08.04.2013 / Tukholma, Ropsten, Ruotsi

08.04.2013 Lidingöbananin juna Ropstenin asemalla. Tämä juna koostui A30B-vetovaunusta ja B30B-liitevaunusta. Nyt on aivan viimeiset hetket bongata näitä normaaliliikenteessä. Rata suljetaan kesäkuussa ja se on kiinni n. 1,5 vuotta modernisoinnin takia.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Tukholma, Ropsten Valtio: Ruotsi
Kuvaaja: Hannu Peltola
Kuvasarja: Rautatieliikennettä Tukholmassa 8.4.2013
Lisätty: 05.05.2013 15:47
Muu tunniste
Sekalaiset: Raitiotie
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Ulkomaat
Vuodenajat: Kevät

Kommentit

05.05.2013 16:39 Martin Hillebard: Radan itäisimmässä päässä sijaitsevat Talludden'in seisake, ja Gåshaga'n (monia vuosia linjan pääte)asema suljetaan ja korvataan yhdellä uudella liikennepaikalla Gåshagan kaupunginosassa. Talluddenin pikku seisakerakennusta ovat suunnittelijat esittäneet siirettäväksi sinne; Gåshagan vastaavaa radan nykyiselle päätepisteelle Gåshagan höyrylaivalaiturin kupeeseen liikennepaikka Gåshaga Brygga.
Molemmat rakennukset ovat suojelukohteita eikä niitä ole lupa hävittää. Ne pystytettiin alunperin joskus Ensimmäisen maailmansodan aikoihin ja ovat kooltaan niin pieniä ja kompaktisti rakennettuja että siirron ei pitäisi tarjota isompia ongelmia.
Alueen kehittämis-suunnitelma on nähtävillä Lidingön kaupunginkirjastossa (Stadsbibliotek). Tämä sijaitsee pikkukaupungin keskustassa johon on Lidingön sillalta muutaman minuutin ajomatka. Melkein kaikki SL bussilinjat Ropstenin metroasemalta Tukholman puolelta, ajavat ihan kirjaston sivuitse. Pysäkki Lidingö Centrum.
21.09.2013 21:29 Hannu Peltola: Ohessa on vähän videotunnelmia tältä matkalta:
http://youtu.be/NWeW9mKN4aE

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!