20.08.2011 / Välillä Huutoniemi–Mustasaari

20.08.2011 Vielä keskeneräinen ajojohtimien nostolaitteisto Strömberginkadulla Vaasassa.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: J. Westerback (Lisännyt: Joni Westerback)
Kuvasarja: Vaasan seutua
Lisätty: 20.08.2011 18:04
Muu tunniste
Sijainti: Linjalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

20.08.2011 18:10 [Tunnus poistettu]: Kaikella kunnioituksella rantaruottalaasia kohtaan, mutta tää Vaasanbaanan sähköistys on aivan yhtä älytön hanke kuin tämäkin oli aikoinaan: http://www.gastrolab.net/s97repf.htm (EDIT: lisäys) Mainittakoon, että ei se aivan sattumaa ole, että muuan Ole Norrback toimi tuolloin liikenne- ja viestintäministerinä ja sai jätkien lobbauksen ansiosta tuon siltapätkän rakennettua. Kuka ties ja kuinka moni ties, kuinka monta pohojaalaasta tarvittiin Vaasabaanan sähköistykseen? Tuskin yhtään, sillä yksi viinapullo piisasi tähän ja kenties myös kaksi etelänmatkaa; toinen vaimolle ja toinen vaimon miehelle.
(Käyttäjä muokannut 08.01.12 22:11)
20.08.2011 18:45 Joni Westerback: Sähköistyksellä on iso, lähinnä seudun imagoon liittyvä, merkitys paikallisille. Yhtenä syynä tähän oli varmasti parisen vuotta sitten usein toistuneet veturirikot ja myöhästymiset, jotka sai ainakin paikallisessa mediassa näkyvyyttä ja sähköistys nähtiin ongelmat korjaavana tekijänä.

Yhtä laillahan kaikki kansanedustajat ajavat hankkeita paikallisten lobbarien avulla omille kotikulmilleen oli kieli mikä hyvänsä. Osa onnistuu, osa ei. Täältä nyt sattui kuntien taholta löytymään yhteistä tahtoa hankkeen rahoittamiseksi etukäteen ja sähköistys saadaan toteutettua ennen kuin oikeasti olisi ollut tämän hankkeen vuoro.
21.08.2011 01:58 Mikko Otava: Eikös tämä ole vähän samanlainen hanke kuin Kehä III:n parantaminen, että kunta maksaa ja sitten valtio makselee oman osuutensa takaisin sitten myöhemmin. En tiedä tosin maksaako valtio tämän sähköistyshankkeen kokonaan vai jääkö Vaasalle ja Mustasaarelle oma osuutensa hankkeesta.

Erityisen mielenkiintoista tässä sähköistyshankkeessa on että hanketta rahoittavalla Mustasaaren kunnalla ei ole edes omaa rautatieasemaa. Toki Vaasan asema on lähellä.
21.08.2011 02:27 Mikko Otava: Ja lisätään vielä, että on tämä huomattavasti kannattavampi hanke kuin seuraavaksi liikkeelle lähtevä Rovaniemi - Kemijärvi sähköistys, missä yksi yöjunapari ja 2 tukkijunaparia saa sähköt vetovoimaksi.
21.08.2011 02:45 Niila Heikkilä: Ai näitä teleskooppipylväitä tulee ilmeisesti useampaan tasoristeykseen. Hyvä että tuo uusi konstruktio on saanut jalansijaa rautatiemaailmassa. Ei tarvitse ylikorkeiden kuljetusten takia rakentaa kallista eritasoristeystä, muttei hankaloiteta silti kohtuuttomasti kyseistä elinkeinoa kun ajolangat saa ylös. Mites Vaasan Konepajakatu, jatkuvatko langat vielä siitä yli/mihin tulee päätepylväs?
21.08.2011 11:54 Joni Westerback: Tietääkseni viimeinen sähköistyksen pylväs tulee aivan Konepajankadun tasoristeyksen viereen. Kadun yli ei mennä.

Strömberginkadun tasoristeyksen nostolaitteisto palvelee ABB:n muuntajakuljetuksia ja Yrittäjänkatu taasen on osa valtakunnallista erikoiskuljetusreittiä joka ohittaa kaupungin Vanhan Vaasan sekä Ristinummen kautta ilmeisesti virallisella ohitustiellä olevien siltojen ja muiden rakenteiden takia.
21.08.2011 13:11 Tero Korkeakoski: Noh, järkeähän tässä ei ole mutta vahinko on jo tapahtunut. Saadaan kuitenkin muutama matkustajajuna kulkemaan sähkövedolla. Suorien yhteyksien määrä Helsinkiin tuskin kasvaa. Olishan rahat voinut muuten käyttää, mutta...

Ja mitä tuosta politiikasta tulee niin jännää kyllä että kun Satakunnasta ajaa autolla Pohjanmaan puolelle niin tiet muuttuvat leveämmiksi ja parempikuntoisiksi heti. Tänne ei tierahaa ole jaettu kovinkaan reilusti mutta Pohjanmaalle sitä on piisannut.
21.08.2011 13:55 Joni Westerback: Aiheesta on näköjään ollut viime viikolla uutisjuttu:
http://yle.fi/alueet/pohjanmaa/2011/08/p​endolinolla_pian_suoraan_helsingista_vaa​saan_2795540.html

Eli IC:n lisäksi suora pendovuoro sekä uusi aamuyhteys Seinäjoelta Vaasaan.
21.08.2011 15:06 Timo Salminen: Keskustelun puolella tuosta Vaasan uudesta suorasta yhteydestä kertoviin uutisiin taisi olla kaksikin linkkiä muutama päivä sitten.
21.08.2011 21:04 Jouni Hytönen: Eipä tuo nopeuden nostaminen 120:sta 140 km/h:iin kaikkien tasoristeysten poistamista vaadi... :) Mutta niin pienellä nopeudennostolla ei kyllä tuolla matkalla kovin suuria aikasäästöjä saavuteta etenkään väliasemilla pysähtyvillä junilla. Tavoite on saavutettu: neljän sinisen vaunun eteen vaihdetaan dieselveturin tilalle neuvostovalmisteinen sähköveturi ja Vaasassa ollaan tyytyväisiä. :)
22.08.2011 01:18 Niila Heikkilä: Kuinkas paljon tuolla välillä lukumäärällisesti on nopeutta rajoittavia tasoristeyksiä? Kyse ilmeisesti näkemäalueiden puutteellisuuksien lisäksi siitä että puomilaitosten hälytysosuudet mitoitettu aikoinaan 120km/h tasolle? Nopeuden nostosta hyötyisi eniten ehkä Pendo, tiuhemmin pysähtelevä taajamajuna poimii sähköistyksen tarjoaman välittömän hyödyn pikemminkin ko. venäläisen sähköveturisarjan deeveriä suuremmasta kiihtyvyydestä.
24.08.2011 23:31 Sami Hovi: Aika vähän muutenkin ihan pelkällä nykynormien mukaisella Sn 140:llä olisi saavutettavissa. Esim. pienten tekijöiden summana, sallien saksalaiseen tapaan teknisin ratkaisuin Sn 160 tasoristeyksissä, kallistuvakorisuutta Vaasan–Höstveden kaarteissa hyödyntäen ja ilman Isonkyrön Sn 80 -laituripolkurajoitusta Vs–Sk-ajoaika olisi painettavissa jopa lähelle puolta tuntia, siis vajaata varttia nopeampaan kuin nyt.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!