20.04.2009 / Liperi, Viinijärvi

20.04.2009 Kemiralta palaileva T4982 saapuu Viinijärvelle matkallaan kohti Joensuuta.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Viinijärvi Kuvauspaikka: Liperi
Kuvaaja: Ville Saarelainen
Lisätty: 22.04.2009 23:27

Kommentit

22.04.2009 23:54 Tuomo Pietilä: Junaa katselisi mielellään hieman suurempanakin...
23.04.2009 00:17 Jaakko Tuominen: Mutta silloin katoaisi 1/2kokonaiskuva alueesta. Ja voihan sen junan kuvata uudelleen lähempänä vaikkei sitä julkaise.
23.04.2009 00:46 Ville Saarelainen: Pitääkö tässä heti tuoreeltaan ruveta anteeksi pyytelemään, että kuukausien tauon jälkeen päätin laittaa esille tunnelmallisen auringonlaskukuvan, jollaista ei ole mahdollistakaan ottaa kovin monena päivänä niin että lama-Suomessa harvinainen tavarajunakin tulee vielä sopivaan aikaan? Onko jossain säännöissä joku minimietäisyys junalle? Hetken aikaa miettimällä kuvasta luulisi löytyvän muutakin ideaa kuin pelkkä juna. Ja sitten ihmetellään kun iso osa vanhoista(tm) kuvaajista ovat kaikonneet v.orgista... *****
23.04.2009 00:49 Topi Lajunen: Ei tarvitse pyydellä anteeksi. Osalle vain ei kelpaa muut kuin "dokumentaariset tyyppikuvat". :)
23.04.2009 01:39 Olli Keski-Rahkonen: Kaikenlaiset kuva-aiheet mahtuvat joukkoon, ja toisaalta jokaisella on oikeus omaan mielipiteensä kuvien suhteen. Toiveita voi aina esittää: kuvaajasta on kiinni tuleeko aiheesta lisäkuvia vai ei. Hyvänä esimerkkinä viimeaikaiset Piikkiön ratatyökuvat, joista on ollut iloa niin menneitä muisteleville kuin mallinrakentajillekin. Mukavaa, Ville, että lisäsit uusia kuvia. Toivottavasti uusia kuvia lisäilevät jatkossa niin Tuomo, Ville kuin muutkin!
23.04.2009 02:33 [Tunnus poistettu]: Olen Topin ja Ollin kanssa samaa mieltä; miksi ihmeessä pyytää anteeksi jotain teknistä detaljia, jos joku kuvaan jotain kommentoi? Minä ainakin kerron jo kuvatekstissä, mikäli kuva ei teknisesti lähe, mutta siinä voi olla sitten jotain muuta mielenkiintoista. Ihan yhtä lailla tämä Villenkin kuva on jees, paitsi että toimii ja menee teknisen seulan läpi, tässä on muutenkin ideaa. Itse kiinnitin esimerkiksi siihen ensimmäisenä huomion, kuinka kuvauspäivänä voi olla vielä noin paljon lunta jäljellä tuon suunnan tonteilla. Tästä sitten maata pikku hiljaa katseellani edeten löysin jos vaikka mitä mielenkiintoista tästä kuvasta. Turhat mutinat pois ja/tai turhat herneenvedot nenukkaan veke, eikös juu. Ihan kaikkea ei sentään ole syytä ottaa henk.koht.
23.04.2009 08:36 [Tunnus poistettu]: Hyvin asiallisia & loistavia kuvia nämä kaikki ovat! Villeltä olenkin odotellut uusia kuvia Pohjois-Karjalan maisemista.
23.04.2009 09:45 Tuomo Pietilä: Villelle suosittelen oman kommentoinnin tarkastamista vaikka kuvan 12398 yhteydessä. Minun mielestäni kokonaiskuvasta ei katoaisi mitään vaikka juna olisi noin viisi pylväsväliä idempänäkin.
23.04.2009 15:01 Ville Saarelainen: Sitä tikulla silmään jne... ja kyllä itse kukin voi hermostua pidemmällä aikavälillä kun tätä vorgin menoa katselee. Mainittakoon myös, että kuvasta todellakin katosi jotain junan tultua lähemmäs, nimittäin junan varjo peitti kiskoista kiiltelevät viimeiset auringonsäteet, joka vaikutti julkaistavan kuvan valintaan. Kun nyt toistamiseenkin juna on liian kaukana, niin olisiko tämä tahallaan huonoksi muokattu kuva http://www.telemail.fi/vsaar/55680b.jpg mahtunut paremmin v.orgin vallitseviin standardeihin, kun juna on sentään lähellä? Tällaisia täällä riittääkin (tosin ei ne minunkaan alkuajan kuvat ole sen parempia). Tuolla olisikin voinut tehdä kokeen, eli laittaa se tänne jonkun aloittelijan nimellä ja tuo alkuperäinen kuva yhtäaikaa omalla nimellä, ja vertailla kommentteja. Kumpikohan olisi kelvannut paremmin? ;-) Täällä on nähty varsin huonoissakin roiskaisuissa "vautsi mahtava kuva" -kommentteja, ja päinvastoin. Tarkoitus ei ole kerjätä vautsi-kommentteja, mutta ihmetyttää se kuitenkin miten monella mutkalla yleisön asettama rima onkaan, kun liian usein meinaa kompastua vaikka kuinka korkealle yrittää loikata.
