??.07.2009 / Dresden Hbf, Saksa

??.07.2009 101 031 Dresdenin päärautatieasemalla heinäkuussa 2009. ko. aseman katto on toteutettu aika eksoottisella tavalla; kuvassa näkyvän ristikkoteräskaarirakenteen kruunaa varsinaisena sääkatteena toimiva, suunnattoman suuri, muotoon ommeltu ja valoa läpäisevä pressu.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Dresden Hbf Valtio: Saksa
Kuvaaja: Juha Toivonen
Lisätty: 13.02.2010 16:31
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Ulkomaat
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

13.02.2010 16:58 Tunnus poistettu: Kaikkea se saksalainen keksii.
13.02.2010 17:06 Juha Toivonen: Kyllä... Kokonaisuus oli kuitenkin aika onnistunut, samoin kuin itse aseman palvelutaso; kaikkea sai ja vieläpä yli puolenyön. On hienoa havaita, että Euroopassa asiakaspalvelu sekä -kulttuuri ovat vielä arvossaan...
Mainittava on lisäksi, että yleisesti Keski-Euroopan asemilla mm. ruuassa hinta-laatusuhde on erinomainen, sekä valikoima kiitettävän monipuolinen; ravintola- ja pikaruokapalveluita on lähes jokaiseen makuun, eikä tarvitse maksaa itseään kipeäksi hiukopalaa saadakseen. *****
13.02.2010 17:51 Tuukka Ryyppö: En kyllä sanoisi, että ainakaan Saksassa on asemilla hinta-laatusuhde mitenkään kovin hyvin kunnossa. Mikä maksaa muualla kaksi euroa, maksaa asemalla noin kolme. Asemilla myöskin appeen laatu tuntuu olevan kehnompaa kuin 150m päässä asemasta - vaikka yhä ihan hyvää tai vähintään tyydyttävää olisikin. Enemmän tässä taitaa olla kyse vertailusta Suomen asemien hintoihin, jotka ovat tietysti korkeammat kuin muualla (Norjaa lukuun ottamatta). Sen vähän kokemuksen perusteella mitä mulla on, on asemanapostelun meininki muissa maissa Saksan ympärillä aika sama kuin Saksassa.
13.02.2010 18:07 Juha Toivonen: ... jaa-a! ... Tuukalla on käynyt huono flaksi tämän asian suhteen... ei voi kuin valittaa tapahtunutta. Itse olen kuitenkin ollut erittäin tyytyväinen asemien (Berlin, Dresden, Leipzig, Schierke, Brocken, Cottbus, Wien, Paris, Strasbourg, München, etc.. suhteen.
13.02.2010 19:22 Tuukka Ryyppö: Njoo, kyllä mäkin usein junaa vaihtaessa jotain käyn asemalla syömässä, mutta jos on vaikkapa tunnin pituinen vaihto, näen kyllä mielelläni sen vaivan, että haen jostain vähän kauempaa ruokaa halvemmalla. Ei se asemaruoka mitenkään kehnoa ole, eikä se budjettia tapa. Mutta jos muualta saa parempaa 30% halvemmalla, niin ei sitä asemasafkaa silti kyseisen maan kontekstissa voi hinta-laatusuhteeltaan erinomaiseksi kehua. Lähinnä kai asemasafkan laadussa ongelmana on, että sitä tarjoavat pienyrittäjien sijaan ensisijaisesti ketjut, jotka tuotantoa tehostaessaan ovat hukanneet osan laadusta. Tai jos ovatkin laadukkaita, niin ovat sitten myös hintavia. Jostain Le CroBagin täytetystä patonginpätkästä saa maksaa yli tuplaten sen, minkä jossain kadunvarren leipomossa. Hinta selittynee ensisijaisesti asemarakennusten liiketilojen korkeilla vuokrilla, mutta ainakin tuon LeCroBagin kohdalla kyse on ihan siitäkin, että asemilla ihmiset ovat valmiita maksamaan enemmän jos muualle ei ehdi.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!