25.10.2005 / Jyväskylä, Jyväskylä

25.10.2005 Liittyen kuvaan http://vaunut.org/kuvasivu.php/17976 tässä näitä Edm:n kyljen merkintöjä.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Jyväskylä (Liikennepaikan tiedot) Kuvauspaikka: Jyväskylä
Kuvaaja: Juhana Konttinen
Lisätty: 03.11.2005 00:00

Kommentit

03.11.2005 07:48 Juhani Pirttilahti: TOY, suomeksi "lelu". Sopisi paremmin erään nimeltämainitsemattoman kalustotyypin kylkimerkinnäksi. Silloin kyseinen tyyppi tosin toimisi paremmin kuin nykytilanteessa.
03.11.2005 09:42 Lari Nylund: TOY 10.05: ei ole kovin vaikeaa päätellä sen tarkoittavan vaunun valmistajaa Talgo Oy:tä.
03.11.2005 09:48 Lari Nylund: Jpl: perustatko näkemyksesi omakohtaisiin kokemuksiin vai lehdistön juttuihin? Mielenkiintoinen fakta esim. MTV3-kanavalla nähdystä 45 minuuttia-ohjelmasta, jossa puhuttiin Pendolinojen myöhästelyistä. Kyseisenä kuvauspäivänä juna saapui etuajassa Helsinkiin! Mainittiinko asiaa? No ei tietenkään, sehän olisi syönyt uskottavuutta MTV:n ohjelmaan.
03.11.2005 10:23 Jarkko Korhonen: Joo, mut pendot on peruspahoja. Kiitokset suuret VR:lle ryöstöhinnoittelusta Tku-Hki-radalla. Pendolla voittaa huimat muutaman minuutin vs pikurit! Hienoa, VR. tätä lisää. Jesjes! :/ No ei se pendojen vika ole ettei siinä ole kahta raidetta mutta jättäis tällaiset älyttömyydet ostamatta kun ei ole edes vara pitää ratoja kunnossa.
03.11.2005 10:28 [Tunnus poistettu]: VR ei pidä ratoja kunnossa. Valitettavasti. Minäkään en ymmärrä yksioikoista Pendojen hinnoittelua kalliimmaksi kuin muut junat, ääriesimerkkinä Joensuun vuoro, joka on IC:ta hitaampi ja kalliimpi. Ja epämukavampi. Uskon kyllä, että lastentaudeista päästään vähitellen eroon eli en jaa Pertun pessimismiä.
03.11.2005 10:39 Jarkko Korhonen: Ööhh, lastentaudeista, juna ollut käytössä v:sta 1994 (olenko oikeassa)... Tullaan kohta rippikouluikään.

Muistuu mieleeni ainoa kerta kun olisin pendoa käyttänyt. Kyseessä oli kesä 1996 ja intin litteroilla oli matka Hki-Karjaa. Yllättäen pendo oli korvattu IC:llä. Tämän jälkeen en ole edes yrittänyt. Huvitti tuossa männä viikolla kun yksi pendo paineli kortteerini ohi ja helkatinmoinen palaneen jarrukengän haju tuli. Kyllä se silti kovaa meni.

