20.09.2010 / Stuttgart, Saksa

20.09.2010 Tämän pussinperäratapihan tuleva remontti on aiheuttanut Württembergissä aivan hurjia mielenosoituksia, kun oikealla olevaa puistoa pitää myös hieman kaataa pois. Esim. HS ja AL uutisoivat näyttävästi viime viikolla täällä ollutta mielenosoitusta ja kuinka pieniä lapsiakin oli sumutettu ja vesitykitetty. Lähijunilla (S-Bahn) on aseman alla oma läpiajettava kaksoisraide-tunneliasema, raitiovaunuilla (Stadtbahn) on myös oma asema tunnelissa. Kuva on napattu aseman kellotornin näköalatasanteelta. Lisää tietoa projektista esim. http://www.das-neue-herz-europas.de

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Stuttgart Valtio: Saksa
Kuvaaja: Jorma Rauhala
Kuvasarja: Monipuolinen Stuttgart
Lisätty: 04.10.2010 22:54
Muu tunniste
Sekalaiset: Ilmakuva
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Ulkomaat
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

05.10.2010 13:06 Hannu Korpimäki: Wikipediakin kertoo asiasta, tietysti hieman erilaisen totuuden kuin ns. virallinen totuus. Linkki englanninkieliseen Wikipediaan: http://en.wikipedia.org/wiki/Stuttgart_2​1 Yksinkertaistettuna kysymys kai on liikennepolitiikkaa tekevien ja paikallisen väestön näkemyseroista. Projekti ei ole ratapihan remontti, vaan koko ratapiha on tarkoitus purkaa ja rakentaa uutta ratapihaa toisaalle; siirtää koko päärautatieasema tunneliin nykyinen rakennus osittain purkaen sekä rakentaa kehärata. Siisti noin 7 miljardin egun investointi, jolla saada sujuvan rautatieliikenteen lisäksi runsaasti arvokasta rakennusmaata ihan kaupungin keskustaan.
05.10.2010 22:19 Tuukka Ryyppö: Pyrkimys tuolla projektilla on, että se tekisi Stuttgartista koko Euroopan junaliikenteen solmukohdan, nostaen kaupungin suhteellisesta mitättömyydestä erääksi Euroopan tärkeimmistä keskuksista. Nythän Stuttgart hidastaa kauttaan kulkevaa junaliikennettä niin pahasti, että se jätetään väliin aina kun mahdollista. Jos tuo tavoite Stuttgartin muuttamisesta maailman navaksi toteutuu, investointi on ollut järkevä. Mutta ainakin minä näkisin, että tässä on kyse vain toiveajattelupohjaisesta höpöhöpöstä, eli rahat menevät aika pahasti haaskuuseen. Stuttgartin junayhteyksiä tämä parantanee merkittävästi, mutta en jaksaisi uskoa, että koko Eurooppa ihan sillä tavalla Stuttgartista pelkän tunnelinkaivuun takia hullaantuu kuin mitä poliitikot ovat olettaneet rahoituspäätöksen hyväksyessään.
05.10.2010 23:42 Mika T. Polamo: Projektia lienee valmisteltu jo vuosikymmeniä. Yhdellä poliittisella päätöksellä ei moinen synny, lupia tarvittaneen satoja. Nuija kopsahtelee virkamiesten ja puolueheebojen kokouksissa liki päivittäin. Kokouspalkkiohin alkaa olla kulunut parin tonnin, ei kun Bonnin vuosibudjetti. Rutinaa nelinkertaistuu budjetin kaksikertaistuessa, ties kuin monetta kertaa. Yhä useampi alkaa miettiä, mitä miljardeilla saisi tämän sijaan. ICE-junan joka veisi perille? Berliiniin valmiiksi? Avattaisiinko rata taas meidänkin kylään? Viva DBAG! ym.-huudot kajahtelevat kuubalaisen kiskobussin vessaan asti. Kysytään, mitä seuraavaksi: Munchenin rautieasema, asiaa valmistelleet vai Frankfurtin lentokenttä maan alle?

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!