23.04.2009 21:30 [Tunnus poistettu]: Eihän täällä mitään Vorgin standardeja olekaan ehdotelu, vain jonkun Pietilän standardeja.
23.04.2009 22:12 [Tunnus poistettu]: Olen itse pitänyt Villen kuvista, koska niissä on usein paljon ideaa ja oivallusta. Niin tässäkin, kun odotellaan lähestyvää junaa rautatieaiheisessa ympäristössä. Pelkkiä junia ja vetureita kuva-alaa täyttämässä näkee liiankin usein. Ne on jo nähty.
En ole itse pitkään aikaan lisännyt saitille/ottanut aihepiiriin kuuluvia kuvia. Valtavan kuvatulvan takia sivustolle on mielestäni turha lisäillä perusmatskua. Pitäisi tuoda esille jotain erikoista ja hienoa, taiteellistakin ehkä. Tämä kaikki vaatisi paljon aikaa, mitä ei tunnu nykyään liikaa olevan. Mitä enemmän käyttäjiä, sitä enemmän mielipiteitä. Siinä se.
(Käyttäjä muokannut 17.03.13 16:11)
23.04.2009 23:19 Jarkko Korhonen: Öh, missä se kuvatulva? Perin hiljaista täällä uudessa vorgissa on ollut, harmi kyllä. Niin se vaan taitaa olla maailman sivu nettiasioissa. Uudistus - vaikka menisikin teknisesti nappiin - karkoittaa käyttäjiä ja häiritsee fiilistä ja vieraannuttaa. Mutta palatakseni tähän kuvaan, onnistunut kuva ja vangitsee hyvin kevättalvisen asemamiljöön. Oma huomioni kiinnittyy junan sijasta rautatierakennuksiin ja kauniiseen valaistukseen.
23.04.2009 23:35 [Tunnus poistettu]: Tulvasta puhuessani tarkoitin tapahtumia tässä parin vuoden aikana. Täytyy myöntää, etten ole tämän uudistuksen jälkeen kovin paljoa sivustolla viihtynyt. Ehkä sitä oli tottunut vanhaan ulkoasuun ja ikäkin... Ei hemmetti, vanhaksiko tässä? Olen kyllä mielenkiinnolla katsellut wanhoja kuvia, mitä täällä silloin tällöin näkee. Mutta mielenkiintoa riittää, joten moottoriperästä kuuluu..
24.04.2009 00:20 Jaakko Tuominen: Katselin myös rakennuksia ja vaihdekujaa sekä raiteistoa joka näkyy paljon selvemmin kuin itse viimekesänä ottamassani kuvassa jossa ei näy edes junaa.
24.04.2009 10:23 Perttu Karttunen: Tuollahan ei kesällä pitkään paikallaan seiso, kun siellä on useampi muurahaisyhdyskunta ja muurahaiset ovat vielä mallia happo, eli polttiaisia... Jos juna ois ollu yhtään lähempänä olis se mm. peittänyt näkyvistä tuon Viinijärven asjallisen vesitornin ja muita rakennuksia, Viinijärven miljööhän lie harvoja näin hyvin säilyneitä kokonaisuuksia.
25.04.2009 00:05 [Tunnus poistettu]: Jarkon ja Tuomaksen kommenteihin liittyen: Täällä vorgissa on mukana monenmoista kuvaajaa, niin tyyppikuvien kuin tunnelmakuvienkin spesialisteja ja kaikkea siltä välilä - ja se on oikein hyvä se. Tuomaksen pikkuisen väheksyvän perusmatksun lisäämisestä olen kyllä vähän eri mieltä. Veteraanien - parin Tapion ja parin Jorman ja monen muun - tänne lisäämät kuvat on enimmäkseen aikoinaan olleet nimenomaan perusmatsuka, mutta nyt niistä on tullut kiinnostavia ajankuvia ja eksotiikkaa tämän päivän entusiasteille. Lisäilkää siis ihmeessä sitä perusmatskua jos se vain on osapuilleen asiallisen tasoista! Tätä päiväähän tämän päivän kuvaajan pitää tallentaa, muuta ei voi.
01.03.2018 12:13 Teemu Saukkonen: Nythän nämä etualan raiteet taitavat olla historiaa?
01.03.2018 17:51 Marko Anttila: Taidettu purkaa 2015 - 2016 välillä raporttikuvien perusteella, http://www.tasoristeys.fi/raporttihaku?r​eportId=27749
22.03.2020 04:34 [Tunnus poistettu]: Hieno kuva!
23.03.2020 09:44 Jukka Ahtiainen: Olennainen junan odottajan tilanne ja tunnelma.
Junaa on odotettu ehkä pitkäänkin pakkasessa asemamiljöön yksityiskohtia katsellen, ihaillen ja entisajan toimintoja miettien. Tuleeko juna ennen nopeasti laskevaa aurinkoa? Kaukaa näkymättömissä alkaa kuulua lähestyvän junan ääni ja myöhemmin
äänihavainnon todistaa oikeaksi hämärästä ilmestyvä hahmo. Kameran asetukset on tarkistettu, kaikki on kohdallaan. Nyt!

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!