Vaan se perusjuttu mua jurppii tässä politiikassa että hankitaan kalliita pendoja SAMALLA kun jätetään radat heitteille ja pistetään asemia kylmäksi ja lakkautetaan muita junavuoroja. No tää on tällainen tavallisen satunnaisen junankäyttäjän mielipide, eihän niitä huomioida. Lipuilla kyllä muistetaan rahastaa. No minä ajelenkin pääasiassa omalla autolla, köyhän ei ole varaa käyttää junaa, ei edes pikuria.
03.11.2005 10:51 Jouni Hytönen: Jep jee, kyllähän tuo arvio vahvaan tietoon ja vankkaan kokemukseen perustuu.
03.11.2005 10:51 [Tunnus poistettu]: Milloinkas eri Pendot ovat Suomeen tulleet? Se taas, että VR hankkii nopeita junia uskoen, että radat lupauksen mukaan kunnostetaan ja sitten ei kunnostetakaan, ei ole VR:n vika. VR:n viaksi on laskettava junien ja pysähdyspaikkojen törkeä karsiminen, tosin siinäkin on taustalla omistajan eli valtion (valtio olemme me!) politiikka, joka vaatii VR:lat silkka taloudellista tuottoa tuhlattavaksi... jaa mihin? Ei ainakaan joukkoliikenteeseen!
03.11.2005 10:53 Lari Nylund: Jos ei yhdeksän vuotta sitten ole joku asia mennyt putkeen, niin senhän on oltava sitten niin edelleen. Mä en oikeasti käsitä näitä kommentteja?!! Kyseisellä matkalla, jonka valtio tarjosi (SA-INT littera), sinut vietiin perille. Ei lupaamalla kulkuneuvolla, mutta sinut kuitenkin vietiin. Sitten jälleen kerran se tosiasia, joka ei tunnu joillekin vain menevän tajuntaan: VR on LIIKENNÖITSIJÄ, RHK (Ratahallintokeskus) on RATAVERKON OMISTAJA. Jos sinun autosi kulkisi 200km/h, mutta Suomen tieverkolla saa ajaa maksimissaan 120km/h, niin onko se sinun tai autosi vika? Se on tosiasia, että Pendolino kuuluisi pitkille matkoille, jolloin matkustusajassa pystyy tulemaan eroja (jos RHK rataverkko olisi siinä kunnossa, jossa sen on luvattu olevan kun Pendolinoja alettiin hankkimaan Suomeen). Helsinki-Turku välillä eroja ei pysty syntymään nopeusrajoitusten ja matkan lyhyyden vuoksi. IC2-junat ovat omimmillaan rantaradalla.
03.11.2005 11:02 Jarkko Korhonen: No noissa kommenteissani on tulikivenkatkua koko nykysysteemiä kohtaan, tuo esimerkki 90-luvun puolivälistä oli vain lähin kontaktiyritykseni pendoliinoon, jolloin varta vasten haaskasin loma-aikaani odottamalla tiettyä junayhteyttä, ei mikään angstin alkulähde. Koko rataorgansiaation nykytila ei sanottavasti kiinnosta, lähinnä vaan historia. Ehkä tämkin asia minua kiinnostaa 30-vuoden kuluttua. Ehkä minä kiikkustuolissa ikävöin pendoja. Ehkä...
03.11.2005 11:13 Lari Nylund: Seurasin aikanaan aktiivisesti Jokereiden jääkiekko-otteluja. Hjallis Harkimon tullessa mukaan kuvioihin, niin alkoi tapahtua. Kun vuosia oli kulunut ja menestystäkin alkanut tulemaan hän sanoi: "jos fanit olisivat saaneet päättää, niin Jokereita valmentaisi edelleen Aimo Mäkinen ja seura olisi tehnyt konkurssin aikoja sitten". Näin tosiaan olisi varmasti käynyt. Maailma ei vain kehity, mikäli ei tapahdu uudistuksia. Tuo Harkimon jutun mukaisesti, jos Suomessa harrastajat saisivat päättää - täällä ajettaisiin Hr1- tai Dr12-vetoisia sekajunia, eikä kenellekään olisi kiire minnekään, liput ei maksaisi mitään jne... Eikun suunnittelemaan harrastajien ihmemaata. Olipa kerran...
03.11.2005 15:30 Tero Kovanen: PJH: Ratojen kunnossapitovastuu kuuluu RATAHALLINOKESKUKSELLE, on kuulunut jo yli 10 vuotta EI VR:LLE!!!!!!
03.11.2005 15:36 Tero Kovanen: Miten voi olla ihmisille niin vaikea sisäistää RHK:n ja VR:n eroavaisuutta?!?! Puhuuko ihmiset edelleenkin Radiolinjasta kun tarkoittavat nykyista Elisaa; puhutaanko POSTI-TELElaitoksesta kun tarkoitetaan Soneraa....voi pyhä jysäys sanon minä...Mites Finnair/Blue 1 sisäistetään, mutta kukaan ei kerro Finnair Oy -yhtiön tekevän remonttia Turun lentoaseman kiitoteille.....
03.11.2005 15:45 [Tunnus poistettu]: Tero, se sisäistämisen vaikeus johtuu siitä, että kiskoliikenteessä ei ole vapaata kilpailua. Noilla muilla luettelemillasi aloilla on. Se ei auta vaikka joka kelehen kiskonaulalla olis oma holdingyhtiö sitä paijaamas, jos lekaa saa heiluttaa vaan yks yritys.
03.11.2005 15:52 Tero Kovanen: Ratojen kunnossapidossahan on ties kuinka paljon yrittäjiä nykyään...niistä vain yksi on VR Rata OY, samoin liikennöitsijöinä on jo muitakin, esim Museorautatieyhdistyksiä, jotka hakee samat luvat yms RHK:lta kuin VR Oy:kin.
03.11.2005 16:34 [Tunnus poistettu]: Tero: juuri tuotahan minä yritin sanoa, jotta ei se ole VR:n vika jos valtio ei lupauksista huolimatta kunnosta ratojaan.
Ja Larille: toki kalusto saa uusiutua, sen pitääkin uusiutua, museoajot ovat asia erikseen. Lippujen pitäisi tosiaankin olla halpoja. Halvalla joukkoliikenteellä on yhteiskunnallisessa mielessä monia posituiivisia vaikutuksia.
10.11.2005 00:40 Tuukka Ryyppö: Viitaten pjh:n virkkeeseen "VR ei pidä ratoja kunnossa. Valitettavasti." haluaisin mainita, että esim. Virossa on kokeiltu rataverkon kunnossapidon jättämistä sen liikennöitsijän harteille. Virossa junalla matkustaneena voin sanoa, että tuon päätöksen ansiosta on Virossa junamatkustaminen hyvin harvinaista suhteessa bussimatkustamiseen samoilla reiteillä. Hyvän kuvan Viron rautateiden tasosta saa esimerkiksi vertailemalla näitä aikatauluja keskenään: http://www.edel.ee/files/arts/90/Tallinn​_Tartu_Narva_2005.pdf ja http://www.bussireisid.ee/index.html?tim​m=1131575933 (toivottavasti jälkimmäinenkin linkki toimii. Mikäli ei, voi tuon saman kurkata osoitteesta http://www.bussireisid.ee/ ). Neljä päivittäistä junavuoroa vs. miljuuna päivittäistä bussivuoroa. Ja ajoaikojakin kannattaa töllistellä..

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!