoa on jaettu kaikkialle muutenkin. Mielestäni junan ja vaunun numeron perusteella itselleen oikeaa paikkaa etsivä asiakas pääsee varmasti perille, eikä tarvitse lisäkylttejä. Valitettavasti niin monta esimerkkiä on myös tavattu siitä, että vieressä on kyllä selkeästi monella kielellä ilmoitettu esimerkiksi oven olevan poissa käytöstä, mutta niin vain pitää sitä nappia painella ja sitten olla paniikin partaalla. Ehkä ilmoituksen vieressä pitäisi olla vielä henkilö, joka lukisi tekstin? Hauskoja tilanteita tarjoaa myös nykyteknologiaan tutuksi päässeet henkilöt, jotka ovat ihmeissään oven aukaisumahdollisuuden olevankin kahva eikä painonappi.
(Käyttäjä muokannut 02.03.09 05:29)
02.03.2009 10:41 Teppo Niemi: Lisäksi raidenäytöt, ja päätaulun infotiedot kertovat junan jaosta matkalla. Laiturin itäpään näyttö kertoo junan etupään menevän Marktredwizeen, takimmaisen mennessä Bayretiin. Samoin etupään kohdalla raidenäytössä lukee Marktredwiz ja takapään näytön (kohdallani) menevän Bayrettiin. Vastaavan jaon näyttö päätaulussa http://vaunut.org/kuva/54813?s=1 (klo 9.36 RE3513/RE3513)Läpikulkeville 'palapeli'-ICE-junien yhteydessä en nähnyt käytettävän tällaisia kylttejä, vain raidenäytöt kertovat asiaa. Sen sijaan taajamajunien (RE, IRE, RB) osalta näitä käytettiin. Mutta miten väliasemilla opastetaan palapelitaajiksien oikeisiin runkoihin, ei minulla ole havaintoja. Mutta kuten Lari kirjoitti, mailmalla on paljon esimerkkejä, jotka kannattaisi tuoda Suomeen. Yksi voisi olla esim. tarvittavan minimivaihtoajan ilmoittaminen aikatauluissa, toinen on palapelijunien osalta raidenäyttöjen hyödyntäminen (josta siis vinkkiä uusien hankintaan Ratahallintokeskukselle) ja kolmas poikkeustiedotus näytöillä. Ja kun katsotaan vielä päätaulua: 9.36 Müncheniin lähtevän junan lähtöraiteella 13 näyttäsi olevan myöhemmin lähtevä toinen runko, koska lähtöraiteeksi on merkitty 13a (kaikki raiteethan on jaettu 13a, 13, 13b), lisäksi junan sijainti merkitty sektoritunnuksin. Mahtaakohan samalla raiteella olla Mücheniin Treutligenin ja Ingolstadin kautta lähtevä juna?
02.03.2009 18:43 Tuukka Ryyppö: Ovivikalaput voisi ehkä kiinnittää jotenkin niin lähelle niitä painonappeja - samalla vaikka napit blokaten - että eivät jäisi huomaamatta. Tietysti lappujen pitäisi silloin olla säänkestäviä, mutta suuriko järjestely siinä nyt sitten olisi. Lisäksi, Suomessa ovat ne laput kuitenkin niin naurettavan pieniä, ettei niitä ihan helposti huomaa. Etenkin kun ne on väritettykin naamioitumaan ympäristöönsä.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!