30.06.2011 / Espoo, Kauklahti asema

30.06.2011 Liik enne vira sto yrittää pikkuhiljaa tehdä itseään tunnetuksi myös tavallisille junamatkustajille. Ehkäpä jo noin kymmenen vuoden kuluttua keskivertomatkustajakin tajuaa, että rautatieasemat eivät ole VR:n vastuulla.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Kauklahti asema Kuvauspaikka: Espoo
Kuvaaja: Antti Havukainen
Lisätty: 01.07.2011 04:03
Muu tunniste
Rautatieinfra: Merkki

Kommentit

01.07.2011 11:53 Olli Aalto: Erään kerran: "ja sit ku se valtio ei anna VeeÄrrälle..." minä: "niin Liikennevirastolle" "...rahaa näiden ratojen korjaamiseen." Ehkä olen törkeä, kun lainaan eräältä sivustolta seuraavan virkkeen: "Ja ei pelkästään se toimimaton ja epämukava kalusto. Ei ole yksi kerta kun olen Savon radalla körötellyt sinisellä vaunulla kävelyvauhtia maisemista nauttien kun turvalaitteet ovat sanoneet työsuhdesopimuksen irti." Vikahan on siis tosissanssa VR:n ja sen kaluston aiheuttama, eikä Liikennevirastolla (kommentin aikaisella Ratahallintokeskuksella) ole osaa eikä arpaa. Menee hieman ohi aiheen, mutta jos etuajan takia seistään hieman pidempään tai pysähdytään aikataulunmukaiselle kohtaukselle, niin alkaa joukossa huokailu: "Kerrankin kun tää ois ajoissa nii sitten seistäänkin. Ai että ottaa päähän tää VR:n toiminta".
01.07.2011 18:31 Janne Ridanpää: Pitäisiköhän rautateillekin kehitellä joku junan silhuettia tms. (tai vaikka uudelleen tyylitelty siipipyörä) esittävä, yleispätevä logo, jota käytettäisiin johdonmukaisesti kaikissa opasteissa ja asemainformaatiossa ja joka olisi liikennöitsijöistä riippumaton (vrt. bussipysäkkimerkki tai metron M)? Tällä hetkellähän logot ovat melkoista sillisalaattia. Matkustajaliikenteen pysähdyspaikoilta löytyy logoina tällä hetkellä ainakin liik-ennettä, vanhaa RHK:ta, VR:ää ja matkakeskusta. Kohta varmaankin kunnat alkavat ripustaa vielä omia logojaan, kun osa lipunmyynneistä toimii jo kuntavetoisesti.
03.11.2019 21:57 Teemu Salonen: Ja sitten kun tähän soppaan sotketaan vielä järjestyksenvalvonta pk-seudun lähiliikenteessä. Osa liikkuvista partioista on vr:n tilaamia joten heillä on toimivaltuudet junissa mutta ei enää asemilla. Osa partioista taas on enne viraston tai siis nykyisen väyläviraston toimeksiannossa, joten he eivät junissa saa tehdä yhtään mitään mutta asemilla taas toimivaltuudet on. Ja kun soppaan sotketaan vielä se, että esim kehäradalla osa asemista on vantaan kaupungin omistuksessa ei siellä järjestyksenvalvojilla ole mitään toimivaltuuksia. Pl. tietenkin junat.
Suurinta osaa avarnin järkkäreitä nämä pikku detaljit ei tietenkään kiinnosta pätkän vertaan vaan ne pyllyilevät miten sattuu. Siispä jos joskus joku joutuu järkkäreiden toimenpiteiden kohteeksi kannattaa aina selvittää, missä toimeksiannossa järkkärit juuri sillä hetkellä työskentelee.
Jos jv tekee jotain oman toimialueensa ulkopuolella on pahimmillaan kyse pakottamisesta tai jopa vapaudenriistosta. Lähtökohtaisesti kyse on silloin aina vähintään lievästä pahoinpitelystä, pääsääntöisesti perusmuotoisesta pahoinpitelystä.
Itse olen todistanut kymmeniä tilanteita joissa järkkärit ovat ylittäneet toimivaltuutensa ja niistä on lähtenyt myös useita rikosilmoituksia.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!