09.07.2009 / Ylitornio

09.07.2009 Tka8:n vetämä ja Tka7:n työntämä sepelijuna ohittaa sivuraiteella seisovan sekalaisen työjunan, jossa vetovaununa Tka7 235.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Ylitornio (Liikennepaikan tiedot)
Kuvaaja: Ari-Pekka Lanne
Kuvasarja: Keltainen
Lisätty: 09.11.2009 16:32
Muu tunniste
Sekalaiset: Työmaa
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

10.11.2009 16:47 Seppo Romana: Tämäkin kuvasarjan kuva on tyylikäs ja vuosikymmenten jälkeen nousee varmasti suureen arvoon. Jostakin syystä näitä ratakuorma-autoja ei ole koskaan osattu arvostaa vaan huomion ovat vieneet isommat menopelit. Kiitos Ari-Pekka!
10.11.2009 17:43 Pekka Porkkakoski: Vieläkö tuo laituri on tuollainen. Näyttäisi käyneen perinteiset, että rataa on menty laiturin kohdalta nostamaan uusimistyön yhteydessä ja laituri on jäänyt vaarallisen matalaksi. Pituuskin on lyhyempi kuin junilla, vain 6 vaunulle. No eipä taida kiinnosta ketään viranomaista, kun kukaan ei ole tilannut lakkauttamis- tai parantamismääräystä. Ai, mutta eihän tämä olekaan Misi tai Kemijärvi. Täällä Iso-Vaaleen 1500 V syöttö vaunujen tarpeisiin toimii.
10.11.2009 19:54 Jorma Rauhala: RHK:n lyhyen lättähattuajan matkustajalaiturin takia Aurora Borealis -junat joutuvat pohjoiseen matkatessaan tekemään Ylitornion pysähdyksen aikana vaihtoliikkeen eli ensin tyhjennetään junan etupää matkustajista kamppeineen laiturille ja sitten kun tilanne on selvinnyt, juna vetää peräpäänsä tyhjennettäväksi laituriin. Aikaa kuluu operaatioon useita minuutteja. Etelään mennessä taidetaan juna ottaa tumppilaituriin vain yhdellä pysähdyksellä; matkustajat vaeltavat sitten junan sisällä vaunusta toiseen nyssäköineen, jos laiturin kohdalle ei osunut oma vaunu. On muuten Suomen ainoa matkustajaliikennepaikka, jossa joudutaan tällaiseen vaihtotyöhön väliasemalla. Pitkästä, saati korkeasta laiturista ei ole ilmeisesti suunnitelmiakaan? PS. Nytköhän Ytr lakkautetaan (?) kun tuli paljastettua tuo karu vuosikymmeniä jatkunut totuus Lapin laituripoliikasta. Tarkoitus ei ainakaan sellainen ollut. Toisella radalla tämä menettely käy, mutta toisella ei.
22.07.2017 00:31 Jimi Lappalainen: Vieläkö tuollaista harrastetaan?

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!