??.07.1970 / Mänttä

??.07.1970 G.A.Serlachius Oy. Otso veturitallin edustalla odottamassa klo 14 miehistönvaihtoa.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Mänttä
Kuvaaja: Jorma Rauhala
Lisätty: 22.12.2004 00:00
Muu tunniste
Sijainti: Varikolla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

23.12.2004 00:16 Jorma Rauhala: Tähän kohtaan valmistui 1980-luvulla veturien tankkauspaikka. Veturin takana näkyy Vilppulasta Mänttään tuleva pääraide. Pyöräilijät polkevat sen takana Valtatietä. Takana oleva talokin on jo purettu. Etualan vaihteesta pääsi kääntymään lautatarhan pistoraiteelle, josta zig-zag pääsi myllyraiteelle, jolla oli tuolloin heti kuvaajan takana Esso-tankkauspiste GAS:n vetureille. Nyt tällä paikalla on Myllyrannan taidekeskuksen lasten peuhapaikka.
03.04.2006 00:29 Ilkka Herpman: Otson takana oleva talo on toinen GAS:n Ammattikoulun rakennuksista. Käydessäni Mäntän Yhteiskoulua, poikien metallikäsityötunnit pidettiin juuri tuossa talossa. Opettajanamme oli tuolloin vanha ja kunnianarvoisa Henning Selander, joka yritti takoa meidän jästipäiden kalloon taitoja metallin taittamista erilaisiin muotoihin. Hävettää vielä nytkin, kuinka typeriä me pojat olimme, kun olimme joskus niin hävyttömiä tuota vanhaa mestaria kohtaan.
30.05.2017 23:48 Esa J. Rintamäki: Toisessa GAS ammattikoulun talossa oli oppilasasuntola. Yhtiön ammattikoulua käydessäni teoriajaksot olivat noin neljän viikon pituisia kerrallaan ja ne pidettiin kerran syys- ja kevätlukukausien aikana. Edelleen muistan tykänneeni konepiirustusten laatimisesta harjoitustöinä. Siitä sai alkunsa kipinä, että saisikin tehdä tätä työkseen. Oli hyvä alku koneteknikon uralle...

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!