??.??.1935 / Välillä Helsinki asema–Katajanokka

??.??.1935 1935 Helsingin Kauppatorin ympäristössä kulki kahden eri raideleveyden kiskoliikennettä. kuva on viimeistään vuodelta 1935

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Tuntematon (Lisännyt: Jyrki Längman)
Kuvasarja: Vanhoja valokuvia
Lisätty: 25.04.2012 02:11
Muu tunniste
Rautatieinfra: Silta
Sekalaiset: Ilmakuva

Kommentit

25.04.2012 02:23 Eljas Pölhö: Kuvan peruusteella leveyskerroin kapsu x 1,52 on aika lähellä. Kantsii varmaan kiinnittää huomio niihin mahdollisuuksiin, mitä kuvan pohjoisin (vesemmanpuoleisin) raide tarjoaa. Onhan se raiteiden linjaus tietysti muutenkin toisenlainen kuin nykyään. Tästä kuvasta näkyy myös loistavasti Katajanokan "sydämeen" johtaneet raiteet. Nämä ovat kyllä kivoja kuvia, ainakin tällaisen nostalgiaikäisen mielestä.
25.04.2012 14:16 Heikki Jalonen: Oijoijoi mikä kuva. On aika mukava nähdä Kauppatorin kuva, jota Eräs Kenkälaatikko ei pilaa vaan vanha kunnon Norrmenin talo on vielä ryhdikkäänä ja monipiirteisenä paikallaan. Kuten aina, näissä vanhoissa Helsingin kuvissa autojen vähyys muodostaa rajun kontrastin nykypäivän kulkijan silmissä.

Kello on melko tarkoin puolen päivän hetkellä. Kauppatori on mustanaan väkeä, varmaan ruokatuntilaisiakin paljon vielä joukossa. Kuka tietää, milloin toriaika päättyi noina vuosina? Kello yhdeltä? Ilmeisesti Altaiden silta on avattuna valmiiksi torimyyjien veneiden kohtapuoliin odotettavissa olevaa poistumista varten.

Silakkamarkkoinoiden aikaa tämä ei voi olla, on liian kesäisen näköistä varsinkin Norrmenin talon pihapuistossa.

Ja saaristolaiva: olisiko JLR, Saaristo vai Nagu? Nostaa joka tapauksessa timmiä topille, lähtö on pian käsillä. Tunnistaako joku Helsingin paikallislaivat paremmin tunteva kuka hän on?

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!